,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

"Birliğimizin kıymetini bildiğimizde önümüzde duracak emperyalist güç yoktur"

"Birliğimizin kıymetini bildiğimizde önümüzde duracak emperyalist güç yoktur"
Bingöl'de “Çanakkale’yi Anlamak” konferansı konuşan Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök, "Çanakkale savaşları bize şunu öğretmektedir: Birlik beraberliğimizin, kardeşliğimizin kıymetini bildiğimiz zaman önümüzde durabilecek hiçbir güç yok" dedi.

​Bingöl’de düzenlenen bir konferansta konuşan Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök, "Çanakkale savaşları bize şunu öğretmektedir: Birlik beraberliğimizin, kardeşliğimizin kıymetini bildiğimiz zaman önümüzde durabilecek hiçbir emperyalist güç yoktur." dedi.

Bingöl Üniversitesi Enstitüler Konferans salonunda “Çanakkale’yi Anlamak” konferansı düzenlendi. Konferansa Bingöl Vali Yardımcısı Tunahan Çil, Bingöl Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Müftü Vekili Şemsettin Aydoğdu, kurum amirleri, akademik ve idari personeli, din görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kur’an-ı Kerimin tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını İl Müftü Vekili Şemsettin Aydoğdu yaptı.

Ardından konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök, Çanakkale’den günümüze çok önemli mesajlar var olduğunu vurguladı.

Çanakkale’den öğrenilecek en önemli dersin kardeşlik, birlik ve beraberlik olduğunu söyleyen Soykök "Bölünüp parçalanmayışımız, omuz omuza, saf saf bir davanın neferleri oluşumuzdandır. Çanakkale ve Gelibolu muharebeleri şunu haykırmaktadır, şunu öğretmektedir: Birlik beraberliğimizin, kardeşliğimizin kıymetini bildiğimiz zaman, birbirimize muhtaç olduğumuzu unutmadığımız zaman, farkında olabildiğimiz zaman önümüzde durabilecek hiçbir emperyalist güç yoktur." dedi. 

İman ve inancın en büyük imkan ve güç olduğunun altını çizen Soykök, "Bir milletin asıl gücü tankı, tüfeği topu değil imanlı ve inançlı evlatlarıdır.  250 kilo mermiyi Seyit Onbaşı’nın sırtında taşıması ancak imanın, inancının değeri ile bize verdiği kuvvetle izah edilebilir. Çanakkale’de Birinci Dünya Savaşı’nın tüm cephelerinde Sarıkamış’ta, Yemen’de, Kutulamara’da yaşananlar ve akabinde Kurtuluş Savaşı’nda yaşananlar, her biri birer kardeşlik destanı olduğu gibi aynı zamanda her biri birer adanmışlık ve birer fedakârlıktır destanıdır.  Allah, fedakarlık yaptığımız, uğruna vazgeçtiğimiz şeyleri, cennet karşılığında sizden satın almıştır." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55