,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Bingöl kırsalı 3 gündür elektriksiz

Bingöl kırsalı 3 gündür elektriksiz
Bingöl'de etkili olan kar yağışı ve kuvvetli fırtınadan nedeniyle elektrik direklerinin devrilmesiyle elektriği kesilen köylerin karanlıkta kaldığı belirtildi. Köylerde kesilen elektrik nedeniyle suların da akmadığı belirtiliyor.

Bingöl'de yoğun kar yağışının ardından kırsal kesimde bulunan köylerde elektrik direklerinin devrilmesi nedeniyle elektrik kesintisinin yaşanmasıyla beraber suların akmadığını ifade eden vatandaşlar, mağdur olduklarını belirttiler.

Bingöl'ün Sancak Beldesine bağlı bazı köylerde elektrik direklerin devrilmesiyle meydana gelen elektrik kesintileri nedeniyle insan ve hayvanların susuz kaldığı belirtildi. Elektriksiz kalan köylerde, günlük hayatın durma noktasına geldiği ifade ediliyor.

Sancak bölgesinde bulunan birçok köy karanlıkta

Sancak beldesine bağlı birçok köyün yaklaşık 3-4 gündür elektriksiz olduğunu belirten vatandaşlar, Sancak belde merkezine dün itibarıyla elektrik verildiğini ancak bazı köylerin hiçbirine elektrik verilemediğini söylediler.

"Sularımızda üretilen elektrikten yararlanmıyoruz"

Yaşanan mağduriyetlere tepki gösteren vatandaşlar, "Bingöl coğrafi yapısı gereği tatlı suların merkezi konumunda olduğundan Peri Suyu üzerinde bitmiş 4 ve devam eden 8 barajdan elektrik üretiliyor. Ama bu elektrik, çevresinde bulunan köyleri ve evleri ışık vermiyor. Yine Murat Nehri üzerinde devam eden barajlarda da elektrik üretilecek. AKSA firması tarafından dikilen demir direkler, bir kar yağışında kâğıt gibi yamuldu. Elektrik fatura tahsilâtında bir kuruşundan vazgeçmeyen firma, işini sağlam yapıp bizleri de mağdur etmesin. Bingöl'ün kırsalında yaşayan insanlar, her zaman olduğu gibi yine kaderlerine terk edildi. Kırsal kesimde hayat mücadelesi veren mağdur köylüler ise, yıllar öncesinde olduğu gibi gaz lambaları ve mum ile evlerini aydınlatıyor." şeklinde tepki gösterdiler.

"Hem kendimiz ve hem hayvanlarımız susuz kaldı"

Yoğun kar yağışıyla meydana gelen elektrik kesintilerinin kırsal kesimdeki vatandaşları her kış mevsiminde olduğu gibi yine bu kış mevsiminde de mağdur ettiğini ifade eden Sudüğünü köyünde oturan Talha Basyan, yoğun kar yağışının ardından Sancak beldesi bölgesinde bulunan bazı köylerde yaklaşık 3-4 gündür elektriklerin kesilmesinin neden olduğunu belirterek, elektriklerin kesilmesiyle sondaj kuyusunun da elektriğe bağlı olduğu için hem kendileri ve hem hayvanlarının susuz kaldığını ifade etti. 

"3 gündür yoğun kar yağışı ardından elektrik direklerimiz devrildi, elektriklerimiz kesildi"

Basyan, "Gördüğünüz gibi 3 gündür yoğun kar yağışının ardından elektrik direklerimiz devrildi, bundan dolayı elektrikler kesildi. Durumu yetkili AKSA elektrik şirketine bildiriyoruz. 3 gündür halen gelip ilgilenen yok, gelip çalışan yok. Mağduriyetimiz ortada. Şu an elektrik direkleri devrilmiş vaziyette yerdedir. Gördüğünüz gibi bu mağduriyeti her kış yaşıyoruz. Buna bir çare bulunması gerekiyor." dedi.

"Şu an 7 köye elektrik verilemiyor ve köyler susuz durumda"

Elektriğe bağlı olarak içme sularının da kesildiğini anlatan Basyan, "Şu an çok mağduruz. Hem elektrikçimiz yok ve hem de içme suyu sıkıntısını yaşıyoruz. AKSA elektrik şirketinden aldığımız bilgeye göre devrilen elektrik direklerin yapılması için ihaleye verileceğini söylüyorlar. Şu an bu bölgede 7 köye elektrik verilemiyor ve köyler susuz durumda. Bu sorunun hal edilmesini istiyoruz." diye belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55