,
  • BIST 9679.8
  • Altın 2485.362
  • Dolar 32.4206
  • Euro 34.4279
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı

Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
​Bingöl’den mukaddes topraklara gidecek hacı adayları, yakınları tarafından dualarla uğurlandı.

Hac farizasını ifa etmek için Bingöl’den mukaddes topraklara gidecek 324 hacı adayından 196 kişi için Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan Hazreti Osman Cami önünde uğurlama töreni düzenlendi.

Yakınları ve sevenleri tarafından gözyaşları ve dualarla uğurlanan hacı adaylarının ve yakınları arasında duygulu anlar yaşandığı görüldü.

Bingöl Merkez Karşıyaka Mahallesi Hazreti Osman Camii önünde düzenlenen uğurlama programı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, salavat ve ilahilerin okunmasıyla devam etti.

Uğurlama törenine İl Müftüsü Muharrem Genç, Diyanet Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, Hac ve Umre Şube Müdürü Emre Sarıçayır, STK temsilcileri,  Müftülük görevlileri, hacı adayları ile çok sayıda hacı adaylarının aile katıldı.

Programda selamlama konuşması yapan Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Emre Sarıçayır, Hac ibadetinin meşakkat olduğunu belirterek, hacı adaylarına önemli uyarılarda bulundu.

Programda konuşan il Müftüsü Muharrem Genç, yıllardır hasretle beklenen anın geldiğini belirterek, Hazreti Resulullah’ın misafirleri ve Bingöllüleri orada Kâbe’de temsil edecek olan kadın erkek hacı adaylarını uğurlamak için burada olduklarını söyledi.

Müftü Genç, "Mekke, Medine’ye gitmek için heyecanlısınız. Ya Resullullah günahımla, hatalarımla senin ümmetin olarak ben buraya geldim. Beni Ümmetliğe kabul eyle, heyecanı içerisinde kuralarınız çıktı. Kimi yıllardır bu anı bekliyordu. Ağladınız, üzüldünüz ve nihayetinde müjdeler olsun size." dedi.

Hac farizasını ifa etmek için Bingöl’den mukaddes topraklara gidecek 324 hacı adayından bugün 196 hacı adayını uğurladıklarını dile getiren Müftü genç, "Evet sizleri tebrik ediyoruz, kutluyoruz. Efendimiz Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem'e selam göndermek için sizlerin vasıtasıyla buradayız. Bizden o mübarek beldeye selam götürünüz. Yolunuz açık olsun kardeşlerim, 1,5 milyon insanın içerisinde kura sonucu, Cenab-ı Allah'ın lütfuyla hacı adayı olan kardeşlerim, Cenabı Allah size ne kadar iltifatta bulundu. Birbirinizin elinden tutun. Yaşlılara destek olunuz. Orada engellilere yardımcı olunuz. Hacda farzlardan sonra en büyük ibadet birbirine yardım etmektir." ifadelerini kullandı.

Program, yapılan duanın ardından hacılar mukaddes topraklara gitmek üzere İl müftülüğü yetkilileri, aile ve yakınları tarafından uğurlandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55