,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

BESO Başkanı Çiftçi’den ‘yerel esnaftan alışveriş yapın’ çağrısı

BESO Başkanı Çiftçi’den ‘yerel esnaftan alışveriş yapın’ çağrısı
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, salgın sürecinden bu yana zor günler geçiren yerel esnaftan alışveriş yapılması çağrısında bulundu.

Halktan Kurban Bayramı alışverişlerini yerel esnaftan yapmasını talep eden Çiftçi, ekonomik sıkıntı yaşayan esnafın desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Herkesin küçük, yerel esnafa sahip çıkması gerektiğini belirten Çiftçi, esnafa verilecek desteğin istihdamın artmasına, esnafın ekonomisinin düzelmesine neden olacağını ifade etti.

Açıklamasında esnaflara da çağrıda bulunan Çiftçi, kâr marjlarını çok yüksek tutmamalarını, alışveriş için iş yerlerine gelen vatandaşlara kolaylıklar sağlamalarını istedi.

“Esnafımız zor durumda”

Esnafa desteğin dolaylı yoldan halka bir destek olduğuna işaret eden Çiftçi, “Kurban Bayramı’na girdiğimiz bugünlerde halkımızdan bir talebimiz var. Halkımızdan yerel, küçük esnafımızı desteklemelerini istiyoruz. Esnafımız girdi maliyetlerindeki yükseklikten dolayı küçük esnafımız zor durumdadır. Esnafımıza destek aynı zamanda halkımıza destektir. Hem istihdamın çoğalmasına destektir hem de esnafımızın rahatlamasına destektir. Bu konuda tüm vatandaşlarımızdan isteğimiz yerel esnafımızdan alışveriş yapmalarıdır.” dedi.

“Halktan beklentimiz esnaftan alışveriş yapmalarıdır”

“Yerel esnafımızı desteklemezsek hep beraber kaybederiz” diyen Çiftçi, esnafın ekonominin temel dinamiği olduğunu vurguladı. Çiftçi, devamında şöyle dedi: “Bu tüm sektörler için geçerlidir. Gıdacısı, giyimcisi, ayakkabıcısı, zücaciyesi gibi tüm esnafımızı desteklememiz lazım. Desteklemezsek işsizlik daha da çoğalacak. Esnafın sorunu sadece Batman’da değil tüm Türkiye’de var. Onun için halktan beklentimiz esnaftan alışveriş yapmalarıdır. Alışveriş yaparsak hep beraber güzel günler görürüz inşallah. Bayram günleri bereketli günlerdir. Ekonomideki sıkıntılı günlerden hep beraber çıkmak istiyoruz.”

“Esnafımız da kâr marjlarını çok yüksek tutmasınlar”

Çiftçi, bir çağrıda esnaflara yaptı. Halkın da ekonomik sıkıntı çektiğini kaydeden Çiftçi, “Esnaflara da bir çağrımız var. Esnaflarımız mümkün mertebe fiyatları makul tutsunlar. Kâr marjlarını çok yüksek tutmasınlar. Bu hepimizin faydasınadır. Şu anda halkımızda zor durumdadır. Halkımızın gelirleri düşmüş, ihtiyaçlarını rahat bir şekilde karşılayabilecek durumda değiller. Kârımızı makul tutalım ki vatandaş rahat şekilde gelip alışverişini yapsın. Ayrıca esnafımız Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekçi indirim kampanyaları da yapabilir. Bu da inşallah sıkıntılardan kurtulmanın vesilesi olur.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55