,
  • BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Bingöl kent merkezinden 5 günde 650 kamyon kar taşındı

Bingöl kent merkezinden 5 günde 650 kamyon kar taşındı
Bingöl'de devam eden karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, karla mücadele çalışmaları kapsamında 5 günde 650 kamyon karın şehir dışına taşındığını söyledi.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, karla mücadele çalışmaları kapsamında 5 günde 650 kamyon karın şehir dışına taşındığını söyledi.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, çarşı merkezi ve mahallelerde devam eden karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi.

Ekip amirlerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Barakazi, esnaf ve vatandaşlarla da hasbıhal edip, destek ve duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Çalışmalara dair gazetecilere açıklama yapan Barakazi, soğuk hava şartları ve tüm olumsuzluklara rağmen çalışmaların aksatılmadan sürdürüldüğü söyledi.

5 greyder, 10 yüklenici, 6 kamyon, 3 tuzlama aracı, 2 kaldırım temizleme aracı ve 170 personelle il genelinde çalışmaların devam ettiğini kaydeden Barakazi, “Çarşı merkezi başta olmak üzere tüm mahallelerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelere ağırlık veriliyor. Çarşı merkezinde yapılan çalışmalar sonucu 5 günde 650 kamyon kar şehir dışına çıkarıldı. Araç yolunu ve kaldırımları kardan temizleyerek vatandaşlarımızın daha rahat ulaşım sağlamaları için gece gündüz çalışıyoruz.” dedi.

“Son yılların en sert kışlarından birini yaşıyoruz”

Son yılların en sert kışlarından birinin yaşandığını ifade eden Barakazi, “Kent merkezinde kar kalınlığı bir metreye yaklaşmış durumda. Kırsalda özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığı iki metreyi aştı. Kardan dolayı sadece şehir merkezinde değil, köy ve şehirlerarası yollarda da aksaklıklar yaşanıyor. Belediye ekiplerimiz, 24 saat esasına göre çalışarak bu olumsuzlukları gideriyor. Bir yandan yol ve kaldırımları temizlerken diğer taraftan da düzenli bir şekilde tuzlama çalışması yürütüyoruz. Yine itfaiye ekiplerimiz yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde çatılardaki buzları kırıyor.” diye konuştu.

“Araç sahipleri duyarlı davranmalı”

Karla mücadele çalışmalarının yürütülmesinde araç parklarının büyük sıkıntı oluşturduğunu vurgulayan Barakazi, şunları söyledi: “Ekiplerimiz çalışmalarını yürütürken yollarda park edilen araçlardan dolayı büyük sıkıntı yaşıyor. Zabıta ekipleri kar çalışması yapılan bölgelerde trafik güvenliğini sağlayıp park edilen araç sahiplerine ulaşıyor. Bu anlamda araç sahiplerinin biraz daha duyarlılık göstermesi gerekiyor. Öte yandan çalışmalarımızı sürdürürken bizlere destek olan esnaf ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yine karla mücadele gece gündüz emek sarf eden ekiplerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Metan’daki arıza giderildi

Kar yağışı sonrası metan içme suyu kaynağında arıza yaşandığını anımsatan Barakazi, “Bölgede yaşanılan heyelan sonrası metan içme suyu hattında arıza yaşandı. 3 araç ve 8 kişilik personel günlerce bölgeye ulaşmaya çalıştı. Kar kalınlığının 2 metreyi aştığı, yer yer sis ve don olaylarının görüldüğü bölgeye ulaşmak günlerce sürdü. Yoğun bir çalışma sonrası arızanın olduğu bölgeye intikal eden ekipler, arızayı giderdi. Fedakârca gece gündüz demeden emek sarf eden başta BİSKİ ekiplerimize, DSİ, İl Özel İdaresi ve kurumlarımızı bize yönlendirip destekleyen Sayın Valimiz Kadir Ekinci Beye teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55