,
  • BIST 9565.03
  • Altın 2472.424
  • Dolar 32.4606
  • Euro 34.5124
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 25 °C

Bingöl’de "Huzura Çağrı Namaz" konulu etkinlik düzenlendi

Bingöl’de "Huzura Çağrı Namaz" konulu etkinlik düzenlendi
Bingöl İl Müftülüğü tarafından Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan konferans salonunda "Huzura Çağrı Namaz" konulu konferans düzenlendi. Halkın yoğun katılım gösterdiği konferansta ilahiyatçı yazar Ahmet Bulut konuştu.

Bingöl Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Bingöl halkının ilgisi yoğundu. Konferans salonunda yer kalmaması üzerine yazar Ahmet Bulut, katılımcıları sahneye davet edip sahnede yer verdi.

Sadullah Turan’ın Kur'an tilaveti ile başlayan program, Bingöl İl Müftü Vekili Yunus Bolluk’un açılış konuşması ile devam etti.

İlahiyatçı yazar Ahmet Bulut konferansta namaz ile ilgili anekdotlar anlatarak namazın üstün bir ibadet olduğunu, namazı huşu içerisinde kılmak gerektiğinin altını çizdi.

“Müslüman neden namaz kılmaz”

Bulut, konuşmasında, “Bir Müslüman neden namaz kılmaz, sevgili Peygamberimize peygamberlik verilmsinin akabinde Cebrail aleyhisselam gelip abdesti namazı öğretti ise, Kuran’da yüzü aşkın namazla ilgili ayet varsa, Peygamberimiz aleyhisselamın binin üzerinde namazla ilgili hadisi varsa bir Müslüman niye namaz kılmaz? Bu soruyu katıldığım birçok platformda sordum, bana gelen cevapları birkaç başlıkta topladım. Birinci ve en temel problemimizin Allah’la aramızın açık olduğunu gördüm, imanımızda problem var. İkincisi, namaz bilinci ve şuurunda eksiklik olduğunu gördüm, üçüncüsü gerçekten namaz bilmeyenlerle karşılaştım, dördüncüsünü de liseli bir gençten öğrendim ve bana dedi ki hocam namaza başlayacağım ama onu tutamayacağımdan korkuyorum.” ifadelerine yer verdi.

“Eğer gündemimizi Allah belirliyorsa Allah ile aramızın iyi olduğuna kendi kendimize not verebiliriz”

Bulut, “Acaba Rabbimizle aram nasıl diye merak ederdim ve cevabını Efendimiz aleyhisselamda  buldum. Resulullah aleyhisselam, ‘Allah ile aranızı merak ediyorsanız, Allah katında değerinizi merak ediyorsanız, siz Allah’a ne kadar değer veriyorsunuz ona bakın’ diyor. Allah gündemimizin kaçıncı sırasında gündemimizi Allah mı belirliyor, nefsimiz mi belirliyor, algı operasyonları mı belirliyor? Eğer gündemimizi Allah belirliyorsa Allah ile aramızın iyi olduğuna kendi kendimize not verebiliriz. Allah ile aramızı merak ediyorsak namazlarımıza bakarak kendimize not verebiliriz.” şeklinde konuştu.  

İlahiyatçı Bulut konuşmasında, ailelerin namaz ibadeti konusunda çocuklarına yaşantıları ile örnek olunması gerektiğini söyleyerek çocukların ebeveynler tarafından yetiştirildiği gibi yaşadıklarını hatırlatarak lisanı hal ile örnek olunması gerektiğinin altını çizen Bulut, Peygamber efendimiz aleyhisselam söylediklerini önce kendisi yaşadığını söyledi.

İlahiyatçı Ahmet Bulut, her gün okunan ezanlarda insanlık namaza ve kurtuluşa çağrılıyor, bu çağrıyı reddetmek ile Allah’ın davetine icabet etmemiş oluyoruz diyerek okunan ezanların Müslümanları secdeye sevk etmesi gerektiğini söyledi.

Namazda huşunun önemli olduğunu söyleyen Bulut, namazda huşu, beden ile kalbin Allah’a yönelmesidir diyerek huşunun bir Müslüman için önemli olduğunu söyledi.

Bulut, Hz. Peygamber zamanında münafıkların da namaz kıldığını ancak onları Müslümanlardan uzak tutan durumun sabah ve yatsı namazlarına önem vermediklerini söyleyerek, günümüzde Müslümanım deyip de namaz kılmayanların durumunun belki de münafıklardan daha aşağı bir durumda olabileceği uyarısında bulunarak namazın önemine vurgu yaptı.

Bulut, namazın huşu içerisinde kılınması gerektiğini söyleyerek, namazın yoğun işler içerisinde aradan çıkarılacak bir ibadet yükü veya borcu değil, Müslümanın asli vazifesi olması gerektiğini söyledi.

Program sonrası katılımcılar yazar Ahmet Bulut’un kaleminden ele alınmış kitapları imzalatmak için kalabalıklar oluşturdu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55