,
  • BIST 9722.53
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 22 °C

Bir günde 147 çift nikâh kıydı

Bir günde 147 çift nikâh kıydı
Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde nikâhlarını özel bir güne getirmek isteyen çiftler, nikâh salonlarını doldurdu.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde bir günde 147 çift, nikâh kıydırarak evliliğe adım attı.

Şahinbey Belediyesi Evlendirme Memurluğuna günler öncesinden başvuru yapan 147 çift, nikâh için 08.08.2018 tarihini seçti. Özel tarihte nikâh kıydırmak isteyen 147 çift, başvurularını tamamladıktan sonra belediyede nikâh için sıra bekledi.

Tören düzenleyen Şahinbey Belediyesi sırayla çiftlerin nikâhlarını kıydı. Bu özel tarihte evlenmek isteyen çiftlere, sürpriz yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, başvuru yapan bazı çiftlerin nikâhını kıyarak, mutluluklar diledi.

2018 yılı içerisinde 4 bin 400 kişinin nikâhını kıydıklarını hatırlatan Tahmazoğlu, "Şahinbey Belediyesi olarak her yıl Türkiye’de en fazla nikâh kıyan belediyeyiz. 2017 yılında 6 bin 890 nikâh kıyarak Türkiye birincisi olduk. Bu yıl ise henüz 7’nci ayı yeni bitirmemize rağmen 4 bin 400 nikâh kıydık. Bu rakamın yılsonuna kadar 8 bini aşacağını düşünüyoruz. Bugün 08.08.2018 gibi özel bir tarih, bugün 147 çiftimiz belediyemize başvuru yaparak, evlenmek istediklerini beyan ettiler. Biz de bugün bu kardeşlerimizin nikâhlarını kıyıyoruz. 147 çiftimize mutluluklar diliyorum. Ben yeni çiftlerimize bol çocuklu bir evlilik ve huzur diliyorum." dedi.

"Aile bizim toplumumuzun çekirdek yapısıdır"

Ailenin toplumun çekirdek yapısı olduğunu vurgulayan Tahmazoğlu düzenledikleri evlilik okullarına işaret ederek, şunları söyledi:

"Mutlu aile, huzurlu toplum" sloganıyla yola çıktık. Bu çerçevede Türkiye’de bir ilk olan evlilik okulunu açtık. Şu ana kadar 23 binin üzerinde çiftimize bizler evlilik okulunda eğitim verdik. Bu eğitim üç hafta sürüyor. Bu eğitim sonunda sertifika veriyoruz, akabinde de düğün hediyesi olarak çamaşır makinesi hediye ediyoruz. Ben bütün çiftlerimize evlilik okulumuza mutlaka katılmalarını öneriyorum. Çünkü burada hayatları boyunca kendilerine lazım olacak çok önemli bilgiler ediniyorlar. Üstelikte otomatik çamaşır makinesi hediye alıyorlar. İki türlü kazançları var. Bu sayede hem mutlu bir aileyi yakalıyoruz hem de toplumumuzun ve asrımızın hastalığı olan boşanmaların önüne geçiyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55