,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Bilim Tohumları Ekibi Manisa'daki Çocuklarla Buluşacak!

Bilim Tohumları Ekibi Manisa'daki Çocuklarla Buluşacak!
Bayer’in Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile birlikte yürüttüğü Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi’nin gezici birimi olan Bilim Tohumları Ekibi üçüncü yılında da Türkiye’yi dolaşmaya devam ediyor.

Bayer’in Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile birlikte yürüttüğü Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi’nin gezici birimi olan Bilim Tohumları Ekibi üçüncü yılında da Türkiye’yi dolaşmaya devam ediyor. Kırsal alanlarda çocuklarla buluşan ve bilimi sevdirmeye yönelik eğlenceli bilim etkinlikleri yapan ekip, 26 Ekim Çarşamba günü yeni durağı Manisa’daki çocuklara farklı ve eğlenceli bir gün yaşatacak.

Çocukların başta doğa olayları olmak üzere etraflarında olup bitenleri sorgulamasını ve araştırmasını hedefleyen Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi Bilim Tohumları Ekibi Ekim 2016’ya kadar 20 ilde 2500 çocuğa ulaşacak. Bilim Tohumları Ekibi, Nisan-Ekim 2016 dönemi boyunca Manisa’nın ardından Denizli’de çocuklarla buluşacak.

 

Türkiye’nin gezen laboratuvarı: Bilim Tohumları Ekibi

Bayer’in TOG işbirliği ile 2011 yılından bu yana yürüttüğü Bayer Genç Bilim Elçileri projesinin gezici birimi olan Bilim Tohumları Ekibi, üçüncü yılında da Türkiye turuna devam ediyor. İlk iki yılında Türkiye’nin dört bir köşesindeki 101 noktada bulunan yerleşimi ziyaret ederek yaklaşık 9000 çocuk ile buluşan projede gönüllü üniversite öğrencileri yer alıyor.

Türkiye’yi köy köy gezen ekip, gittikleri yerlerde köy kahvesi, okul bahçesi gibi alanlarda çocuklarla buluşuyor. Gezici araçlarında taşıdıkları portatif masa, sandalye ve çadırları ile renkli ve bir o kadar eğlenceli bir etkinlik alanı hazırlayan ekip, çocukların da dâhil olduğu on eğlenceli deney yapıyor. Uzman danışmanların hazırladığı eğitim programına katılarak “Bilim Elçisi” olan gönüllü gençler, çocukları soru sorma konusunda yüreklendirerek, bilim üzerine düşünmek için laboratuvar koşullarının mecburi olmadığını vurguluyor.

 

Bayer: Daha İyi Bir Yaşam İçin Bilim

Bayer, temel olarak sağlık ve tarımla ilgili Yaşam Bilimi alanlarında uzmanlaşmış küresel bir şirkettir. İnsanlığa faydalı olabilmek ve yaşam kalitesini arttırabilmek amacıyla ürün ve hizmetler geliştiren Bayer; aynı zamanda inovasyon, büyüme ve yüksek kazanma gücü ile değer yaratmayı amaçlamaktadır. Sürdürülebilir kalkınma ilkelerine bağlı olan Bayer, kurumsal vatandaş olarak sahip olduğu sosyal ve ahlaki sorumlulukların bilincindedir. 2015 yılı itibarıyla 117 bin çalışana ve 46,3 milyar Avro satış cirosuna sahip olan Bayer’in, yıllık sermaye harcaması 2,6 milyar Avro, Ar-Ge harcaması ise 4,3 milyar Avro düzeyindedir. Bu verilere, 6 Ekim 2015 tarihi itibarıyla Covestro adıyla borsada bağımsız bir şirket olarak yapılandırılan ileri teknoloji polimerleri biriminin rakamları da dâhildir. Daha fazla bilgiye www.bayer.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55