,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Bitlis’te ilk kez engelliler için piknik düzenlendi

Bitlis’te ilk kez engelliler için piknik düzenlendi
Bitlis merkez Engelsiz Yaşam Parkı’nda Bitlis Valiliği tarafından, sosyal projeler kapsamında düzenlenen pikniğe 50’yi aşkın engelli vatandaş ailesiyle birlikte katıldı.

​Bitlis Valiliği tarafından, sosyal projeler kapsamında kentte bulunan bazı engeli vatandaş ve aileleri için piknik düzenlendi.

Bitlis merkez Engelsiz Yaşam Parkı’nda Bitlis Valiliği tarafından, sosyal projeler kapsamında düzenlenen pikniğe 50’yi aşkın engelli vatandaş ailesiyle birlikte katıldı.

Düzenlenen pikniğe katılan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, engelli vatandaşların ve ailelerinin sorun ve beklentilerini dinledi. Burada engeli ve aileleriyle birlikte yemek yiyen Vali Ustaoğlu, engelli vatandaşların kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, bir engelli demek bir aileyi eve bağlamak olduğunu söyledi.

Ustaoğlu, “Bugün çok anlamlı bir etkinlik için bir araya geldik. Geldiğimiz günden beri gerek vali olarak,  gerekse belediye başkanı sıfatımızla ilimizin en ücra köşesindeki vatandaşlarımıza ulaşma noktasında çok ciddi gayretler içerisindeyiz. Bu anlamda belediye hizmetleri olarak gerek içme suyundan gerek sokak sağlıklaştırması; çevre düzenlemesinden diğer farklı alanlara kadar her alanda yapılması gerekenler ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Diğer taraftan da toplumumuzun en önemli hizmet alanlarından birisi olan sosyal hizmet alanında da bizim için çok önemli bir değer olan engellilerimize yönelik de böyle sosyal projeler vasıtasıyla onlarla bir araya geliyoruz.” dedi.

“Aslında onlar engelli değil, onlara engel koyan bizler engelliyiz”

Engellilerin aslında engelli olmadıklarını, onlara engel çıkaranların engelli olduğunu dile getiren Ustaoğlu, sosyal devlet anlayışının en temel göstergelerinden birisi de başta engelliler olmak üzere toplumun her kesimindeki vatandaşlara devletin en güzel imkânlarını sunmak olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bugün burada ilkini gerçekleştirdiğimiz ilimizin farklı mahallelerinde 50’nin üzerinde engelli kardeşimiz ve aileleriyle birlikte bir araya geldik.  Onları bir yerde dış dünya ile sosyal çevre içerisinde onlarla buluşmak istedik. Çünkü engelliler bizim için çok önemli değerdir. Evet, ülkemizin belli bir yüzdesinde engeli kardeşimiz var. Bir engelli demek bir aileyi eve bağlıyor demek. Bir aile maalesef onlar da adeta engellerimizle birlikte belli engellileri de yaşıyorlar.  Biz bu duygu ve düşüncelerle bunların anne ve babalarıyla bir günde olsa onların mutlu olmamaları için piknik düzenledik. Onların yüzünü güldürmek istedik. Sosyal hayatın içerisinde onlarla birlikte olmayı arzu ettik. Çünkü onlar bize çok özel emanetlerdir. Sosyal devlet anlayışı en temel göstergelerinden birisi de toplumun her kesimindeki vatandaşımız, başta engellilerimiz olmak üzere devletimizin en güzel imkânlarını sunmak. Bu anlamda bugün burada engelli kardeşlerimizle buluşup, onlarla dertleşerek, birlikte ve kardeşlik duygusu içerisinde, bir dayanışma içerisinde olarak onlara da güzel bir mesaj vermek istedik. Gördüğünüz gibi her birinin yüzü gülüyor. Bazıları ilk defa böyle bir ortamda olduğunu söylüyorlar. Bunlar açıkçası çok mutluluk verici. Çünkü biz üzülüyoruz. Aslında onlar engelli değil, onlara engel koyan bizler engelliyiz. Onlara engelleri bizler koyuyoruz.  Parklarımızı onlara göre yapmayarak, engel oluşturuyoruz. Bizler maalesef yaptığımız bir takım düzenlemelerle onlara engel koyarak aslında onları engelli hale getiriyoruz.”

Son olarak Ustaoğlu, son 10-14 yıl içerisinde Cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarını bu tip sosyal hizmet anlayışında çok güzel çalışmaların yapıldığını, ilin valisi olarak yapacakları çalışmalarda, önlerine konulan engelleri kaldırmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.

Kendilerine böylesi bir piknik düzenleyen valiliğe teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Bitli Şube Başkanı Ahmet Koçyiğit ve Artık Saklanmak İstemiyorum Derneği (ASİBED) Başkanı Bayram Tutkaç, engellilerin topluma kazandırılması gerektiğini dile getirerek, toplumda kendilerine engel çıkarılmaması gerektiğini belirttiler. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55