,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Beşar Esad: Terörizmle mücadeleyi sürdüreceğiz

Beşar Esad: Terörizmle mücadeleyi sürdüreceğiz
Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad dün Yunanistan Hıristiyan Demokrat Partisi Başkanı Nikolaos Nikolopoulos ve Pasok Partisi yetkililerinden Theodore Katsanevas’ın yanı sıra iki partiden yetkililerin bulunduğu Yunanlı siyasi bir heyeti kabul etti.

SANA'nın haberine göre, Suriye’deki son durumlar ve terörün tüm bölge ve Avrupa’ya karşı tehlikesinin ele alındığı görüşmede; iki ülke ve dost halkları arasındaki tarihi ilişkiler de masaya yatırıldı. İkili ilişkilerin muhtelif alanlarda canlandırılması gereğinin altı çizildiği görüşmede, bunun iki dost halkların çıkarlarına ne derece hizmet edeceği ifade edildi.

Esad Avrupalı parlamenterler ve parti yetkililerinin durumları yakından görmeleri ve gerçek bilgi almaları açısından Suriye’ye ziyaretlerinin önemine dikkat çekti. Bunun Suriye konusunda gerçekçi ve objektif bir vizyona sahip olmalarına yardımcı olacağını ifade eden Esad; aynı zamanda kendi kamuoylarını bilgilendirme ve hükümetlerinin yanlış politikalarını düzeltme açısından önem taşıdığına da vurgu yaptı.

Suriye cumhurbaşkanı, Suriye ve halkının maruz kaldığı evrensel savaşın, bölge ve tüm dünyanın öğreneceği bir dizi ders içerdiğine dikkat çekerken, son olarak Avrupa ve dünyanın muhtelif bölgelerinde meydana gelen terör saldırılarının bunun kanıtı olduğunu ifade etti.

Batılı birçok devlet liderinin Suriye ile sorununun Suriye’nin bağımsız ve egemen kararı olduğunu ifade eden Esad; söz konusu liderlerin bundan dolayı terörü destekleyip Suriye’yi zayıflatma ve tabi bir devlet olmasını istediklerini belirtti. El Esad bu tutum ve politikalarının, güvenlik ve ekonomik açıdan kendi halklarının çıkarlarına ters yansıdığını ifade etti.

Sözlerine devam eden Esad Suriye’nin ordusu ve halkıyla vatan ve topraklarını savunma, teröre karşı savaşını sürdürme kararlılığının altını çizdi.

Görüşmede özellikle teröre karşı savaşta ön cepheyi teşkil etmesiyle Suriye’ye desteklerinin altını çizen konuk heyet üyeleri; Suriye’ye ilişkin yanlış portreyi düzeltme ve hükümetlerinin yanlış politikasını düzeltmesini sağlama amacıyla gereken her gayreti göstereceklerinin altını çizdi. Heyet üyeleri asıl ve gerçek düşmanın terör olduğunu, bölge ve tüm dünya halklarına karşı ortak tehlike sayılan bu teröre karşı Suriye hükümeti ile işbirliğinde olmasına ikna etmeye çalışacaklarını ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55