,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Bitlis STK'ları: "Uyuşturucu üssü metruk binalar rehabilite edilmeli"

Bitlis STK'ları: "Uyuşturucu üssü metruk binalar rehabilite edilmeli"
Bitlis'te uyuşturucunun üsleri haline gelen metruk binaların rehabilite edilmesi ve uyuşturucuyla mücadele için düzenlenen basın açıklamasında, madde bağımlılığının bölgemizin, ülkemizin ve dünyanın bir sorunu haline geldiğine dikkat çekildi.

Bitlis'te STK'lar, uyuşturucu üssü haline gelen metruk binaların rehabilite edilmesi için basın açıklaması düzenleyerek, uyuşturucunun, dünyanın bir sorunu haline geldiğine dikkat çektiler.

Beşminare Düşünce Akademisi öncülüğünde bir araya gelen STK temsilcileri, Bitlis'te uyuşturucunun üsleri haline gelen metruk binaların rehabilitte edilmesi ve uyuşturucuyla mücadele için yetkililere çağrıda bulundular.

Daha önce un fabrikası olarak kullanılan 6 katlı bir bina yıllardır atık durumda bırakılarak, uyuşturucu kullanıcıların üssü haline gelmiş durumda. Hüsrevpaşa Mahallesi, Eren Üniversitesi Yüksek Okulunun yanı başında bulunan ve uyuşturucu kullanıcılarının üssü haline gelen söz konusu binanın rehabilite edilmesi için bina önünde bir araya gelen STK temsilcileri, madde bağımlılığının son yıllarda ciddi bir sorun haline geldiğinin altını çizdiler.

STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer, Türkiye'nin neresinde metruk yapılar, viran haneler bulunuyorsa bunların süratle yıkılması, ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

"Uyuşturucu hayati bir mesele haline geldi"

Durer, "Bildiğiniz üzere madde bağımlılığı konusu, son yıllarda ciddi manada ilimizin, bölgemizin, ülkemizin ve hatta Dünya'nın bir problemi haline gelmiştir. Madde bağımlılığı konusu dünyanın en zor ve en kötü sorunlarından birisi olduğu kadar, özellikle son yıllarda ülkemiz için de çok hayati bir mesele haline geldi. Türkiye'nin neresinde metruk yapılar, viran haneler bulunuyorsa bunların süratle yıkılması ve ortadan kaldırılması da gerekiyor. Bu bir önleyici tedbirdir ve doğrudur. Yerel yönetimler, kent estetiğini bozan, mal ve can güvenliğini tehdit etmenin yanın da sosyal riskler yaratan, terk edilmiş yapılarla ilgili başta yıkım olmak üzere her türlü tedbiri alabilirler. Mesela şu an yanın da bulunduğumuz mekânın sahipleri bir an önce burayı rehabilitte edip, bu atıl durumdan kurtarmaları, yeniden üretim yapabilecek duruma getirmeleri gerekiyor. Ya da Bitlis Belediyesi acilen tedbir almalıdır." dedi.

"Koca bina madde bağımlılığına resmen davetiye çıkarıyor"

Konuşmasının devamında Durer, "Koca bina resmen madde bağımlılığına davetiye çıkarıyor. Katları parsellenmiş, her katta kullanılan madde farklı. Resmen uyuşturucu üssü gibi kullanılıyor. Sadece arkadaşına takılıp bu mekâna gelen ve daha önce hiç alakası olmayan gençler, bir an da bu batağın için de kendilerini bulmuşlar. Bu gençlere yazık değil mi? 'Kimse benim çocuğum kullanmıyor.' demesin. Hep birlikte el birliği ile hareket etmezsek, bu problem ilimizde gittikçe içinden çıkılamaz bir hal alacaktır." ifadelerini kullandı.

"Herkesi bu zehri söküp atmak için seferber olmaya davet ediyoruz"

Daha önce de kentin farklı yerlerinde bulunan ve madde bağımlıların mesken tuttuğu metruk binaları gündeme getirdiklerini ve buna yönelik çalışmaların da yapıldığını hatırlatan Durer, şunları kaydetti:

"Talepte bulunduğumuz AMATEM ve ÇEMATEM tedavi ve rehabilitte merkezlerinin temelinin atılması bizleri ziyadesiyle memnun etti. Bu zehri Bitlis'ten söküp atmak için herkesi topyekûn seferber olmaya davet ediyor ve geç olmadan harekete geçilmesi gerektiği çağrısında bulunuyoruz. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55