,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 15 °C

Beşiktaş, Napoli'yi dağıttı

Beşiktaş, Napoli'yi dağıttı
UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 3. maçında Beşiktaş, İtalya deplasmanında Napoli ile karşı karşıya geldi. San Paolo'da nefesleri kesen karşılaşmada Beşiktaş, Napoli'yi 3-2 mağlup etmeyi başardı.

Beşiktaş'a 3 puanı getiren golleri 12. dakikada Adriano, 38 ve 86'da Aboubakar kaydetti. Napoli'nin golleri ise 30'da DriesMertens ve 69'da penaltıdan Manolo Gabbiadini'den geldi. Napoli'de Lorenzo Insigne 50. dakikada bir penaltı atışından yararlanamadı.

Beşiktaş, bu galibiyetle gruptaki puanını 5'e çıkarırken, Napoli 6 puanda kaldı. Grupta oynanan diğer karşılaşmada Benfica, deplasmanda Dinamo Kiev'i 2-0 mağlup etti.

Temsilcimiz, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. maçında Vodafone Arena'da Napoli ile karşı karşıya gelecek. Beşiktaş - Napoli mücadelesi 1 Kasım Salı günü oynanacak.

Şenol Güneş, Napoli'ye karşı, ligde son oynadıkları Kayserispor maçındaki kadrodan iki ismi değiştirdi. Güneş, Kayserispor maçı kadrosunda yer alan Anderson Talisca ile Cenk Tosun'a bu maçta görev vermezken, bu iki ismin yerine Adriano ve Quaresma'ya şans verdi.

EV SAHİBİ NAPOLI MAÇA ÇOK HIZLI BAŞLADI

Karşılaşmaya ev sahibi Napoli, daha etkili başlayan taraf oldu. Henüz 3. dakikada gelişen Napoli atağında sağ çaprazdan Dries Mertens'in vuruşu savunmadan kornere çıktı. Napoli korneri paslı şekilde kullandı. Korneri kullanan Ghoulam topu yerden ceza sahasına gönderdi. Kendini penaltı noktasında unutturan Dries Mertens sert bir şut çekti ve top direğin az farkla üzerinden auta çıktı.

Tosic, 8. dakikada topu kontrol etmeye çalışırken eline çarptı ve hakem serbest vuruş kararı verdi. 8. dakikada ceza sahasının sağından Napoli bir serbest vuruş kazandı. Topun başına ev sahibi ekipte Ghoulam geçti. Ghoulam'ın vuruşunda top barajdan sekti ve kornere gitti.

BEŞİKTAŞ'I SAN PAOLO'DA ÖNE GEÇİREN GOL...

Beşiktaş, karşılaşmanın 12. dakikasında sağ kanattan Ricardo Quaresma ile hücuma çıktı. Quaresma sağ kanatta topla hareketlendikten sonra Beck'e pasını çıkardı. Beck'in pasında top savunmadan sekti ve ceza sahasının hemen dışındaki Tolgay'a geldi. Tolgay bekletmeden topu ceza sahasının içine koşu yapan Quaresma'ya gönderdi. Quaresma'nın arka direğe yerden ortasına Adriano hareketlendi ve Brezilyalı oyuncu arka direkte yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. Beşiktaş, 12. dakikada bu golle Napoli karşısında 1-0 öne geçti.

NAPOLI'NİN BASKISI ARTTI, MERTENS ATTI!

Ev sahibi ekip 18. dakikada orta sahaya Insigne ile çok hızlı geçti. Insigne topla orta sahayı geçtikten sonra savunmanın arkasına sarkan Mertens'e pasını çıkardı. Mertens ceza sahası içinde bekletmeden kaleye gönderdi ancak kaleci Fabri gole izin vermedi ve topu kornere çeldi.

Beraberlik için yüklenen Napoli, 29. dakikada önemli bir pozisyon daha yakaladı. Lorenzo Insigne'nin sol kanattan ceza sahasına Mertens kafa vurdu ve top auta çıktı. Baskısını arttıran Napoli, 30. dakikada bu kez sağ kanattan hücuma çıktı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Jose Callejon, kale önüne yerden sert bir orta açtı. Topa hareketlenen Dries Mertens topa dokundu ve top ağlarla buluştu. Napoli, bu golle skoru 1-1'e getirdi.

SAVUNMADA BÜYÜK HATA! ABOUBAKAR BU KEZ AFFETMEDİ

Karşılaşmanın 38. dakikasında Napoli savunmasında büyük bir hata yaşandı. Napoli'de Jorginho'nun kaleciye geri pası kısa düştü ve Aboubakar topu kazandı. Aboubakar ceza sahasına girdi ve yaptığı vuruşta topu ağlara göndermeyi başardı. Siyah-beyazlılar 38. dakikada bir kez daha öne geçmeyi başardı.

İlk yarının kalan süresinde başka gol olmadı ve ilk 45 dakika Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğü ile geçildi.

İKİNCİ YARI PENALTIYLA BAŞLADI, FABRI DEVLEŞTİ

Mücadelenin ikinci yarısına her iki teknik adamda ilk yarıdaki 11'leriyle çıktı. Napoli, ilk yarıdaki gibi ikinci yarıya da hızlı başladı. Gelişen Napoli atağında Zielinski ceza sahasına sarkan Insigne2ye pasını çıkardı. Insigne'nin vuruşunda kaleci Fabri topu elinden kaçırdı. Araya giren Mertens topa dokundu ve pozisyonda Fabri'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı kararı verdi. Napoli'de penaltı için topun başına Insigne geçti. 50. dakikada Insigne'nin vuruşunda Fabri topu çıkarmayı başardı.

Oyuna ilk müdahale eden Napoli Teknik Direktörü Sarri oldu. 65. dakikada Napoli'de Lorenzo Insigne kenara gelirken, oyuna İtalyan oyuncu Manolo Gabbiadini dahil oldu.

NAPOLI LEHİNE 2. PENALTI! FABRI BU KEZ KURTARAMADI

Mücadelenin 68. dakikasında Beşiktaş ceza sahasına havalandırılan topu Mertens kontrol etmek isterken Caner'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem bu pozisyonda Caner'in yaptığı müdahaleyi penaltı olarak değerlendirdi. Bu pozisyonda Beşiktaşlı oyuncular hakeme kararından dolayı bir süre itirazda bulundu ancak karar değişmedi. Caner de itirazlarından dolayı bir de sarı kart gördü. Kazanılan penaltıda topun başına bu kez Manolo Gabbiadini geçti. Gabbiadini 69. dakikada penaltıyı gole çevirdi ve skoru 2-2'ye getirdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 70. dakikada oyuna ilk müdahalesini yaptı. Adriano bu dakikada kenara gelirken, Gökhan İnler oyuna dahil oldu. Napoli'de de Diawara, Jorginho yerine oyuna girdi.

76. dakikada sağ kanattan Beşiktaş ceza sahasına açılan ortada Marcelo'nun ters vuruşu üst direkten geri döndü. Gabbiadini dönen topu ağlara gönderdi ancak hakem Gabbiadini'nin ilk pozisyonda ofsayt olduğuna karar verdi ve gol geçerli sayılmadı.

DÖRT DAKİKA KALA ABOUBAKAR YENİDEN SAHNE ALDI

Mücadelenin 86. dakikasında Beşiktaş, rakip sahanın solundan bir serbest vuruş kazandı. Ricardo Quaresma serbest vuruşta topu ceza sahasına havalandırdı. Gelen topa ceza sahası içerisinde Aboubakar kafa vuruşu yaptı ve topu ağlara göndermeyi başardı. Beşiktaş, bu golle 86. dakikada Napoli karşısında skoru 3-2'ye getirdi.

Kalan sürede Beşiktaş skoru tutmayı başardı. 90 dakika sonunda Beşiktaş, San Paolo'da oynanan karşılaşmada Napoli'yi 3-2'lik skorla mağlup etmeyi başardı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55