,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Bitlis’te bir husumetin daha önüne geçildi

Bitlis’te bir husumetin daha önüne geçildi
Daha önce iki kabile arasında çıkan kavga, kanaat önderlerinin araya girmesiyle Bitlis’in Norşin (Güroymak) ilçesinde, düzenlenen barışla sonuçlandı.

Bir husumet daha sulhla nihayete erdi. Bitlis’in Güroymak ilçesi Nurtepe Mahallesi Şeyh Masum Camii’nde barış programı düzenlendi. Akın ve Güldal aileleri arasında yaşanan kavga, büyümeden nihayete erdirildi.

Sunuculuğu Şeyh Masum Medresesi müderrislerinden Ahmet Sayın’ın yaptığı program, Sıddık Erkoç Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Barışa rıza göstermelerinden dolayı her iki aile fertlerini tebrik eden Sayın, “İnsan olma hasebiyle İşimiz, durumumuz, konumumuz her ne olursa olsun, yaşadığımız sürece yanımızda, yakınımızda, çevremizde mutlaka birileri bulunur. Dolayısıyla birey olarak diğer insanlarla mutlaka birtakım ilişkilerimiz olur. Bu, toplum hayatının kaçınılmaz bir gereğidir. Bu bağlamda Yüce Allah bizleri aile, topluluk, mahalle, köy, millet gibi topluluklar hâlinde yaratmıştır. Yüce Allah, ibadetlerle birlikte toplumsal ve sosyal vazifeler de vermiştir. Allah’ın yarattığı bütün varlıklara karşı rahmet ve şefkatle muamele etmemizi, aslında mümine yakışır şeklinde davranmamızı insanlardan istenmektedir. Eğer insanlar Allah’ın yarattıklarına karşı hayvanlar dahi olmak üzere şefkatli merhametli ve mütevazı davranmasalar bunun cezasız kalamayacağı bilincinde olmaları gerekmektedir. İnsan olduğumuz itibarıyla; topluma karşı bazı sorumluluklar altında ve mesul olduğumuz unutmamalıyız.” dedi.

Ayet ve hadislerle barışın ve kardeşliğin önemin dikkat çeken Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, “Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.” ayetini hatırlattı.

Geylani, “Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselem) bir hadisi şerifte, ‘Bir Müslümanın, diğer bir Müslümana üç günden fazla dargın kalması caiz değildir.’ buyuruyor. Onların en hayırlısı, ilk önce selamı verip, o dargınlığı ortadan kaldırandır. Biz böyle bir Peygamberin ümmetindeniz. Bizleri buraya toplayan bu iman, inanç ve teslimiyettir. Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Küçük şey, büyük şeye sebebiyet verir. Ne mutlu o insana ki fitneyi zamanında kapatır.” diye konuştu.

Programda Güroymak ilçe Müftüsü Murat Demir de bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından her iki aile fertleri salavatlar eşliğinde Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek kucaklaştılar.

Programa, İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, Şeyh Mahsum Medresesi Baş Müderrisi Şeyh Abdulgani Mutlu, kanaat önderleri, bazı STK temsilcileri, her iki aile fertleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55