,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Bir Başkadır Diyarbakır’ın Batman’ın Çocukları

Bir Başkadır Diyarbakır’ın Batman’ın Çocukları
Doğruhaber Gazetesi Yazarı Mehmed Göktaş'ın 'Hayat Namazla Güzeldir' programlarını ele aldığı, "Bir Başkadır Diyarbakır’ın Batman’ın Çocukları" adlı yazısını istifadenize sunuyoruz...

Doğruhaber Gazetesi Yazarı Mehmed Göktaş'ın 'Hayat Namazla Güzeldir' programlarını ele aldığı, "Bir Başkadır Diyarbakır’ın Batman’ın Çocukları" adlı yazısı:

Bayramlık elbiseleri gibi Diyarbakır’ın Batman’ın kız çocuklarının Kutlu Doğumlarda giydikleri elbiseleri vardır. Çünkü onların üçüncü bir bayramıdır Kutlu Doğumlar, Mevlidler, hasretle o günü beklerler ve sabah erkenden etkinliğin düzenlendiği meydanlara inerler. Şu salgın nedeniyle iki yıldır bunun hasretini çekmektedirler, inşaallah bayramlarına yeniden kavuşacaklar.

Sadece elbiseleriyle değil asıl yüreklerindeki Peygamber Sevdalarıyla bayram eder bu çocuklar. Peygamber’in adı anılır anılmaz gözlerinin ışığı parlayıverir onların. Hem O’nu çok iyi bilirler, tanırlar. Her yıl O’nun hayatını satır satır okuyarak Siyer yarışmalarına katılırlar.

Zaten onların şehri O Peygamberin (s.a.v) ashabı ‘İyaz bin Ğanem, Suleyman bin Halid tarafından fethedilip kendilerine armağan edilmişti.

Ve Diyarbakır’ın Batman’ın çocukları Namazın Çocuklarıdırlar. Bir yaz tatili boyunca camilerde aldıkları İslami derslerini, özellikle namaz eğitimlerini bir finalle kutluyorlar. Ekranlarda, resimlerde gördüğünüz gibi şehrin bir caddesinden başlattıkları yürüyüş bir meydanda düzenlenen tören ve cemaatle kıldıkları namazla son buluyor.

“Bunlar Cennetin Çocukları” dersiniz içlerine girdiğinizde, onları yakından gördüğünüzde. Sizin de gözlerinize ışık gelir, düşünceleriniz değişir, kaybettiğiniz bütün ümitleriniz yeniden döner gelir, İslam adına yarına yönelik bütün hesaplarınızı yeniden yapmak durumunda kalırsınız. Salgın öncesi Batman’da katıldığım böyle bir etkinliği, özellikle bir yavrumuzun arkasında kıldığım namazı hiç unutamıyorum.

Biraz daha araştırdığınızda görürsünüz ki bu çocukların bir kaç yaş büyükleri medreselerde üst seviyede İslami eğitim almaktadır.

Diyarbakır, Batman dedim ama Allah’ın izniyle hızlı bir şekilde etraf şehirlere yayılmaktadır. Namazın Çocukları, Cennetin Çocukları ülkenin önemli bir kısmında her geçen gün kendini gösterecektir.

Küfür cephesinin bütün hücumlarının çocuklar üzerine yoğunlaştığı bir dünyada böyle bir çalışma gerçekten çok büyük bir anlam taşımaktadır.

Konu üzerinde birazcık araştırma yaptığımızda göreceğiz ki İblis ve dostlarının çocuklar üzerine yaptığı yatırımlar akıl almaz boyutlardadır.

Cennetin Çocukları, Namazın Çocukları Ümmetin geleceğidir, ülkenin geleceğidir. Hepsini bağrımıza basıyoruz, alınlarından öpüyoruz, emeği geçenlerden Allah razı olsun diyoruz.

Kaynak: DOĞRUHABER
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55