,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 19 °C

Bitlis’te “Annem Varsa Ben de Varım” projenin startı verildi

Bitlis’te “Annem Varsa Ben de Varım” projenin startı verildi
Bitlis il ve ilçelerinde başlatılacak olan “Annem Varsa Ben de Varım” projesi için tanıtım programı düzenlendi.

Bitlis il ve ilçelerinde okumayı teşvik amacıyla başlatılan “Annem Varsa Ben de Varım” projesi için tanıtım programı düzenlendi.

İsmail Eren Spor Kompleksinde düzenlenen programa, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Yazar İlhan Akın, vali yardımcıları, belediye başkanları, ilçe kaymakamları, okul müdürleri, kurum amirleri, öğretmen ve veliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, “Bizler okumanın emir, düşünmenin ibadet, ilimle uğraşmanın farz, okuma yazmanında kurtuluş fidyesi olduğuna inanan bir medeniyetten geliyoruz. Bu medeniyet kendisini kurgularken, hak, hukuk, adalet, eşitlik, paylaşmakla kurgulandığı için medeniyetimizin varisi Peygamber Efendimizin (sav) vefatından 8-10 yıl sonra 641 yılında, buralara kadar, buradan daha öte Türkistan’a kadar medeniyeti, adaleti, huzuru, refahı, bir şekilde oradaki insanlara tanıtmıştır.” dedi.

“En fazla bütçeyi eğitime ayırıyoruz”

Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, bütçede en çok ödeneğin eğitime ayrıldığına dikkat çekerek, “Türkiye’de son 15 yılda eğitime ayrılan bütçe her zaman birinci sırada. En son 2018 bütçemiz, 135 milyar lira. Toplam bütçenin yüzde 18 ‘i, vergilerimizin yüzde 22’sini eğitime ayırıyoruz. Çünkü geleceğimiz olan çocuklarımız, onlarında yetişmesinde en büyük emeği geçen önce öğretmenlerimiz, onlar kadar olan anne ve babalardır.” dedi.

“Tarihi okuduğunda bu ile hayran kalmamak mümkün değil”

Bitlis’in kadim tarihine ve yetiştirdiği mümtaz şahsiyetlere dikkat çeken Vali İsmail Ustaoğlu ise bu kadim kentte böylesi bir projenin uygulanıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ustaoğlu, “Geriye dönük tarihiyle ilgili kitapları okuduğumda, bu ilin geçmişine ve tarihine hayranlık duymamak imkânsızdır. Selçuklu ve Osmanlının döneminde, adeta ilim ve irfan merkezi olarak, yüzyıllardır Anadolu’dan Balkanlara kadar, İslam’a sancaktarlık yapmış, medeniyetlere ev sahipliğini yapmış, onlarca medresenin merkezi olan bu il, aslında yetiştirmiş olduğu kıymetli şahsiyetlerle de tarihe ve geçmişe ışık tutan bir yer. Yüzyıllardır medeniyetimize ev sahipliği yapmış bu coğrafyanın gençlerinde inşallah bu tarihinden ve geçmişinden ilham alan, geleceğe daha emin adımlarla giden, geleceği emanet edeceğimiz bu yavrularımıza bu proje ile geleceğine emin adımlarla ilerleyeceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

Daha sonra projenin mimarı olan yazar İlhan Akın, kısa bir konuşma yaparak, yazdığı proje hakkında bilgi verdi. İl ve ilçelerde 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri, öğrencilerin öğretmenleri ve velilerini hedef kitle olarak belirlenen projede, toplam 14 bin 461 öğrenci ve 917 öğretmeni kapsıyor. Düzenlenen program, çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55