,
  • BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C

"Bayramlar küresel haydutlara karşı birlik olmak için fırsattır"

"Bayramlar küresel haydutlara karşı birlik olmak için fırsattır"
HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanlığı, Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenledi. İlçe Başkanlığı binasında yapılan programa çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, parti üye ve gönüllüleri ile vatandaşlar katıldı.

​HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanlığının Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programında konuşan İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, bayramların küresel haydutlara karşı birlik olmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanlığı, Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenledi. İlçe Başkanlığı binasında yapılan programa çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, parti üye ve gönüllüleri ile vatandaşlar katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, üç dilde vatandaşların bayramını tebrik etti.

Kurbanın, adanmak ve teslimiyet olduğunu söyleyen Altunkaynak, "Bugün dünyanın dört bir yanında Kurban Bayramı olmasına rağmen maalesef Müslümanların kanları oluk oluk akmakta. Müslümanlar kurban edilmektedir. Bütün bunlara dur diyebilmek için öncelikle Müslümanların, müminlerin birlik ve beraberliklerini pekiştirmesi lazım. Zalimlere, müstekbirlere dur diyebilmek için bilinçlenmek ve kendilerini güncellemeleri gerekir. Müslümanlara yapılanların unutulmaması lazım. Küresel haydutlara karşı dik bir duruş sergilemeleri lazım." dedi.

Türkiye'yi hedef olan ABD yaptırımlarına ve ekonomik saldırılara işaret eden Altunkaynak, "Büyük şeytan Amerika ve yandaşlarının 15 Temmuz’da ülkemize yaşatmak istediklerinde başarılı olamadıkları için son zamanlarda hepimizin şahit olduğu suni yükseltmelerle döviz ve altında büyük bir artış getirdiler. Ekonomik yönden ülkemizde ve genelde İslam âlemine ekonomik büyük bir darbe indirmeye çalışmışlardır. Bu da gösteriyor ki bunlar bize dost değil düşmandırlar. Allah-u Teala Kur’an-ı Kerim'de şöyle buyurmuyor mu: 'Kâfirleri, Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Kim onları dost edinirse oda onlardandır.' Onlar bazen bize koyun kuzu gibi gözükürler, ama aslında bir kurt gibi bizim aleyhimizde oluyorlar. Onların bu ekonomik saldırılarına karşı yapmamız gereken birlik ve beraberliğimizi mutlaka korumak gerekiyor. Ekonomik birliğimizi mutlaka kurmamız lazım. Bunları yapmadığımız takdirde, sürekli onlara mahkûm kalacağız. Ama ne zaman ki İslam İşbirliği Teşkilatı ülkeleri olarak bir araya gelirsek, kendi paramızı bastırır ekonomik yönden güçlenirsek bir alternatif olarak ortaya çıkar ve dik bir duruş sergilersek Allah'ın izniyle hiçbir zarar veremeyeceklerdir." dedi.

"Birbirimize değil düşmanlarımıza karşı şiddetli olmalıyız"

Altunkaynak, "Onun için de bu küresel haydutçuluğa karşı mutlaka birlik olmamız lazım. Onlara karşı bir şekilde gerekli cevabı vermemiz lazım. Bunu yapmadığımız zaman gücümüz de yok olur. Oysa ki Allah-u Teâlâ Âli İmran suresinin 103'üncü ayeti kerimesinde şöyle diyor: 'Allah’ın ipine sımsıkı sarılın ve dağılmayın.' Onlara karşı bir şekilde gerekli cevabı vermemiz lazım. Bunu yapmadığımız zaman gücümüz yok olur. Bölük pörçük olan bir düşünceden çok, ümmet olma anlayışına sahip olmak zorundayız. Birlik ve beraberliğimize halel getirecek her türlü davranıştan yılan ve akrepten kaçar gibi kaçmak zorundayız. Müminlere karşı şefkatli kâfirlere karşı sert ve şiddetli olmalıyız." dedi.

"Müstekbirler bu gücü dağınıklığımızdan alıyorlar"

Altunkaynak, "Peki, bu gücü nerden alıyorlar? Tabii ki dağınıklığımızdan, birbirimizin aleyhinde bulunmamızdan kaynaklanıyor. Oysa her birimiz kendimizi güncelleştirirsek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirirsek, yekvücut olarak bir araya gelirsek Allah’ın izniyle hak ve adalet güneşi doğmuştur ki biz Allah’ın gösterdiği istikamette rotamızı şaşırmadan yol haritamızı çizmenin yollarını arayacağız." diye belirtti.

Katılımcılardan Abdulmecit Sevimli ile Ahmet Yasin Aygün, bu tür bayramlaşmaların, kardeşliğin ve yardımlaşmayı arttırdığına dikkat çekerek HÜDA PAR'a teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından salâvatlar eşliğinde toplu bayramlaşma gerçekleştirildi. Katılımcılara ikramda bulunuldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55