,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 20 °C

Bitlis'te "Namaz Öğretim Programı" başladı

Bitlis'te "Namaz Öğretim Programı" başladı
Bitlis'te, Kur'an Nesli Platformu tarafından 6-10 yaş grubundaki çocuklara namazı sevdirmek, namaz bilincini aşılamak amacıyla sosyal ve kültürel eğitimler için "Namaz Öğretim Programı" başladı.

Kur'an Nesli Platformu'nun 6-10 yaş arası çocuklara yönelik başlattığı "Namaz Öğretim Programı" Bitlis'te büyük coşkuyla başladı.

Bitlis Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER) bünyesindeki program, dernek binasında eğitimci hocalar nezaretinde gerçekleştirilecek. 15 gün sürecek programda, değişik mahallelerden gelen çocuklara namazı sevdirerek öğretmenin yanında farlı etkinlikler düzenlenecek.

Gerçekleştirilen program hakkında bilgi veren Kur'an Nesli Platformu Bitlis Temsilcisi Süphullah Uysal, platformlarının en önemli etkinliklerinden birinin de namaz etkinliği olduğunu belirterek, "Kur'an Nesli Platformu'nun 2017 yılının en önemli etkinliklerinden birisi de namaz etkinliğidir. Günde 3 saat olarak verilecek eğitimin bir saati etkinlik, 2 saati de anlatım şeklinde olacak. 15 günlük eğitimin sonunda, buraya gelen kursiyerlerin aileleriyle birlikte bir etkinlik düzenleyeceğiz." dedi.

15 günlük program süresince 6-10 yaş arasındaki öğrencilere yönelik yapılacak etkinliklerle ilgili Uysal, şunları söyledi: "Gelen öğrencilerimize yönelik sinevizyon olacak. Oyunlar, boyamalar olacak. Filmler seyredilecek. Çocukları namaza teşvik edecek materyallerle birlikte, halkımızın dindar bir nesil özleminin giderilmesi için elimizden gelen gayreti yapacağız. Bu konuda Kur'an Nesli Platformu bir örnek teşkil etmektedir. Keşke bütün platformlar bu işlerde gayret edip de halkımıza Kur'an'a hizmet hususunda ellerinden gelen işleri yapsalar. Dindar olan Bitlis halkının bu konuda teveccühü yüksektir. Elhamdülillah, insanlarımız imkânlarıyla, bazı kardeşlerimiz kendi araçlarıyla öğrencilerimizi farklı mahallelerden getirip, BEST-DER'in bünyesindeki eğitim salonunda derslerimizi vermeye başladık. Rabbim hayırlara vesile kılsın. Anlattıklarımızla amel etmeyi, çocuklarımıza da dinledikleriyle amel etmeyi nasip etsin."

Etkinliğe çocuklarını gönderme noktasında halka çağrıda bulunan Uysal, çocukların küçük yaşta namazı öğrenip, İslam'a göre yaşamaları durumunda büyüdüklerinde de bunu terk etmeyeceklerini ve hayırlı birer evlat olacaklarını hatırlattı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55