,
  • BIST 9450.21
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Bingöl'de PKK'ya tepki mitingi

Bingöl'de PKK'ya tepki mitingi
Bingöl'de faaliyet gösteren STK'lar tarafından düzenlenen "Teröre lanet, Şehitlere Saygı" mitingine halk yoğun katılım gösterdi.

Bingöl’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek, PKK'nın düzenlediği bombalı saldırılarına karşı miting düzenledi.

İstanbul ve Kayseri'de PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırılara tepki gösteren Bingöllüler, Genç Caddesi Dörtyol Saat Kulesi önünde bir araya gelerek, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na kadar yürüdüler.

bingolde-pkkya-tepki-mitingi.jpgToplanan grup adına başın açıklamasını okuyan Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan, Türkiye'ye saldıranların dış mihrakların ve devlet desteğiyle gerçekleştiğine dikkat çekti.

Tan, "Yaşadığımız acı ve öfke ile sağduyumuzu kaybetme değil, birlik, beraberlik ve soğukkanlılıkla terörün kökünü kazıyacak adımları atma günüdür. Milletimiz büyük bir millettir. Büyüklüğümüzü vakur duruşumuzla, olaylara gerçekçi yaklaşımımızla göstereceğiz. Ülkemizdeki eli kanlı terör örgütlerinin dış mihraklar ve devletler tarafından desteklendiği bilinen bir gerçektir. İnsanlığa sığmayan, hiçbir haklı gerekçesi olamayacak, hain saldırıların taşeronları da failleri de bellidir. Bu ülkenin, kahramanları da, hainleri de bellidir. Bizler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bu ülkeyi, atalarımız canlarını vererek ve aziz kanlarını dökerek vatan yapmışlar ve bize emanet etmişlerdir." dedi.

bingolde-pkkya-tepki-mitingi-001.jpgYaşananlar karşısında sessiz kalmayacaklarını ve vatanlarını koruyacaklarını söyleyen Tan, "Biz de diyoruz ki, topunuz gelin, bütün güçleriniz ile gelin. Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız. STK'lar ve Meslek Odaları olarak devletimizin ve milletimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yine diyoruz ki, sahipsiz vatanın batması haktır, siz sahip çıkarsanız bu vatan batmayacaktır. Vatanına sahip çıkan siz yiğit kardeşlerime selam olsun." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

bingolde-pkkya-tepki-mitingi-002.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55