,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C

Bitlis’te kadınlara yönelik ilk yaşam merkezi kuruldu

Bitlis’te kadınlara yönelik ilk yaşam merkezi kuruldu
​Bitlis Belediyesi tarafından, kentte ilk kez kadınlara yönelik yapılan yaşam merkezi hayatta geçti.

Bitlis Belediyesi tarafından, bayanlara yönelik kent merkezinde ilk kez yapılan yaşam merkezi düzenlenen programla hayatta geçti. İki katlı yapılan yaşam merkezinin ilk katında, kadınların yapmış olduğu el sanatlarının sergilenerek satışa sunulacağı yer olarak belirlenirken, ikinci katın da ise köyden gelen veya şehir merkezinde kalan bayanların, ihtiyaçlarını karşılayacağı, namazlarını kılacağı, dinlenerek kitap okuyacağı, bilgisayar eğitimini alacağı yer olarak kullanılacak.

Yaşam merkezinin açılışında konuşan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu,  köyden gelen veya şehir merkezinde alış verişe çıkan bayanların zaruri ihtiyaçlarını karşılayacak ve dinlenecek bir yerin olmadığını, yapılan yeni yaşam merkeziyle birlikte bu sorunun bir nebze çözüme kavuşturduklarını belirtti.

Bayanlar için böylesi bir yerin ihtiyaç olduğunu dile getiren Ustaoğlu, “Bitlis’te Belediye Başkanlığı görevine başladığımda ziyarete gelen Sivil Toplum Kuruluşları (STK), en fazla dile getirdiği husus burada birçok evde bayanlarımız el emeği, göz nuru bir şeyler yapıyor ama bunların değerlendirilmesine yönelik bir mekân sıkıntılarını olduğunu dile getiriyorlardı. Bitlis’te Aile Destek Merkezi (ÂDEM) ve Kadın Yaşam Merkezlerimizde bayanlara yönelik yapılan çalışmalar var ama maalesef bunları sergilendiği ve satışa sunulduğu bir mekân sıkıntısı vardı. Burası daha önce sağlık ocağı olarak kullanıyordu. Bizde belediye olarak alıp, düzenlemesini yaparak, en fazla ihtiyaç olan ve bayanların vakit geçireceği bir yer haline getirdik.” dedi.

“Bitlis’te bayanlara yönelik var olan bir eksiği giderdik”

Ustaoğlu, bayanların evlerde yaptığı el sanatlarının sergilenerek, satışa sunulacağı ve artık aile bütçesine katkı sunacağı bir mekânın olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Burası iki kattan oluşmaktadır. Alt katı aile yaşam ve kadın yaşam merkezimizin el sanatlarının satış merkezi olarak kullanılacağı, üst katında ise bayanlarımızın oturacağı, vakit geçirebileceği, çocukları için oyun alanlarının olduğu ve bunun yanında özellikle merkezde en fazla sıkıntı çektiğimiz bayanların gelip burada vakit geçireceği güzel bir mekâna dönüştürdük. En önemlisi de evde bir şekilde aile bütçesine katkı olsun diye yapmış oldukları el sanatlarının da satışlarının gerçekleşeceği bir mekâna dönüştürdük. Bu çalışma ile ciddi bir boşluğu Bitlis Belediyesi olarak giderdiğimizi düşünüyoruz. Hayırlı uğurlu olsun, bol kazançlar diliyoruz. Özellikle bayanların evlerde yapmış oldukları ürünleri, dışarıdan gelen misafirlerimizin de Bitlis’te bir yeri gezmek istediklerinde, el sanatlarını görebileceği bir mekân haline gelmiş oldu.” Daha sonra Ustaoğlu, çarşı merkezinde yapımı devam eden “Sokak Sağlıklaştırması” çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkili firmadan bilgi aldı. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55