,
  • BIST 9540.55
  • Altın 2489.996
  • Dolar 32.5034
  • Euro 34.8098
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Bingöl Umut Kervanı 363 aileye yardımda bulundu

Bingöl Umut Kervanı 363 aileye yardımda bulundu
Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), şubat ayında 363 aileye 52 bin 324 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2021 yılı Şubat ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak mübarek üç ayların birincisi olan Recep (Şubat 2021) ayında 353 aileye 52 bin 324 TL değerinde gıda yardımı yaptık. 10 aileye 6 bin 50 TL nakit yardımında bulunduk. Toplamda 363 aileye 52 bin 324 TL ayni ve nakdi yardımda bulunduk” dedi.

"Zorlu bir imtihandan geçmekteyiz"

Kardeşliğin en önemli vasıtalarından birinin infak olduğunu ifade eden Gönül “Kur’an’da genellikle iyiliklerin sevabı bire on olarak gösterildiği halde, Allah yolunda yapılan infakın sevabının bire yedi yüz ve daha üstü olduğu bildirilmiştir. Bu da infakın Allah katındaki değerini gösterir. Şüphesiz infakın birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydaların başında, infak eden kişinin başkasına karşılıksız yardımda bulunmanın iç huzurunu yaşaması gelir. Diğer taraftan infak sayesinde kişi kibir, gurur, cimrilik ve bencillik gibi dinimizce yerilen kötü vasıflardan kurtulur. “Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) bir hadisinde 'Kardeşine göstereceğin tebessüm, bir sadakadır. İyiliği emredip kötülükten sakındırman sadakadır. Yolunu kaybeden kimseye yolu gösterivermen sadakadır. Gözü sakat kimse için görüvermen sadakadır. Yoldan taş, diken, kemik (gibi şeyleri) kaldırıp kenara atman sadakadır. Kovandan kardeşinin kovasına su boşaltman sadakadır.” (Tirmizî, Birr, 36/1956) İçinde bulunduğumuz kıymetli zaman diliminde yardımlarımız devam edecektir inşallah. Bu konuda hayırsever Bingöl halkının desteklerini bekliyoruz. Malum yaklaşık bir yıldır zorlu bir imtihandan geçmekteyiz. Unutmamak lazım ki, zor zamanlarda yapılan hayırların sevabı diğer zamanlarda yapılan hayırlarla mukayese bile edilemeyecek kadar fazladır. Bundan dolayı imkânları müsait olan tüm kardeşlerimize çağrımız şudur; bizler Bingöl’de fakir zengin arasında köprü görevini görmekteyiz. Sizler de Allah’ın bire 10, bire 100, bire 700 ve bire hesapsız mükâfat vaat ettiği bu müstesna zaman dilimlerinde muhtaç fakir insanlarımıza destek olmak isterseniz buyurun beraber bu görevi ifa ederek bu müstesna mükâfatlara nail olalım inşallah” diye konuştu. 

"Mü'min kalp mal ile değil iman ile mutmain olur"

İnfakın, mutluluğun merdiveni olduğunu belirten Gönül “Alan kimse, nimetlerden geçici ve sınırlı bir şekilde yararlanırken; infak eden müminin hazzı kısa sürede sona ermez. Mümin kalp, mal ile değil iman ile mutmain olur. Allah yolunda infak etmekle fakir düşeceğinden korkmaz. Kendisi hiçbir şey değilken Allah onu meydana getirmiş, vücut, göz, kalp, lisan ve sayısız nimetler bağışlamış ve mal sahibi yapmıştır. Bunlar Allah'a aittir. Öyle ise Allah'a güvenen birisi Allah yolunda ve Allah rızası için malını infak etmekten çekinmez. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55