,
  • BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 21 °C

Bingöl Umut Kervanı 2020 yılı faaliyet raporunu açıkladı

Bingöl Umut Kervanı 2020 yılı faaliyet raporunu açıkladı
2020 yılı faaliyet raporunu açıklayan Bingöl Umut Kervanı, 6 bin 54 aileye toplam 821 bin 449 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduğunu açıkladı.

 

Kentte yaptığı hayırlı faaliyetler bilinen Bingöl Umut Kervanı, yıl içerisinde ihtiyaç sahiplerine umut oldu. Hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahibi ve yetimlere ulaştıran Bingöl Umut Kervanı, faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Faaliyet raporu hakkında açıklamada bulunan Bingöl Umut Kervanı Başkanı Mehmet Tamaç, 2020 yılında 6 bin 54 aileye, 821 bin 449 TL değerinde ayni, nakdi, kırmızı et, beyaz et, kırtasiye malzemesi, giyim ve kahvaltılık yardımında bulunduklarını söyledi.

"Küçük imkânlarla büyük sıkıntılara derman olmaya çalışıyoruz"

Tamaç, "Faaliyetlerimizi kamuoyuyla paslaşmamızdaki maksat; dürüstlük ilkesi, şeffaf olmak, yardım yapan kardeşlerimizin hayırlı adımlarını sıklaştırmak, ihtiyaç sahibi aileleri tespit etmektir. Bunun yanında bir farkındalık meydana getirip, ümmeti bu konuda duyarlılığa çağırmak, ihtiyaç sahibi ailelere daha hızlı ve zamanında ulaşmak ve bu konuda hali vakti yerinde olan diğer Müslüman kardeşlerimizi de bu hayır kervanına dâhil etmektir. İçinde bulunduğumuz zor ve zahmet dolu zaman dilimi içinde bu zorlukları iliklerine kadar yaşayan insanlarımızı tanıdık. Bizler bir pandemi süreci yaşarken, belki işimizin durmasını, belki de ticaretimizin aksamamasını yaşarken, onlar evlerine götürecekleri bir lokma ekmeği dahi kaybetmişler. Çaresiz bir şekilde beklemekten başka başvurdukları tüm kapılar yüzlerine kapanmış. İşte böyle bir süreçte, böyle bir imtihanla imtihan olunmaktayız." dedi.

"Allah'ın bizden istediği zor zamanlarda imanımızın gereğini yapmamızdır." diyen Tamaç, şunları söyledi:

"Yani tabi tutulduğumuz mal ile imtihanı kazanmaya çalışmamızdır. Bizler küçük imkanlarla büyük sıkıntılara derman olmaya çalışıyoruz. Lakin siz kadirşinas insanlarımızın desteği olmadan bunun üstesinden gelmemiz mümkün görünmüyor. Naçizane sizlerden şunu istiyoruz; az demeden çok demeden herkese elindeki imkanların bir kısmını bu zorda kalmış insanlar için harcarsa Allah için infak ederse inanıyoruz ki sıkıntılar zorluklar minimize edilecektir. Zaten bugün müptela olduğumuz virüsün başımıza gelmesinin yegâne olmasa da sebeplerinden biri duyarsızlığımız, şefkatimizi yitirmemiz, merhametsizleşmemiz ve bencilleşmemiz olsa gerek diye düşünüyoruz."

"Büyük bir imtihandan geçiriliyoruz"

Musibetlerden derslerin çıkarılması gerektiğinin altını çizen Tamaç, "Bizler Müslüman bir toplum olarak şunun bilincinde olmamız lazım ki; başımıza gelen her zorluk, her sıkıntı kendi nefsimizdendir. Bizlere lütfedilen her güzellik, mutluluk, refah ise Allah'tandır. Allah'ın verdiklerini Allah'ın yolunda kullanmaktan, onun emirlerine tutunmaktan daha güzel bir yol olabilir mi? Evet, bugün kendi elimizle ne verirsek yarın Allah'ın huzurunda o gelecek. Bizimle miras bıraktığımız yıkımlar bize fayda değil, belki zarar verecektir. 2020 yılında 874 aileye 131 bin 22 TL tutarında gıda yardımı, 4 bin 364 aileye 479 bin 560 TL tutarında kırmızı et, 64 aileye 8 bin 430 TL tutarında kahvaltılık, 207 aileye 19 bin 932 TL tutarında kırtasiye, 45 aileye 35 bin TL tutarında elbise, 500 aileye 147 bin 306 TL tutarında nakdi yardım olmak üzere toplamda 6 bin 54 aileye 821 bin 449 TL tutarında yardımda bulunduk." ifadelerini kullandı.

"Afetler sonrası gerekli adımlar hızlıca atıldı"

Deprem ve heyelan nedeniyle hızlı hareket ederek, yaraları sarmak için çalıştıklarını kaydeden Tamaç, Elâzığ Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören vatandaşlara yardımda bulunduklarını söyledi.

Tamaç, "Ayrıca depremzedeler için çorba ikramımız oldu. Yine 14 Haziran 2020 tarihinde Yedisu ile Karlıova arasında bulunan Kaynarpınar köyünde 5,7 büyüklüğündeki deprem sonrası 10 kişilik ekiple deprem bölgesine intikal ederek, Karlıova Kaynarpınar, Yedisu Elmalı, Dinarbey ve bağlı mezralarda depremzedelere 150 koli kumanya ve gıda paketi dağıtımında bulunduk. Ayrıca 11 Haziran 2020 tarihinde Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Binekli köyünde meydana gelen heyelandan etkilenen vatandaşlarımız için kumanya ve gıda paketi dağıtımında bulunduk. Pandeminin en başından itibaren işsiz kalan, işyeri kapanan ve bir şekilde işinden olan vatandaşlarımız içinde elimizdeki imkanlar ölçüsünde gerekli yardımları yapmaya gayret gösterdik. Ramazan ayı ve Kurban Bayramı münasebetiyle de yardımlarımızı arttırmaya gayret ettik." ifadelerini kullandı.

"Bingöllü tüm hayırseverlerin yardım ve desteklerini bekliyoruz"

Bingöllü hayırseverlere çağrıda bulunan Tamaç, "Bingöl Umut Kervanı olarak bizlere bu süreçte başvuran mağdur duruma düşmüş birçok kardeşimizin durumlarını pandemiye rağmen yerinde inceleyerek gördük. İhtiyaçları olduğu bu süreçte onlara yardımcı olmamız gerekmektedir. Bunun için sesimizin ulaştığı tüm kardeşlerimizden bir kumanya ile dahi olsa bizlere bu mağduriyeti giderme de yardımcı olmalarını bekliyoruz. Rabbim içinde bulunduğumuz zor zaman diliminden yüzümüzün akıyla çıkmayı bütün Müslümanlara nasip eylesin. Bingöllü tüm hayırseverlerin yardım ve desteklerini bekliyoruz. Yüce Allah şimdiden hayırseverlerin yaptıkları ve yapacakları hayır ve sadakalarını kabul etsin, mallarını bereketlendirsin." çağrısında bulundu.

Bingöl Umut Kervanı iletişim bilgileri "GSM, 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 Bingöl

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı" (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55