,
  • BIST 9466.97
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Bingöl’de mahalleli hizmet alamamaktan şikâyetçi

Bingöl’de mahalleli hizmet alamamaktan şikâyetçi
Bingöl’de yol, içme suyu ve çöplerin toplanmaması gibi sorunlar yaşadıklarını söyleyen merkez Simani Mahallesi sakinleri, sorunlarının çözülmesini istediler.

​Bingöl merkeze bağlı bir mahallede hizmet alamadıklarını söyleyen vatandaşlar, özelikle içme suyu ve yollarının yapılmasını istediler.

Yolların çamurlu olması nedeniyle okula giden öğrencilerin ve mahalle sakinlerinin yağışlı havalarda yürümekte zorluk çektiklerini belirten vatandaşlar, yangına müdahale etmeyen gelen bir itfaiye aracının çamura saplandığını söylediler. Mahalle sakinleri özelikle okula giden öğrencilerin sıkıntı yaşadığını ifade ettiler.

Mahallelerinin çamurlu yolları ve içme suyu gibi sıkıntılarının olduğunu söyleyen Abdullah Tunç, “Simani Mahallesi Koşun Küme evlerinde oturuyorum. Burada hizmet yapılmadığı için yaşam çok kötü. Bizim mahallenin caddeleri köyü aratmıyor, gördüğünüz gibi her yer çamurdur. Ayrıca mahallemizin suyu da içilmiyor. Mahallemizin birçok sorunu var. Yolların yapılmadığı için yağan yağmur ile kardan sonra her taraf çamura dönüyor. Mahalleye gelen araçlar çamura saplanıp kalıyor, mahalleli olarak sürücüye yardım edip aracı çıkarıyoruz.” dedi.

Mahalledeki çocukların oynayacakları park ve oyun alanı olmadığı için sokakta çamurda oymadıklarını söyleyen Tunç, mahallelerine çocuklar için park ve oyun alanının yapılmasını istedi.

Çamurlu yollarda okulla gitmek zorunda kaldığını söyleyen mahalle sakinlerinden Mahmut Bilgiç, “Gördüğünüz gibi yollarımız çamur içinde, bu çamurda okula gidip geliyoruz. Çamurlu ayakkabılarla okula gidince okulun her tarafı çamur oluyor. Lütfen bu yollarımızı çabucak yapın. Oyun parkı ve alanımız da yok. Mahalle çocukları olarak çamurlu caddelerde ve alanlarda oynuyoruz.  Belediyeden oyun parkı yapmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Mahallemizin sorunları çok, ilgilenen yok”

Simani Mahallesi Koşun Küme evlerinin bulunduğu bölgeye hizmet yapılmadığını belirten bir başka mahalle sakini Veysi Ucucu da şunları söyledi:

“Mahallemiz çamurdan geçilmiyor. Acil bir durum olsa ne ambulans ne de itfaiye gelebilir. En büyük sıkıntımızdan biri yoldur, her taraf çamur. Mahallemizin projesi yok. Okul sıkıntımız var. Çocuklarımızın gittiği okul burada 1,5 kilometre uzakta tek başına gidemez. Bu kadar bir mesafe için okul servislerine 90 TL veriyoruz. Burada bir okul yapılması lazım, yaklaşık 2 bin bin aile yaşıyor. İçme suyumuz iyi değil içilmiyor. Kürük suyunun isale hattı mahallemizden geçiyor suyundan faydalanamıyoruz. Bizlere içilmeyen kuyu suyu veriliyor. Tüm Bingöl’e verilen kürük suyu bizim mahalleye de verilsin.”

“Mahallemize hizmet yapılmıyor”

Yolların çamurlu olması nedeniyle gelen itfaiye aracının çamura saplandığını söyleyen mahallenin yaşlılarından Nizamettin Temiz ise “Görüyorsunuz yolumuz yok çamurdan geçilmiyor. Belediye yolumuzu yapmıyor.  Mahalleli olarak perişan durumdayız.  Her yer çamur, hizmet istiyoruz.  Geçenlerde mahallemizde yangın çıktı yolların çamurlu olmasından dolayı itfaiye çamurda kaldığı için zamanında yangına müdahale edemedi.” diye konuştu.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55