,
  • BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Berberlerin yoğun mesaisi başladı

Berberlerin yoğun mesaisi başladı
Bayram öncesi işlerin durgun geçtiğini ancak bayram ile beraber yoğunluk yaşandıklarını belirten berberler, her bayram olduğu gibi bu bayram da yoğun mesai yaptıklarını söylediler.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Kurban Bayramı öncesinde berberlerde bayram hareketliliği başladı.

Ramazan ayında durgunlaşan işlerin Kurban Bayram ile canlandığını ifade eden berberler, müşterilerin tıraşlarını son güne bırakmaması gerektiğini söyledi.

Berber Hasan Alkan, "Bu yıl ki bayram bütün sıkıntıların gidilmesine vesile olur inşallah. Kurban Bayramı mevsimlik göçe denk gelmesinden dolayı esnaflarımız bayram hareketliği biraz geç başladılar. Son birkaç gündür işlerimiz açıldı. İnşallah bütün esnaf kardeşlerimiz işleri bereketli geçer.

Alkan, "Mümkünse tıraşlarını son güne bırakmasın. Halkımızın arasında tıraşlarını son güne bırakmakla bir gelenek haline gelmiş durumda. Bu konuda sadece berberler rahatsız değil, bütün esnaflar kardeşlerimiz rahatsız. İhtiyaçlarını son güne bırakıyorlar bu da bizleri çok yoruyor. İş son günde yoğunlaşınca namazı kılmakta zorlanıyoruz. Yemek yiyemiyoruz ve kısacası zaruri ihtiyaçlarımızı gideremiyoruz. Gerekli şekilde yapamadığımızda müşterilerimize karşı mahcup oluyoruz. Müşterilerimizden biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz." dedi.

Vatandaşların tıraşlarını son güne bıraktıklarını söyleyen berber Sadık Etrez ise şunları söyledi:

"16 yıldır ilçenin kışla mahallesinde berberlik mesleği yapıyorum. Genelde bayram arifesin de yoğunluk oluyor. Halkımızın tıraşlarını son güne bırakması yoğunluğa sebebiyet veriyor. Tavsiyemiz 3-4 gün öncesin de gelip tıraş olmalarıdır. Yoğunluk olunca bazen gece yarısına kadar bazen da sabaha kadar çalışıyoruz. Sabah namazı ve bayram namazından dolayı kapatmak zorunda kalıyoruz. Halkımızın maddi durumlarının iyi olmadığından dolayı yaz sezonunda genelde Karadeniz bölgesine fındık toplamaya işçi olarak gidiyorlar. Buda bayramların eski bayramlar gibi işimizin olmadığının bir göstergesidir."

Son güne bırakılan tıraş tercih ettiğin tıraşı alamadığını söyleyen müşteri Fayık Aşan, "Ben bir müşteri olarak tıraş olan vatandaşlarımıza diyeceğim şu bayrama 2-3 gün kala gelseler daha güzel tıraş olurlar. Bende bu sabah Ankara’dan geldim geldiğim gibi tıraşa geldim. Tıraşı son güne bırakmamak lazım son güne bıraktığın zaman tercih ettiğin tıraşı alamıyorsun." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55