,
  • BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

BİK Mardin Şubesinden faaliyet raporu

BİK Mardin Şubesinden faaliyet raporu
​Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şubesi, kuruluşundan bu yana basına ve basın mensuplarına yönelik gerçekleştirmiş olduğu faaliyetleri içeren raporu açıkladı.

Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şubesi, projelilerini hayata geçirmeye devam ediyor. Son olarak "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Projesi" ile gündeme gelen BİK Mardin Şubesi, gazeteci adaylarına hem iş imkânı hem de kendilerini kanıtlayabilme fırsatı sundu.

BİK Mardin Şubesi Müdürü Adnan Günbegi, şubelerinin kuruluşu 02 Mayıs 2014 tarihinden bugüne dek yazılı, işitsel ve sanal medyaya katkılarını içeren faaliyet raporunu açıkladı.

Günbegi, “31 Aralık 2018 – 25 Ocak 2019 tarihleri arasında Mardin İlinde Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile gerçekleştirdiğimiz Batman, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa illerindeki kursiyerlerin katılmış oldukları Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programına katılan 25 kursiyerden, 22’si sertifikalarını almış olup, bunlardan 18‘i basın işletmelerinde istihdam edilmiştir. Bu program boyunca eğitmenler ve kursiyerler toplam 170 gece konaklayarak Mardin ekonomisine önemli bir katkı sağlamıştır.” dedi.

01–22 Ekim 2018 tarihleri arasında Diyarbakır’da Diyarbakır İŞKUR İl Müdürlüğüyle ortaklaşa gerçekleştirilen “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programına” 25’i resmi kursiyer olmak üzere 36 kişiye eğitim verildiğini aktaran Günbegi, 24 kursiyerin basın işletmelerinde istihdam edildiğini söyledi.

Günbegi, şöyle devam etti:

“16 Mart 2018 tarihinde tüm basın mensuplarımıza yönelik daha nitelikli ve konforlu bir ortamda hizmet vermek ve onların Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya gelmelerine katkıda bulunmak amacıyla Şube Hizmet Binamızın, 'Artuklu Hükümet Konağı' yerleşkesine taşınması sağlanmıştır. 03-06 Nisan 2018 tarihleri arasında DİKA teknik desteğiyle Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde yer alan başta Valilikler olmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile Belediyelerin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü çalışanlarından 28 kişiye, kurumsal iletişim yaklaşımlarını deneyimsel öğrenme teknikleri ile destekleyerek, bilgi ve becerilerini güçlendirmeye yönelik, Kurumların hizmet kalitesinin niteliklerin  arttırılması gayesiyle 'Kamu Kurumlarının Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüklerinde Çalışan Personelin Kurumsal İletişim Uygulamaları ve Yönetimi' eğitimi düzenlenmiştir. Bu eğitim neticesinde kursiyerler, 35 gece konaklayarak Mardin ekonomisine katkı sağlanmıştır.”

Günbegi, 27-28 Şubat 2018 tarihleri arasında DİKA ile birlikte Mardin yerel basınının geliştirilmesi için 13 gazete çalışanından 26 kişiye 'Yazılı Basında Mizanpaj ve Haber Dilinin İyileştirilmesi' eğitimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

25-26 Kasım 2017 tarihleri arasında MÜSİAD Mardin Şubesi ile Ortaklaşa 'Yerel Medyada Dönüşüm ve Yeni Arayışlar, Sorun ve Çözüm Önerileri' konulu toplantı düzenlediklerini söyleyen Günbegi, bu toplantıya, Güneydoğu Anadolu Bölgesini temsilen tüm illerden basın mensuplarının katılım sağladığını, sektör sorunlarının dile getirilmesine ve çözüm yollarına ilişkin çalışmaların yapıldığını ve toplantı sonrasında ulaşılan sonuçların kamuoyuyla paylaşıldığını aktardı.

Nisan 2016’da Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şubesi ve kentte görev yapan gazetecilerle beraber Mardin Orman İşletme Müdürlüğü ve Artuklu Üniversitesi işbirliğiyle, üniversitenin kampüs alanında "Basın İlan Kurumu ve Mardin Basın Mensupları Hatıra Ormanı" oluşturulduğuna dikkat çeken Günbegi, yaptıkları diğer faaliyetleri şu şekilde sıraladı:

“25-26 Temmuz 2015 tarihleri arasında Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti, Mardin Gazeteciler Cemiyetiyle ortaklaşa Mardin yerel basınının görsel ve içerik bakımından daha başarılı olması için 13 yerel gazete yetkilisine 'Temel Gazetecilik ve Sayfa Tasarım Programı Eğitim Semineri' düzenlenmiştir. 2015 yılı Ocak ayından itibaren BİK Mardin Şubesi olarak gazetelerin okunurluklarını ve prestijlerini artırmak için kentin farklı noktalarına, sponsorlar aracılığıyla ücretsiz gazete stantlarının kurulması sağlanmıştır. 20-23 Kasım 2014 tarihleri arasında Mardin’de düzenlenen ikinci fuar olma özelliği taşıyan Yapı Grubu Fuarı'nda, yerel gazetelerimizin tanıtımı sağlamak ve reklam gelirlerinin arttırmak için basın standının 'ücretsiz' bir şekilde tahsis edilmesi ve 8 bin gazetenin katılımcı firmalara ve vatandaşlara sponsorlar aracılığıyla ücretsiz dağıtılmasına aracılık edilmiştir. Kasım 2014'te yerel gazetelerin barkod uygulamasına geçmesi Şube Müdürlüğümüz tarafından teşvik edilmiştir. 20 Ağustos 2014 tarihinde Mardin'de yayınlanan yerel gazete çalışanlarının basın kartı almaları yönündeki çalışmalarımızdan dolayı, Basın Yayın ve Enformasyon Şanlıurfa İl Müdürü Şerafettin Akın, daire başkanları Cemal Yılmaz ve Tülin Alkan tarafından oluşan bir heyet, BİK Şube Müdürlüğümüze teşekkür ziyaretini gerçekleştirmişlerdir. Kasım 2018, Eylül 2017, Nisan 2016 ve Aralık 2015 tarihlerinde denetim alanımızda olan 13 gazete ve dergi için arşivimizden biriken tonlarca kağıt ve kolilerce poşet ücretsiz bir şekilde ÇEVSAN Atık Geri Dönüşüm Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti.’ne tutanak karşılığı teslim edilerek geri dönüşüme katkı sağlanmıştır.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55