,
  • BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Bingöl’de bal yarışması

Bingöl’de bal yarışması
Kalkınma ve İhtisaslaşma Programı kapsamında pilot üniversite olarak seçilen Bingöl Üniversitesi’nde düzenlenen 2. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması’nda dereceye girenlerin ödülleri, düzenlenen törenle verildi.

Bingöl’de 2’inci geleneksel “Bal Yarışması” yapıldı

Kalkınma ve İhtisaslaşma Programı kapsamında pilot üniversite olarak seçilen Bingöl Üniversitesi’nde düzenlenen 2. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması’nda dereceye girenlerin ödülleri, düzenlenen törenle verildi. Yoğun bir katılımın sağlandığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri Bingöl Valisi, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş tarafından verildi.

Programda konuşan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, bal yarışmasında dereceye girenlerin gençlerden oluşmasının arıcılığın geleceği için ümit verdiğini ifade etti. Vali Ekinci, Bingöl Üniversitesi’nin Bingöl balına yaptığı katkı nedeniyle başta Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak olmak üzere, PİKOM üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programın sonunda Bal Yarışmasında birinci olan Bingöl Merkez Guldar bölgesinden Kenan Bahadır, ikinci olan Genç Çotla bölgesinden Sadullah Belgin’e ve üçüncü olan  Yayladere Sülbüs bölgesinden Metin Batıdan’a plaket ve ödülleri takdim edildi.

Toplam 63 arıcının başvurduğu bal yarışmasında, bal numuneleri tamamen gizlilik, etik ve objektif kriterler çerçevesinde, standartlara uygun analizler ve duyusal testlere göre değerlendirildi.

Bingöl Üniversitesi ve Bingöl İli Arı yetiştiriciliği Birliği tarafından işbirliği ile Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde düzenlenen törene, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl Belediye Başkan Vekili Ahmet Altunhan, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Prof. Dr. Hasan Çiftci ile Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Sayın Ziya Şahin, Bingöl İli Arı yetiştiriciliği Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer,  kurum amirleri, arıcılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda ayrıca, en genç kadın ve erkek arıcı ile en emektar erkek ve kadın arıcıya da plaket takdim edildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55