,
  • BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Bingöl’de 10 bin doğalgaz abonesi hedefleniyor!

Bingöl’de 10 bin doğalgaz abonesi hedefleniyor!
DOĞUGAZ Genel Müdürü Turgut Kızılkaya ile basın toplantısı düzenleyen ​Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 2017 yılı sonu itibariyle doğalgaz aboneliğinde 10 bin kişi hedeflediklerini söyledi.

​Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 2017 yılı sonu itibariyle doğalgaz aboneliğinde 10 bin kişi hedeflediklerini söyledi.

Bingöl’de devam doğalgaz çalışmaları ile ilgili kentte görev yapan ulusal ve yerel basınla bir araya gelen Bingöl Belediye Başkanı Barakazi ile DOĞUGAZ Genel Müdürü Kızılkaya, çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendiler.

yucel-barakazi-turgut-kizilkaya.jpgToplantıda konuşan Belediye Başkanı Barakazi, doğalgazın önemine vurgu yaparak kentte yaygınlaşması gerektiğini ifade etti.

Geçen yıl yaşanan bazı tereddütlerin azaldığını ve doğalgaz kullanıldıkça insanların memnuniyetinin arttığını aktaran Barakazi

yucel-barakazi.jpg"Bu sene doğalgaz aboneliğinde 10 bin kişi hedefleniyor. Firmanın koyduğu bu hedefi aşmasını umut ediyorum. Ben buradan vatandaşlarımıza abonelik çağrısı da yapıyorum. Doğalgaz çalışmaları yapılan mahallelerimizde ikamet eden vatandaşlarımız biran önce abonelik işlemlerini yapsın. Bu işlemler ne kadar erken yapılırsa, bağlantılar da o kadar çabuk gerçekleşir ve hizmet verilir." dedi.

Barakazi, "Üstyapıyla ilgili yaptığımız ihale, itiraz üzerine Kamu İhale Kurumu’na gitmişti. Allah’a şükür bugün o süreç tamamlandı ve ihaleyi kimin kazandığı onaylandı. Dolayısıyla bayramdan hemen sonra çalışmalarımıza başlayacağız. Doğalgaz çalışmalarından dolayı bozulan tüm yollarımızı hızlı bir şekilde onaracağız." ifadelerini kullandı.

DOĞUGAZ Genel Müdürü Turgut Kızılkaya da 2017 Yılı yatırım programı kapsamında Bingöl şehrinde yürütülen faaliyetlerle ilgili ilgili bilgilendirmede bulundu.

Kızılkaya, "Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nca verilen DAĞ/5142-1/358 sayılı Doğal Gaz Dağıtım Lisansımızla sürdürmekte olduğumuz faaliyetimiz kapsamında; Bingöl Şehrinde doğal gaz dağıtım şebekesi düzenlenmesi alt yapı faaliyetlerine 15 Mayıs 2016 tarihinde başlanılmış olup 21 Ekim 2016 tarihi itibariyle dağıtım şebekesi büyük oranda tamamlanan Kültür, İnönü ve İnalı Mahallelerine gaz arzı sağlanmıştır." dedi.

yucel-barakazi-turgut-kizilkaya-001.jpg01 Ağustos 2016 tarihi itibariyle abone kayıtlarının alınmaya başlandığını belirten Kızılkaya, "Söz konusu mahallelerde abone olup iç tesisat dönüşümünü bitiren vatandaşlarımız 2016 kışında ısınmada doğalgaz kullanmıştır. İnönü Mahallesi girişinde yer alan TOKİ konutları geçen kış doğal gaz kullanarak şehrin rahat bir nefes almasına ciddi bir katkı sunmuştur. Bunun oluşturacağı etki de göz önünde bulundurularak 2017 yılında Bingöl’e yapılacak olan yatırım programı genişletilmiştir." diye belirtti.

2017 yılı yatırım programı kapsamında Düzağaç mevkiinde yer alan Karşıyaka, Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Mustafa Gündoğdu, Selahattin Eyyubi ve Saray Mahallelilerine doğal gaz verilmesinin hedeflendiğini belirten Kızılkaya, şunları söyledi: "Büyük bir mutlulukla ifade etmek isterim ki ilgili mahallelerde doğal gaz dağıtım şebekesinin ana hatları büyük oranda bitmiş olup imalatı biten çelik ve polietilen ana hatların test aşamasına bu gün itibariyle girmiş bulunmaktayız. Kurban Bayramından hemen sonra bütün mahallelerimizde imalatı gerçekleşen doğal gaz dağıtım şebekesinin tamamı gazlanmış olacaktır." İfadelerini kullandı.

Kızılkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bingöl ilinde büyük çoğunluğu konut aboneliği olmak üzere bugün itibariyle yaklaşık 4 bin 500 abone bulunmaktadır. Yaklaşık 50 okulumuzun abonelik işlemleri tamamlanmış olup tesisat dönüşüm işi devam etmektedir. Bingöl iline yapılan bu yatırıma sahip çıkarak çocuklarımızın  sağlığı için çok önemli olan bu işleri bu aşamaya taşıyan Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin Bey’e ve Şube Müdürü Serhat Aran Beye teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.   

Kızılkaya, istihdam seferberliğinin devam ettiği bu süreçte hem kendi bünyesinde çalıştırdığı 67 personelle hem de iç tesisat firmalarında çalışan yaklaşık 500 personelle doğal gaz sektörünün bölge için ciddi bir istihdam kaynağı oluşturduğunu söyledi. (İLKHA)

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55