,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

BESO Başkanı Çiftçi'den uyuşturucuyla mücadele çağrısı

BESO Başkanı Çiftçi'den uyuşturucuyla mücadele çağrısı
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yaptığı açıklamada, kentte uyuşturucu kullanımına bağlı hırsızlık, cinayet ve ölümlerin arttığını belirterek tüm kesimleri topyekûn mücadeleye çağırdı.

BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, kent genelinde uyuşturucu kullanımına bağlı hırsızlık, cinayet ve ölümlerin arttığına dikkat çekerek devlet kuruluşlarını, STK ve vatandaşları topyekûn mücadele için harekete geçmeye çağırdı.

Uyuşturucunun en büyük tehdit olduğunu belirten Çiftçi, uyuşturucunun hayatı tehdit eden en önemli gündem maddelerinden birisi olduğunu söyledi.

Nesil güvenliği konusunda büyük endişeler duyduklarını ifade eden Çiftçi, "Ülke güvenliği, enerji güvenliği ve gıda güvenliği diyoruz, evet çok mu çok önemlidirler ama bunlar hepsi insan güvenliği içindir. Peki, insanı nasıl güvende tutacağız? Nesil güvenliğiyle insanlarımız güvende olabilir. Uyuşturucu belası işte yeni nesil güvenliğini yok etmeye teşebbüstür. Bunun için uyuşturucu ile mücadeleyi çok önemsiyoruz." dedi.

"Her gün hırsızlık olaylarını duymaktayız"

Esnaftan kendilerine bu anlamda çok sayıda şikâyet geldiğini vurgulayan Çiftçi, "Bizlere gelen bilgilerde son yıllarda hırsızlık vakalarının çoğu olmasa da uyuşturucu bağımlılığının büyük etken olduğunu görmekteyiz. Her gün hırsızlık olaylarını duymaktayız. Klimaların motor ve boruları, bakır kablolar, trafo hırsızlıkları, motosikletlerin çalınması, camilerin kapıları ve muslukları, binaların demir kapıları ve benzeri şeyler… Hatta dükkânlardan çalınan bazı eşyaların uyuşturucu madde karşılığında verildiğini duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Cezaların caydırıcı olmaması gençlerde merak uyandırıyor"

Uyuşturucu ile mücadelenin toplumdaki tüm bireylerin topyekûn elbirliğiyle mücadele etmesi ile başarıya ulaşılabildiğini kaydeden Çiftçi, şöyle devam etti:

"Uyuşturucunun çok yaygınlaşmasıyla beraber caydırıcı cezaların olmaması gençlerimizde maalesef merak uyandırıyor ve bunu para kazanma aracı olarak yapanlar da günden güne çoğalıyor. Bunun için çok sistematik bir şekilde herkes bu mücadeleye katılmalıdır. Yoksa nesil güvenliğini kaybederiz, nesil güvenliğini de kaybedersek diğer tüm güvende olması gereken sahaları kaybetmeye mahkûm oluruz."

"Uyuşturucu tehdidi kapımıza dayandı"

Esnafa yaptıkları ziyaretlerde uyuşturucu ve hırsızlık olaylarından esnafın çok dert yandıklarını gördüklerini belirten Çiftçi, uyuşturucu tehdidinin herkesin kapısına dayandığını kaydetti.

Buna yönelik tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Çiftçi, "Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimi ve üyeleri olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız ve bunun için de bir plan ve programımız var. İlerleyen zamanlarda gerekli yerlerle paylaşacağız." dedi.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55