,
  • BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Bitlisli kanaat önderlerinden vahdet çağrısı

Bitlisli kanaat önderlerinden vahdet çağrısı
İslam beldelerinde ve özellikle Kudüs’te siyonistlerin Müslümanlara yaşattığı zulme dikkat çeken Bitlis'teki kanaat önderleri, Müslümanları oynanan oyunlara karşı uyanık olmaya ve birliklerini sağlama çağrısında bulundular.

İslam beldelerinde ve Kudüs’te, Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen katliamlara dikkat çeken kanaat önderleri, birlik ve kardeşlik çağrısında bulundular.

Müslümanlar, birliklerini sağlamamaları halinde perişan olacaklarını belirten Oxin Medrese Müderrisi Şeyh Fetullah Ayte, Türkiye üzerinde büyük oyunların oynandığına dikkat çekti.

Küfre karşı yekvücut olunması gerektiğini vurgulayan Ayte, “Küfre karşı yekvücut olacağız. Halkımız geçmişi düşünürse bugün daha doğru adım atacaktır. Suriye zengin bir ülkeydi. Mazotu ucuzdu. Libya, Irak zengindi. Zenginlik fayda vermiyor. Fayda sağlayan birlik ve vahdettir. Eğer birlik olursak, iyiyi ve doğruyu birbirinden ayırabiliriz. Hakikatin arkasından gitmezsek, birliğimizi ve beraberliğimizi sağlamazsak, perişan oluruz. Allah bize birlik ve beraberlik versin. Yahudi ve Hristiyanların oyunlarını kursaklarında bıraksın. Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Son bir haftadır ekonomi üzerinde bu oyunlarını sergiliyorlar.” dedi.

“Huzur ve barış istiyoruz”

Seçim sürecinde kötü olayların olmaması temennisinde bulunan Şeyh Abdulgani Mutlu ise şunları söyledi: “Seçimlerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Seçimlerin halkımız için huzur ve kardeşliğe vesile olmasını arzuluyoruz. İslam için hayırlara vesile olsun. Bu süreçte kötü olayların olmamasını temenni ediyoruz. 15 yıl öncesinde olanları gördük. Şimdi olanları görüyoruz. Değişiklikleri de gördük. Halkımız yaşananlara bakarak ona göre kararını versin. Bu süreçte gerçekten ülkemizde çok değişimler yaşandı. Hizmetlerin devamını istiyoruz. Huzur ve barış istiyoruz. Ramazan’ın da milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.”

“Müslümanın, Müslümandan başka dostu yoktur”

“Müslümanın, Müslümandan başka dostu yoktur” diyen Mutlu, “Müslümanlar şunu kesin olarak bilsinler ki Müslümanın, Müslümandan başka dostu yoktur. Müslümanlar birbirine yarıyor. Başkası onlara yaramaz.  Bu oyunların tamamı siyonistlerin oyunudur. Ekonomiyle, silahla ve farklı yöntemlerle her zaman bir devleti zayıflatarak, keyiflerine göre orada cirit atıyorlar. Buna karşı İslam alemi uyanık olması lazım. Emperyalistler hep birlikte hareket ediyorlar İslam’a karşı. Müslümanlarda küfre karşı birlik olup, mücadelelerini vermelidirler.” diye konuştu.

“Kudüs, Müslümanlar için şeref ve namustur”

İslam ülkelerinin dört bir yanının ateş çemberine dönüştüğünün altını çizen kanaat önderlerinden M. Zahid Kuldaş, Müslümanların kendileri için şeref ve namus olan Kudüs’e sahip çıkmaları gerektiğini ifade etti.

Kuldaş, “İslam ülkelerinin dört bir yanı ateş çemberi gibidir. Fakat Kudüs, Müslümanlar için şeref ve namustur. Kudüs, Mekke ve Medine kapısıdır. Eğer bugün Kudüs Müslümanların elinden çıkarsa yarın Mekke ve Medine’de haçlıların ve siyonistlerin esaretinin atına girer. Burada Müslümanların uyanık olması lazım. Kudüs’e sahip çıkmalıdırlar. Ülkemizin de önünde bir seçim var. Seçimin bu memleketin, bu devletin, burada yaşayan Müslümanların ya ortadan kalkmasına ya da başarıya ulaşmasına vesile olacağını düşünüyorum. Burada Müslümanlar uyanık olmalı. Bazı kötü fikir ve ideolojilerin oyununa gelmemelidirler.” dedi.

“Bugün emperyalistlerin ve siyonistlerin gözü Türkiye’dedir”

“Bugün dünyanın dört bir yanına baktığımızda, emperyalistlerin, siyonistlerin, Budistlerin gözleri Türkiye’dedir. İstiyorlar ki Türkiye’yi parçalasınlar. Kardeş, kardeşe öldürteler. Müslümanları birbirine düşürsünler.” diyen Kuldaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yönüyle bakıldığında, bu memlekete doğrular yapılıyor. Eksiklikler yok mudur? Elbette var. Yanlışlıklar yok mudur? Elbette var. Eğer insan akıllı bir şekilde düşünürse bu akıl insanı başarıya götürür. Fakat insanımız ve memleketimiz, huzur ve barış istiyor. İş istiyor. Bu memleketin istikrarı için Müslümanlar ve halkımız uyanık davransınlar ki, başarıyı elde etsinler. Büyük oyunlar oynanıyor. Bugün dolar üzerinden, ekonomi üzerinden oyunlar oynanıyor. Eğer bir devlette ekonomi düşerse o memlekette çok sıkıntılar ve huzursuzluklar oluşur. Bu da bir plandır. Baktığımızda tüm dünya Müslümanları bugün Türkiye’yi kendilerine İslam’ın bir kalesi gibi görüyorlar. Bundan dolayı bu kaleye sahip çıkılmalıdır. Gençlerimize de sahip çıkalım ki, yanlış fikirlerin oyuncakları haline gelmesinler.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55