,
  • BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 23 °C

Berat Kandili coşkusu

Berat Kandili coşkusu
Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Şaban ayının 15’inci gecesi Berat Kandili, camilerde dualarla ihya edildi.

Ramazan ayının müjdecisi olan ve Şaban ayının on dördüncü gecesini on beşinci gününe bağlayan Berat Kandili dolayısıyla Gaziantep’te camiler ibadet etmek isteyenlerle doldu, taştı.

Gaziantep'te Berat Kandili'ni camilerde düzenlenen programlara katılarak ihya eden vatandaşlar, bu mübarek geceyi namaz ve dua ile geçirdi. Ellerin dua için açıldığı mübarek gecede, kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuk demeden kentte camileri dolduran vatandaşlar, büyük bir coşku ile geceyi ihya etti.

Berat Kandili coşkusu tüm Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'te de camilerin tıklım tıklım dolmasına vesile olurken, camilere akın eden vatandaşlar, geceyi namaz kılıp, dua ederek ihya etti. Kandil dolayısıyla camilerde Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerifler, ilahi ve kasideler okunup, sohbetler yapıldı.

Gaziantepliler, akşam saatlerinden itibaren evlerine yakın camilere giderek geceyi ibadetle geçirdi. Yatsı ezanın okunmasıyla camilere gelen vatandaşlar, Ulu Cami başta olmak üzere kentte bulunan diğer camilere akın etti. Camileri dolduran 7'den 70'e kadın-erkek bütün cemaat okunan Kur'an-ı Kerim’leri can kulağıyla dinleyip İslam âlemi için bol bol dua etti.

Ulu Camii’nde yatsı namazını cemaat ile kılan vatandaşlar, namaz sonrası ise gecenin önemine dair Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik’in yaptığı vaazı, namazın ardından da okunan tesbihat ve Kur'an'ı Kerim’i dinledi.

Namaz sonrası gecenin önemi ile ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Allah'ın kandillerde bağışlanma ve arınma beklediğini belirterek, bu gece ellerin Allah’a açılıp tövbe ve istiğfar edilmesi gerektiğini söyledi.

Kandillerin insanların arınması ve erdemli olması noktasında çok önemli fırsatlar sunduğunu belirten Çelik, “Öncelikle bütün din kardeşlerimizin, Gaziantepli hemşerilerimizin Berat kandilini kutluyorum. Allah bereketli eylesin. Allah affımıza vesile eylesin. Kandiller bu şekilde güzelleşiyor. Hep beraber bu heyecanı yaşamak, tatmak, birbirimizden sinerji ve maneviyat almaktır. Hamd olsun Gaziantep'te de sadece Berat kandili değil, daha önceki kandillerde de bundan sonraki kandillerde de bu şekilde güzel manevi bir atmosfer yaşayacağız. Ben bu geceye ilgi duyup camilere koşan bütün din kardeşlerimizin bu gece ve her zaman ibadetlerinin, hayırlarının yüce Allah'ın katında, üç ayların bereketi ile kandiller bereketiyle artık kapısına adım attığımız Ramazan ayı hürmetine makbul olmasını diliyorum.” dedi.

Bu gece bir nefis muhasebesi yapılmasını tavsiye eden Çelik, “Bu gecelerin bu şekilde birlik, beraberlik içerisinde çarşımızda ve pazarımızda sevgi ve saygı ile kardeşlik anlayışıyla devam etmesini, buradaki manevi havanın ve manevi sinerjinin sokaklarımıza, meydanlarımıza ve evimize kadar uzanmasını Cenab-ı Haktan diliyorum. Asıl olanda zaten budur. Bu gece bizler bir nefis muhasebesi yapıp, kendi kendimize bu yaşa kadar ne yaptık, bundan sonra ne yapacağız, hem geçmişin bir muhasebesini hem geleceğin Müslüman’ca bir planını yapmamıza vesile olmasını Cenab-ı Haktan diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Çelik, “Bu manevi havanın ülkemizde, İslam ülkelerinde ve gönül coğrafyamızda da yaygınlaşmasına, böyle burada bir araya geldiğimiz gibi her yerde de dualarımızda bir arada olmamızı Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum. Bu gece gerçekten çok müjdeler verilen bir gecedir. Cenabı Hakk'ın semaya en yakın yere tecelli ederek ‘Yok mu benden af isteyen, yok mu rızık isteyen, yok mu derdine deva isteyen, yok mu sıkıntılarına çare isteyen?’ diye kullarına nida ettiği, kullarını kendisine el açmaya davet ettiği bir gecedir. Bu davete icabet edip, bu nidaya kulak verip bu geceleri ihya eden din kardeşlerimize de ne mutlu diyorum.” şeklinde konuştu.

Namaz çıkışı Beraat Kandili ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaşan Gaziantepli vatandaşlar ise, bu geceye ulaştıkları için çok mutlu olduklarını belirttiler.

“Bu gecelerin kıymetini bilip en iyi şekilde değerlendirmeliyiz”

Bu gecenin herkese huzur, barış ve mutluluk getirmesini dileyen Ahmet Bıyık, “İnsanlar dürüst olsun, doğru olsun. Toplum ancak dürüstlük ve doğrulukla kurtulur. Bütün İslam âleminin berat kandilini de kutlar, buradaki bütün insanların günahlarının af olmasını dilerim. Bu gece çok güzel başladık. İnşallah dualarla, tövbelerle geçireceğiz. Rabbim inşallah yapmış olduğumuz ibadetleri ve tövbelerimizi kabul eder. Bu geceler bizim için çok büyük bir fırsattır. Onun için bu gecelerin kıymetini bilip en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.” dedi.

“Bu mübarek gecede tövbe ve istiğfar edip günahlarımızdan kurtulmalıyız”

Bu gecenin tövbe ve istiğfar gecesi olduğunu belirten Âdem Bıyık da, “Allah herkesin dualarını kabul etsin. Türkiye’mizin zorlu günlerinde, Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Berat kandilinde de yapılan dualarımızı ve ibadetlerimizi Rabbim kabul etsin. Ulu Camimiz çok güzel. Camimiz maşallah bu gece hınca hınç doldu. Herkes güzel bir şekilde ibadetini yaptı. Bugün Allah kısmet ederse sabaha kadar ibadet edeceğiz. Tövbe ve istiğfar edeceğiz. Herkesin Berat kandilini kutluyorum. Herkese sağlık afiyet ve sıhhat diliyorum. Şimdi tövbe zamanı, gerçekten bütün Müslümanların tövbe etme zamanıdır ve bu mübarek gecede tövbe ve istiğfar edip günahlarımızdan kurtulmamız lazım.” şeklinde konuştu.

Bu gecenin mübarek bir gece olduğunu ifade eden İbrahim Koçak da, İslam âleminin Berat Kandili’ni kutlayarak, şunları söyledi:

“Rabbim bu geceyi ibadetle geçirmeyi nasip etsin. Rabbim bütün hastalara şifa versin. Rabbim bütün Müslümanların yardımcısı olsun. Bütün Müslümanların bu gece yapmış oldukları ibadetleri de dergahı izzetinde kabul eylesin. Rabbim borcu olanların borçlarını ödemelerinde de yardımcı olsun ve Rabbim inşallah bu gece olduğu gibi her zaman camilerimizi de tıklım tıklım doldursun ve Rabbim devamlı bu gecelere çıkmayı bizlere nasip eylesin.” (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55