,
  • BIST 9548.09
  • Altın 2495.504
  • Dolar 32.4973
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 20 °C

Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı

Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Hac farizasını ifa etmek için Bingöl’den mukaddes topraklara gidecek 324 hacı adayından 180 kişi için Merkez Hacılar Cami önünde uğurlama töreni düzenlendi.

Bingöl’den mukaddes topraklara gidecek hacı adayları, yakınları tarafından dualarla uğurlandı.

Bingöl’de, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla mukaddes topraklara gidecek 324 kişiden 180 hacı adayından oluşan ilk kafile İl Müftülüğünün Hacılar Camii önünde düzenlediği programla dualarla uğurlandı.

Yakınları ve sevenleri tarafından gözyaşları ve dualarla uğurlanan hacı adaylarının ve yakınları arasında duygulu anlar yaşandığı görüldü.

Bingöl Merkez Hacılar Camii Önünde düzenlenen uğurlama programı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ezan, salavat ve ilahilerin okunmasıyla devam etti.

Uğurlama törenine Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Müftüsü Muharrem Genç, Memur Sen İl Başkanı Mücahit Çelik, Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Şube Müdürü Şemsettin Aydoğdu, STK temsilcileri,  Müftülük görevlileri, Hacı adayları ile çok sayıda hacı adaylarının aile katıldı.

"Sizlerin bereketinden ve maneviyatından istifade etmek için buradayız"

Programda konuşan il Müftüsü Muahrrem Genç, Hazreti Resulullah’ın misafirleri ve Bingöllüleri orada Kâbe’de temsil edecek olan kadın erkek hacı adaylarını uğurlamak için burada olduklarını söyledi.

Müftü Genç, "Sizlerin bereketinden ve maneviyatından istifade etmek için buradayız.  Bingöl'den Hazreti Allah Celle Celalühü'nün Kâbe’sini kucaklamaya sizleri aday olarak gönderdiğimiz için buradayız. Efendimiz Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem'e selam göndermek için sizlerin vasıtasıyla buradayız.  Bahtı açık kardeşlerim, 1,5 milyon insanın içerisinde kura sonucu, Cenab-ı Allah'ın lütfuyla hacı adayı olan kardeşlerim, Cenabı Allah size ne kadar iltifatta bulundu. Yolunuz açık olsun." dedi.

"Günahlarımızı geride bırakarak ihlas ve takva içinde memleketimize döneriz inşallah"

Farz ibadetlerden sonra en büyük ibadetin Müslümanların birbirine hizmet etmesi olduğunu söyleyen Müftü Genç, "düşeni kaldırmaktır, yaşlı ve engellilerimizi öncelemektir, bu şekilde takayı yakalayarak, sağlık ve afiyet içerisinde mebruren, salimen, ğanimen yani manevi olarak dolu bir şekilde günahlarımızı geride bırakarak, gönlümüzü Hazreti Resulullah’a yönelterek, Kabe-i Muazzama’yı Cenabı Allah’a ulaşmaya irtibat yeri olarak kullanmayı ve ona yönelerek ihlas ve takva içinde memleketimize dönmeyi Cenabı Allah nasip eylesin." ifadelerini kullandı.

"Mübarek topraklara gidecek olan kardeşlerimizden dualar istiyoruz"

Müftü Genç, son olarak, "Yolunuz açık olsun. Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerine olsun. Hacca gitmeyi niyet edip de gidemeyenlere de Cenab-ı Allah nasip etmesin. Bugün mübarek topraklara gidecek olan erkek- kadın kardeşlerimizden dualar istiyoruz. İnşallah güzel bir hac ifa ederek, memleketlerine dönmeyi Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz." dedi.

"Yolunuz açık olsun dualarınızı bekliyoruz"

Program da kısa bir selamlama konuşması yapan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi de "İl müftülüğümüz çok güzel bir program düzenlediler.  Bingöllü hacı adayları, siz kardeşlerimi uğurlamak için buradayım. Allah şimdiden haccınızı kabul etsin. Yolunuz açık olsun, dualarınızı bekliyoruz. Allah'a emanet olun değerli kardeşlerim. İnşallah dönüşünüzde de sizleri karşılayacağız."  şeklinde konuştu.

Program, İl Müftüsü Muharrem Genç’in yaptığı dua ve hacı adaylarının uğurlanmasıyla son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55