,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

BİK'ten valilik personeline eğitim!

BİK'ten valilik personeline eğitim!
Basın İlan Kurumu’nun valilik personeline yönelik eğitimleri başladı

Basın İlan Kurumu’nun (BİK) valilik personellerine yönelik eğitim seminerlerinin ilki Basın İlan Kurumu’nun Darıca’da bulunan sosyal tesislerinde başladı.

Basın İlan Kurumu (BİK), valiliklerin basın ve halkla ilişkiler personeli ile valilikler tarafından oluşturulan gazete kontrol kurulu üyelerine yönelik düzenlediği eğitim seminerinin ilki kurumun Darıca’da bulunan sosyal tesislerinde başladı.

Basın İlan Kurumu’nun, 25-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek eğitim seminerinin ilk programının açılış konuşmalarını BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan ve BİK Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Canbey yaptı.

Mustafa Canbey, “Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği çerçevesinde düzenlediğimiz eğitim programı kapsamında, valiliklerden gelen siz değerli katılımcılarımıza üç gün boyunca yükümlülükleriniz, yönetmeliğin uygulaması sırasında karşılaştığınız zorluklar, uygulamanın getirdiği kolaylıklara dair Kurumumuzun yetkili isimleri sunumlar yapacak ve sorularınızı yanıtlayacaklar. Bunun yanı sıra İLANBİS uygulamamız hakkında da detaylı bilgilendirmeler yapılacak. Tüm bu süreçte BİK Genel Müdürlüğü ve şubeleri ile Valilikler arasında iletişimi iyi yürütmek gerekiyor. Bu eğitimler gibi fırsatlarla bir araya gelme, iletişimi artırma olanağı buluyoruz.” sözleriyle eğitime dair bilgilendirmede bulundu.

“BİK’in yeni yönetmeliği günün ihtiyaçlarına cevap veriyor”

BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, konuşmasında “Bugün burada olan valilik personeli bizim için değerli birer çalışma arkadaşlarıdır. Çünkü hep birlikte Basın İlan Kurumu Mevzuatının icrası, gazetelerimizin Anayasa’da kendilerine verilen toplumun özgürce haber alma görevini yerine getirmesi ile ilgili çok önemli bir faaliyeti yerine getiriyoruz. Uzun çalışmalar sonrası Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği’ni ben şöyle tanımlıyorum; günün ihtiyaçlarına cevap veren, geleceğe dönük vizyon ortaya koyan bir yönetmelik. Bu vizyon içerisinde gazetelerimizin haberciliğini önceleyen, internet sahasındaki gelişmeleri içerisinde alan, gazetelerimizi, onların web sitelerini ve internet haber sitelerini markalaştırmayı hedefleyen bir yaklaşım ortaya konulmuş oldu. Öte yandan özellikle valilik görev alanındaki gazetelerimizle ilgili temel bazı değişiklikler oldu. Yüzölçümü, personel yapısı, bayi satışları ve iadelerle ilgili düzenlemeler oldu. Vasıfsız gazete kavramı ortadan kaldırıldı. Onun yerine alt vasıflı gazeteler ve vasıflı gazeteler uygulamaları hayata geçti.” ifadelerini kullandı.

“Kamunun kaynaklarının hemen tamamı yine kamuya geri dönüyor”

Arslan, yakın zamanda Elazığ, Bingöl, Bitlis, Van, Ağrı, Erzurum ve Sivas’ı kapsayan bir gezide bulunduğunu, bu illerin valilerini ziyaret ettiğini, yine bu illerde yayımlanan gazetelerin sahipleri ile toplantılar yaptığını, bu ziyaretler sonucunda yeni yönetmeliğin uygulamalarının oturmadığını, özellikle akrabalık düzenlemesinin tam olarak kavranmadığını gözlemlediğini aktardı.

Arslan, şöyle konuştu: “Bu ziyaretlerimde özellikle 15 Temmuz sonrası resmi ilanlara ilişkin çok ciddi bir daralmanın yaşanmakta olduğunu tespit ettik. Öte yandan Doğu ve Güneydoğu illerimizde doğrudan alım istisna yol olmaktan çıkıp daha çok uygulama haline gelmiş oldu. 15 Temmuz darbe girişiminin de etkisiyle bu bölgelerimizde ilanlara çıkılmak yerine doğrudan alımlar söz konusu oldu. Resmi ilanlar kamu kaynağının boşa harcanması demek değildir. Resmi ilanlardan elde edilen gelirler nereye harcanıyor diye yakından baktığımızda 2015 yılında BİK şubesi bulunan ve bulunmayan yerler dâhil olmak üzere 384 milyon liralık resmi ilan yayımlanmıştır. 2016’da ise bu toplam 424 milyon 500 bin lira olarak gerçekleşmiştir. Yaklaşık 9 bin fikir işçisi gazetelerimizde çalışıyor. Dilerseniz örnek bir ortalama üzerinden bir hesaplama yapalım.  Bin 777 TL brüt ücretle çalışan bir fikir işçisini ele alalım. Bu işçinin maliyeti SGK primi 693 TL, Gelir Vergisi 135,98 TL, Damga Vergisi 13,49 TL toplam 842,72 TL ile hesaplanabilir. Bu veriyi 9 bin ile çarptığımızda elde edilen toplam 136 milyon 520 bin liralık bir yekûn devlete geri dönmüş oluyor. Yazılı basın sektörü açtığı istihdam alanı kadar, kayıtlı olması adına da birçok sektörden çok daha önemli bir konumdadır. Bu anlamda kamunun kaynaklarının hemen tamamının yine kamuya geri döndüğünü de böylece anlatmış olduğumuzu sanıyorum.”

Türkiye genelinde valiliklerin ilgili personelinin katılımıyla gerçekleşen seminerlerde; resmi ilan ve reklam yayınlayan gazeteler, BİK Mevzuatı ve Resmi İlan ve Reklamalar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinin uygulama esasları ve usulleri, İLANBİS ve dijital dönüşüm çalışmaları hakkında bilgilendirmelerin yapılacağı belirtildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55