,
  • BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Bekin: Darbenin asıl nedeni Kudüs Mitingiydi

Bekin: Darbenin asıl nedeni Kudüs Mitingiydi
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, 12 Eylül 1980’de gerçekleştirilen askeri darbenin asıl nedeninin Kudüs Mitingi olduğunu söyledi.

Yaklaşık bir milyon 683 bin kişinin fişlendiği, 650 bin kişinin gözaltına alındığı, 230 bin kişinin yargılandığı ve 517 kişiye idam cezasının verildiği 12 Eylül 1980 askeri darbesinde yaşanan mağduriyetler unutulmuyor.

1980 darbesinde rahmetli Necmettin Erbakan ve arkadaşlarının yargılandıklarını aktaran Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, "12 Eylül'ü doğuran asıl neden Kudüs Mitingi oldu. 6 Eylül’de Konya’da yapılan Büyük Kudüs Mitingi sonrası döğmeye basıldı ve 12 Eylül askeri darbesi yapıldı. Askeri darbenin sonuçlarına baktığımız zaman arkasında ABD'nin olduğunu net bir şekilde görmek mümkündür. Darbe sonrası o zamanki Amerikan başkanı verdiği brifingde ‘Hiç merak etmeyin o darbe bizim kontrolümüz altındadır ve darbeyi yapanlar bizim çocuklar’ şeklinde konuşuyor. Bu da Türkiye’nin nasıl Amerika’nın etkisi altında olduğunu ortaya çıkarıyor." ifadelerini kullandı.

"12 Eylül’den sonra tüm Müslümanlara karşı düşmanlık oluştu"

Bekin, "12 Eylül öncesi İslam coğrafyasında yaşanan hareketler ve Müslümanların yeniden bir araya gelme durumu söz konusu olunca bütün batılılar telaşa kapıldı. 1980 öncesi Araplara karşı düşmanlık vardı. 12 Eylül’den sonra tüm Müslümanlara karşı düşmanlık oluştu. Şimdi hem Araplara hem de tüm Müslümanlara karşı batıda bir düşmanlık söz konusudur. 12 Eylül’ü doğuran sebeplerin aynısı ne yazık ki 28 Şubat’ta da uç verdi. 28 Şubat’ı doğuran ana nedenlerin başında da yine Amerika ve batının etkisini görmek mümkündür. 28 Şubat sürecini doğuran ana nedenin Türkiye’nin İslam ülkelerine yaklaşması, D8 adımının atılması ve özellikle İran ile doğalgaz konusunda yapılan anlaşmalar. Doğalgaz anlaşması sonrası Amerika’dan heyetler gelerek yapılan anlaşmaların iptal edilmesi teklif edildi. Amerika Birleşik Devletleri Pentagon’un 9’uncu katında Erbakan’ın iktidardan uzaklaştırmasıyla ilgili bazı maddeler hazırlandı. Güvenlik konseyinde alınan kararlarla o kararların örtüşmesi de bunun arkasında ABD’nin açıkça mührünün olduğunu görmek mümkün. Ne yazık ki bu iki darbe de Türkiye’ye çok şeyler kaybettirdi." dedi.

"İran’da meydana gelen devrim ABD, NATO ve batı iktifalarını telaşa düşürdü"

Batı demokrasilerinin sözde olduğunu aktaran Bekin, "Mısır’da iktidara gelen Muhammed Mursi iktidardan uzaklaştırıldı. Demokratik yollardan değil aynı 12 Eylül gibi bir dikta rejimi tarafından yönetiliyor. Mısır’daki dikta ABD tarafından destekleniyor. ABD, NATO, Batı ittifakları ve Avrupa Birliği’nin üç tane sacayağı var. Birincisi Mısır, ikincisi Türkiye ve üçüncüsü İran’dır. Bunlar Ortadoğu’da önemli güç ülkeleridir. Özellikle bu sacayaklarının kopmaması için mücadele veriyorlar. İran’da 1979’da meydana gelen devrim bunları telaşa düşürdü. Türkiye ve Mısır üzerinde daha hassas davranmaya başladılar. Erbakan’ın iktidara gelmemesi için ellerinden geleni yaptılar. Darbe yaptıktan sonra uzun süre yasaklı konuma getirildi. Allah’a şükür halkın teveccühü sonucu başbakanlığa kadar geldi. Erbakan Hoca başbakan iken şer odakları yine devreye girip Erbakan hocayı uzaklaştırmak için 28 Şubat’ı ortaya çıkardılar. Mısır’da da benzer şey yapıldı. İran’da da birkaç kez denendi. 1980’den beri 40 yıldır İran’da darbeye muvaffak olamadılar." şeklinde konuştu.

İnsanlarımızın artık Batı'nın gerçek yüzünü görmesi gerektiğini dile getiren Bekin, "Müslümanın Müslümandan başka dostunun olmadığını görmemiz lazım." diyerek konuşmasını bitirdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55