,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

Bin keklik doğaya salındı

Bin keklik doğaya salındı
Kozluk Avcılar Derneğinin müracaatıyla, Doğa Koruma ve Milli Parklar Batman Şube Müdürlüğü desteği ve gözetimiyle bin kınalı keklik doğaya salındı.

Kozluk Tuzlagözü (Melefa) başta olmak üzere toplamda 20 köy bölgesine keklikler doğayla buluşturuldu. Sayıları her geçen gün artan kekliklerin avlanmaması hususunda çağrıda bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Batman Şube Müdürlüğü ekipleri, avcılara ve köylülere keklikleri koruma noktasında çağrıda bulundular.

Kozluk Avcılar Derneği olarak yapılan müracaat sonucu Doğa Koruma ve Milli Parklar Batman Şube Müdürlüğünce kendilerine doğaya bırakılması için bin kınalı kekliğin tahsis edildiğini belirten Kozluk Avcılar Dernek Başkanı Gürgin Kalkan, “Kozluk Avcılar Dernek Başkanı olarak, biz 5 yıldır bu faaliyetlerde bulunuyoruz. Kozluk'umuzun coğrafi bölgesi tam kekliğe elverişli bir bölge, ama yıllarca bilinçsiz avcılıktan doğamızda keklik bitme aşamasına gelmiştir. Bundan dolayı biz yaptığımız müracaatlar sonucunda, Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğüne yaptığımız dilekçeler sonucunda, sağ olsun Batman Şube Müdürümüzün çabası ve katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Kendileri duyarlılık gösterip sağ olsunlar bize keklik gönderdiler. Biz de kekliklerimizi doğaya salacağız.” dedi.

Gençlik ve Spor Konfederasyonu Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Özcan Kurt’a da kekliklerin doğaya kazandırılması noktasındaki çalışmalarından ötürü teşekkürlerini ileten Kalkan, bölgelerinde keklik türünün bitme aşamasına geldiğini ve yetkililerin kendilerine daha fazla destek olmalarını istedi.

Kozluk adına öncelikle Doğa Koruma Genel Müdürlüğüne ve Batman Şubesine teşekkürlerini sunduklarını ifade eden Kalkan son olarak şunları söyledi: “İl, ilçe av komisyonları olarak Kozluk Kaymakamlığında yaptığımız toplantılar sonucunda, aldığımız karar sonucunda bu bölge av için yasak bölge kabul edilmiştir. Her ne kadar avcının belgesi de olursa 3 yıla kadar burada av yapamaz. Çünkü kekliklendirme alanı, burası av alanı geliştirme bölgesidir. 3 yıla kadar yasaktır, hiç kimse burada av yapamaz. Köylülerimize de duyurulur. Arkadaşlarda gördükleri kişileri uyarıp kolluk kuvvetlerine ve doğa koruma memurlarına bildirmek şartıyla kekliklerimizi saldık.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55