,
  • BIST 9464.73
  • Altın 2488.057
  • Dolar 32.5993
  • Euro 34.7989
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Belediye mağduru Batmanlılar hizmet bekliyor

Belediye mağduru Batmanlılar hizmet bekliyor
Belediyecilik hizmeti alamadıklarını belirten belediye mağduru Batman Çamlıca Mahallesi sakinleri, kenar semtlerin adeta sahipsiz olduğunu, bir yıldır bozdurulan yollarının yapılma belirttiler.

Bozdurulan yollarının bir yıldır yapılmaması nedeniyle belediyeye tepki gösteren Batmanlılar, belediye yetkililerini göreve davet etti.

Belediyecilik hizmeti alamadıklarını belirten belediye mağduru Batman halkı, kenar semtlerin adeta sahipsiz olduğunu, bir yıldır bozdurulan yollarının yapılmaması nedeniyle yazın toz, kışın ise çamur içinde kaldıklarını ifade ederek, belediyecilik hizmetlerinin olmamasına adeta isyan ediyor.

Çamlıca Mahallesi sakinleri, en işlek caddelerinden olan Hoşgörü Caddesinin kış aylarında en ufak bir yağmurda bile adeta çamur deryasına döndüğünü, yazın ise tozdan geçilmediğini aktararak, bu soruna bir çözüm bulunmasını istediler.

Derin çukurlarla dolu yollarının bozdurulup bir daha yapılmamasıyla duydukları üzüntüyü ifade eden mahalleli, belediye yetkililerini görevlerini yapmaya davet etti.

“Ne soran var ne bakan”

Tek isteklerinin bir an önce yollarının yapılması olduğunu söyleyen Osman Erin, “Bir seneden beridir yolu ne soran var, ne bakan. Özellikle tüm halk, mezarlığa giderken bu yolu kullanıyor. Yazın dumandan, tozdan penceremizi açamıyoruz. Yetkililerden bize bir çare bulmalarını istiyoruz. Kışın da çamurdan yürüyemiyoruz. Biz mağduruz, bu halle yürümüyor.” dedi.

“Tozdan dolayı evlerin hepsi perişan olmuş”

Bozuk olmasından dolayı kimsenin yolu kullanamadığını aktaran Seyfettin Koyun, “Mezarlık yolumuz bozuktur. Geçen sezondan beri yapacaklar diye bu yolu bozdular ama halen bu yol öyle durmaktadır. Bu yüzden kimse bu yolu kullanarak mezarlığa gidemiyor. Tozdan dolayı bu evlerin hepsi perişan olmuş. Yolumuzun yapılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

“Kenar mahallelilerin yollarını yapmıyorlar”

Yazın tozdan, kışın ise çamur nedeniyle yolların çekilmez hale geldiğini vurgulayan Tevfik Aydın, “Bir yıldan fazladır yolumuzu bozdular ve halen yapmadılar. Hep tozdur. Ne insanlar ne de arabalar yolu kullanıp mezarlığa gidemiyor. Yolumuzun yapılmasını istiyoruz. Kışın çamur, yazın ise tozdan geçilmiyor. Bu sıcakta tozdan dolayı pencerelerimizi açamıyoruz. Zenginlerin mahalleleri yapılıyor fakat biz kenar mahallelilerin yollarını yapmıyorlar. Bizler de bu şehirde yaşıyoruz. Gelip yolumuzu yapsınlar.” ifadelerini kullandı.

“Bize üvey muamelesi yapıyorlar”

Çocuk, yaşlı ve hastaların tozdan etkilendiğini dile getiren Cemal Aslan ise şunları söyledi: “Toplanmamızın sebebi yolumuzun bozuk oluşundandır. Bu yol işlek bir yoldur. Geçen sene geldiler, yolu yapacaklar diye yolu genişlettiler. Mahalleli olarak sevindik fakat sevincimiz kursağımızda kaldı, fazla sürmedi. Bilakis yolun genişlemesiyle mahalle toz, duman içinde kaldı. Yola yakın hiçbir ev, penceresini ve kapısını açamıyor. Yazın sıcağında pencerelerimizin tümü kapalıdır, tozdan açamıyoruz. Mahallenin çocukları, yaşlısı ve hastası tozdan etkileniyor. Yetkililere sesleniyorum: Madem yapmıyordunuz niye yolu genişlettiniz de bizi toz, duman içinde bıraktınız? Diğer mahallelerde çalışma var fakat buraya gelince bize üvey muamelesi yapıyorlar. Mağduriyetle karşı karşıyayız. Belediyeye çağrımız, yolun hemen yapılması ve mağduriyetin bir an önce bitirilmesidir.” (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55