,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C

Bitlis'te "Ahilik Haftası" farklı etkinliklerle başladı

Bitlis'te "Ahilik Haftası" farklı etkinliklerle başladı
Bitlis'te "Ahilik Haftası" kutlamalarına başlandı. Kutlamalar kapsamında Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, kendisine ziyarette gelen Bitlis Esnaf Sanatkâr Odaları temsilcilerini valilik makamında kabul etti.

Bitlis Valisi, "Ahilik Haftası" dolayısıyla kendisine ziyarete gelen Bitlis Esnaf Sanatkâr Odaları temsilcilerini kabul etti.

Bitlis'te "Ahilik Haftası" kutlamalarına başlandı. Kutlamalar kapsamında Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu,  kendisine ziyarette gelen Bitlis Esnaf Sanatkâr Odaları temsilcilerini valilik makamında kabul etti. Burada açıklamalarda bulunan Ustaoğlu, Ahiliğin köklü devlet geleneğinde önemli yer tutan bir esnaf dayanışması olduğunu söyledi.

Ustaoğlu, bin yıl önce ahilik nasihati diye belirlenen ilkelerin hâlâ dünyada evrensel anlamda geçerliliğini koruduğunu hatırlatarak, "Dürüst olmak, haram yememek, doğruluk sahibi olmak, sabırlı olmak, kimseyi kandırmamak, en önemlisi de kanaatkâr olmak. Yanlış ölçmek, eksik tartmak, Allah korusun bunlar hem dinimizce yasaklanmış. Bunların her biri birer altın öğüt niteliğindedir. Her bir esnaf ve vatandaşımızın bu altın öğütleri beyninde nakşetmesi ve hayatın da uygulaması çok önemlidir." dedi.

Bin yıldır yaşatılmaya çalışılan bir esnaf dayanışması olduğunu dile getiren Ustaoğlu, şunları söyledi: "Geleneğimizde, kültürümüzde, inancımızda, milli değerlerimizde, toplumumuzun değerlerinde ayrı bir yeri olan önemli bir esnaf dayanışma kültürü hala günümüzde yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önemli bir değer olan Ahilik geleneği, yüzyıllardır ayakta tutmaya çalıştığımız, yeni kuşaklara, genç nesillere aktarmaya çalıştığımız bir kültürümüzdür. 'Ahilik Haftası' münasebetiyle değerlerimizi diri tutmak, yeniden canlı tutmak, esnaflarımız arsında bu değer ve kültürümüzü yaşatılmasını amaçlıyoruz."

Konuşmanın ardında Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanları tarafından, Bitlis'in "Ahi Baba"sı seçilen Vali Ustaoğlu'na "Ahi Baba" kaftanı giydirildi. İlin Ahisi seçilen Abdullah Akkışık'a plaket ve Ahilik ilkelerinin yazılı olduğu teşekkür belgesi Vali Ustaoğlu tarafından verildi. Yılın kalfa adayı ve çırak adayına çeyrek altın hediyeleri verildi. Kentte bir hafta boyunca "Ahilik Haftası" farklı etkinliklerle kutlanmaya devam edilecek. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55