,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C

Bingöl Umut Kervanı yardımlarına devam ediyor

Bingöl Umut Kervanı yardımlarına devam ediyor
Temmuz ayına ait faaliyet raporunu açıklayan Bingöl Umut Kervanı, 291 ihtiyaç sahibi aileye 29 bin 576 TL değerinde ayni, nakdi, beyaz et ve kırmızı et yardımında bulunduğu belirtildi.

Bingöl Umut Kervanı, temmuz ayında 291 aileye 29 bin 576 TL değerinde ayni, nakdi, beyaz et ve kırmızı et yardımında bulundu.

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği, temmuz ayına ait faaliyet raporunu açıkladı. Açıklamada, temmuz ayında 291 ihtiyaç sahibi aileye 29 bin 576 TL değerinde ayni, nakdi, beyaz et ve kırmızı et yardımında bulunulduğu bildirildi.

Bingöl Umut Kervanı Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Demir, temmuz ayında 291 aileye 29 bin 576 TL değerinde ayni ve nakdi yardım yaptıklarını belirtti. Demir, 100 aileye 9 bin 315 TL değerinde gıda, 9 aileye 4 bin 525 TL nakdi, 152 aileye 12 bin 270 TL kırmızı et, 30 aileye 3 bin 466 TL değerinde beyaz et yardımında bulunduklarını söyledi.

“Veren el, alan elden üstündür”

İnfak vermenin önemine değinen Demir, “İnfak konusunda bize örnek olan Hazreti Peygamber hiçbir zaman zekât verecek kadar zengin olmamasına rağmen üzerinde zekât düşecek kadar mal bırakmamış, ailesine yetecek kadarını ayırdıktan sonra kalanını dağıtmıştır. Kendi ihtiyacı olduğu zaman bile elindekini başkasına vermiştir. Nitekim Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’, ‘Veren el alan elden daha hayırlıdır’ hadisi şerifleriyle infak etmenin önemini pek açık bir şekilde vurgulamaktadır. Onun için hali vakti yerinde olan Müslümanlar, Cenabı-ı Hakkın kendisine lütfettiği nimetlerin bir şükrü olarak zekât ve sadakasını vermeye devam etmekte, sadece ülkemizde değil, dünyanın her köşesindeki ıstırap çeken insanların acısını hafifletmek için elinden gelen gayreti göstermektedirler. Kendisi için istediğini diğer insanlar için de istemeyi, şiar haline getiren bu fedakâr insanlar, geçmişte ecdadımızın vakıf yoluyla yaptıklarını bugün yardım dernekleriyle gerçekleştirmekte, aç, susuz, hasta ve çaresiz insanların dermanı olmaktadırlar.” diye konuştu.

“İnfak ibadetini önemseyelim”

İnfakın diğer ibadetler kadar değerli ve önemli olduğuna vurgu yapan Demir, “İslam dini sosyal adalete büyük önem veren ve toplumda, yardımlaşma ile sosyal dayanışmanın gerçekleştirilmesini emreden bir dindir. Bundan dolayıdır ki, infak en az diğer ibadetler kadar hatta onlardan daha fazla makbul ve matlûb olan bir ibadettir. Özellikle günümüzde yardıma muhtaç olan insanlara infakta bulunmak hem insanî hem de ilahi bir görevimizdir. Bu görevi yerine getirirken Allah’ın rızasına ve Hz. Peygamber'in sünnetine uygun hareket etmek en doğru yoldur. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

“Yetim ve muhtaca bir umutta siz olmak istemez misiniz?”

Hayır çeşmesinin devamlı akmasını isteyen herkesin Bingöl Umut Kervanı aracılığıyla muhtaçlara ulaşabileceğini ifade eden Demir, kurban çalışmaları hakkında bilgiler vererek, şunları söyledi: “Bingöl Umut Kervanı olarak 2018 yılı kurban çalışmalarımı tüm hızıyla devam ediyor. Bu yılki kurban bedeli 850 TL’dir. Kurban kesmek isteyen hayırseverlere yardımcı olmak için derneğimiz kendi bünyesinde kurban alımında ve kesiminde yardımcı olacaktır. Bu bayramda keseceğiniz kurbanların yetimlere, öksüzlere ve muhtaçlara bayram sevinci vesilesi olmasını itiyoruz. Derneğimizin tespit ettiği yüzlerce yetim ve muhtaca bir umutta siz olmak istemez misiniz?”

Demir, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı: “İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55