,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Bingöl'de "Kardeşlik Pikniği" programı

Bingöl'de "Kardeşlik Pikniği" programı
Peygamber Sevdalıları Bingöl Koordinatörlüğü tarafından "Kardeşlik Pikniği" programı düzenlendi. Piknik programına çok kişi katıldı.

Peygamber Sevdalıları Bingöl Koordinatörlüğü tarafından "Kardeşlik Pikniği" programı düzenlendi.

Programa, İttihadul Ulema üyesi Molla Sahip Korkutata, HÜDA PAR eski başkanı Hamdullah Tasalı, STK temsilcileri, Peygamber Sevdalıları Bingöl Koordinatörlüğü'ne üye derneklerin üye ve gönülleri ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte, kılınan öğle namazından sonra pikniğe gelenlere yemek ikramı yapıldı. Ardından İttihadul Ulema üyesi Molla Sahip Korkutata, katılımcılara yönelik bir konuşma yaptı.

"Kardeşlerimizin gönlünde İslam ve Peygamber sevdası vardır"

Korkutata, "Rabbimize hamdolsun ki bu davete icabet eden kardeşlerimizin gönlünde hakikaten bir İslam ve Peygamber sevdası vardır. Peygamber sevdası için çok sıkıntılı günler geçirdik, onun için bedeller ödendi. Tüm engellemelere rağmen inananları, Hazreti Peygamber aleyhissalatu vesselamdan ayıramadılar." ifadelerini kullandı.

Allah, kendi davasına ve Resulünün davasına sahip çıkanları yardımsız bırakmayacağını dile getiren Korkutata, Allahu Teâla'nın yolunda gidenleri dünya ve ahirette mükâfatlandıracağını söyledi.

"Allah'ın dininden daha kaliteli ve güzel şey yoktur"

İslam'ın bir nasihat olduğunu vurgulayan Korkutata, şunları söyledi:

"Rasulullah sallallahu aleyhi vesellem buyuruyor ki, 'din nasihattır.' Tabi Allah'tan nasihattır, peygamberden nasihattir. Kürsüye çıkan her insan, mutlaka Allah'ın kitabından ve Resuli Ekrem'in sünnetinden, ahlakından bize anlattığı şeyler birer nasihattir. Yeryüzünde bütün kainat içerisinde şu anda en kaliteli şey budur. Allah'ın dininden daha kaliteli ve güzel şey yoktur. Ayette Cenabı Allah, 'Ya Muhammed de ki yanınızdaki olan her şey bitecektir ama Allah katında olan kalıcıdır.' Dolayısıyla biz işte bu düşünceyle yola düştük.  Allah'ın dinini tebliğ etmek, ihya etme, eğitim, öğretme, nasihat etmek gaye ve çabasındayız."

İslam'ın kişilerin ürettiği düşünce ve felsefelerden oluşmadığını ifade eden Korkutata, İslam'ın, Allah'ın insanlara, Peygamberler aracılığıyla gönderdiği büyük bir dava olduğunu vurguladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55