,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

Bayramda hayvanat bahçesine 38 bin 500 ziyaretçi

Bayramda hayvanat bahçesine 38 bin 500 ziyaretçi
Gaziantep Hayvanat Bahçesi, bayram dolayısıyla ziyaretçi akınına uğradı. Arefe günü ve bayram boyunca 38 bin 500 ziyaretçiyle Gaziantep’in en çok ziyaretçi alan mekânı olan hayvanat bahçesinin bayram sonrası da ziyaret edildiği görüldü.

Türkiye’de ilk, Avrupa’da ikinci ve dünyada ise dördüncü sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni Ramazan Bayramı’nda çoğunluğu çevre illerden olmak üzere 38 bin 500 kişi ziyaret etti.

Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olma özelliğini taşıyan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, bayram dolayısıyla ziyaretçi akınına uğradı. Arefe günü ve bayram boyunca 38 bin 500 ziyaretçiyle Gaziantep’in en çok ziyaretçi alan mekânı olan hayvanat bahçesinin bayram sonrası da ziyaret edildiği görüldü.

Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye’nin en büyük ve Avrupa'nın ise üçüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi Ramazan Bayramı'nda yoğun ilgi gördü. Hayvanat bahçesini bayram tatilinde 38 bin 500 kişi ziyaret etti.

Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen Gaziantepliler, kentteki hayvanat bahçesini ziyaret ederek keyif dolu bir bayram tatili yaşadılar. Hayvanat bahçesinin doğal ortamında bulunan hayvanları yakından görme fırsatı bulan ziyaretçiler, özellikle safari parkta bulunan yabani hayvanlara ilgi gösterdi.

Hayvanların resimlerini çekmeyi ihmal etmeyen vatandaşlar, görevlilerin yardımıyla bazı hayvanları da beslemeyi ihmal etmedi. Hayvanat bahçesi içinde araçlarla düzenlenen turlara katılan vatandaşlar, burada vakit geçirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanı Celal Özsöyler, İLKHA’ya yaptığı açıklamada, arefe gününde başlayan, bayram boyunca ziyaretçi akınına uğrayan hayvanat bahçesine bayram ertesi ziyaretlerin devam ettiğini söyledi.

Gaziantepli ziyaretçilerin yanı sıra Gaziantep'teki yakınlarını bayram dolayısıyla ziyarete gelen çevre illerdeki vatandaşların da hayvanat bahçesini ziyaret etme imkânı bulduğunu belirtti.

Gaziantep Hayvanat Bahçesinin Türkiye’de bir cazibe haline geldiğini belirten Özsöyler, “Özellikle çevre illerden büyük bir ilgi görmektedir. 4 günlük bayram ziyaretleri kapsamında yaklaşık 38 bin 500 kişi hayvanat bahçesini ziyaret etti. Bahçemize şehrin merkezinden gelen ziyaretçiler olduğu gibi özellikle çevre illerden büyük bir ziyaretçi akını olmaktadır. Günü birlik olarak İstanbul, Ankara’dan, İzmir’den, Hatay’dan, Mersin’den, Kahramanmaraş’tan, Şanlıurfa ve Adana gibi büyük bölgelerden ziyaretçiler gelmektedir.” dedi.

Yeni açılan zooloji ve doğa müzesi, safari park ve fok gösterilerinin ziyaretçilerden çok büyük bir ilgi gördüğünü belirten Özsöyler, Gaziantep Hayvanat Bahçesi içerisine yakın bir zamanda sadece yırtıcı hayvanların yer aldığı bir safari park açacaklarını söyledi.

Geçen sene 3 milyon kişiyi ağırladıklarını belirten Özsdöyler, bu yıl ise hedeflerinin 3,5 milyon olduğunu ve yırtıcı hayvanların bulunduğu bölüme safari park yapılması ve yeni türler getirilmesini planladıklarını belirterek şunları söyledi:

“Gaziantep hayvanat bahçemizin biz her ay rutin olarak bir anket yaptırıyoruz. Anketlerden nerden geldiklerini, burayı nasıl bulduklarını, buranın hangi şekilde olmasını istediklerini kendilerine ankette soruyoruz. Ziyaretçilerde buranın çok temiz olduğunu, tür sayısının çok fazla olduğunu, buranın çok bakımlı, dizaynlı ve çok hoşlandıklarını her geldiklerinde yeni türler ve yeni barınaklar olduğunu ve burayı her sefer ziyaret etmek istediklerini dile getiriyorlar. Buda tabi ki bizi mutlu ediyor. Bizde her yıl trendimizi yükselterek devam etmekteyiz. Geçen yıl 3 milyon kişiyi ağırladık. Bu yıl ise 3,5 milyon kişiyi ağırlamayı hedefliyoruz.”

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde aşırı sıcaktan bunalan hayvanları serinleme havuzu ve buzlu meyve ile serinlettiklerini belirten Özsöyler, “Havaların ısınması ile birlikte hayvanların serinlemesi gerekiyor. Özelikle kaplanlar, ayılar, deve kuşları ve yırtıcı kuşların mutlaka serinlemesi gerekiyor. Hayvanların yazlık barınaklarda serinlemeleri için de havuzları bulunmaktadır. Bu havuzlara girerek serinliyorlar. Ama bunun yanında özelliklede kendilerini serin tutacak yiyecekler veriyoruz. Bu yiyecekler içinde buz kokteylerini dondurarak veriyoruz. Ayılara meyve, yırtıcı hayvanlara da et kokteyli veriyoruz. Buda onların çok hoşlarına gidiyor. Bu hem serinlemelerini sağlıyor. Kış aylarında da tam tersine ısınmalarını sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Hayvanat bahçesini gezen vatandaşlar da, bahçeyi ve hayvanları çok beğendiklerini, bayram tatilini gezerek değerlendirmek istediklerini, hayvanat bahçesinde birbirinden farklı değişik türdeki hayvanların Allah’ın sonsuz kudretinden olduğu ve buna şahit olduklarını dile getirdiler.

Hayvanat Bahçesini ziyaret etmek için ailesi ile birlikte Adana’dan geldiğini belirten Ramazan Cengiz “Hayvanat bahçesi bayağı güzel ve muhteşem bir alanmış. Düzenli, dizaynlı, temiz ve güvenlikli çok güzel bir yer. İlk defa geldik ve çok beğendik. Biz Adana’dan geliyoruz. Diyarbakır’a gittik. Oradan da Gaziantep’e geldik. Ülkemizde böyle bir yerin olması çok güzeldir. Adana da büyük bir il ama böyle bir yer yok. Tarsus’ta orası da buranın onda biridir. Yapanlar çok güzel yapmış teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Sürekli olarak hayvanat bahçesini ziyaret etiğini belirten Fatma Hanım, “Biz Antep’te ikamet ediyoruz. Hayvanat bahçesini gezmeye geldik, güzeldi ve çok eğlendik. Sürekli geliyorum. Diğer ziyaretlerime göre daha çok güzel olmuş. İyi bakım yapılıyor. Temizliği güzel. Bir vatandaş olarak bu hayvanat bahçesinden memnunum.” diye belirtti.

Mustafa Güngör de “Çocukları gezdirdik. Gerçekten de çok güzel bir ortam var. Eskiye oranla da çok daha güzel olmuş. Özellikle safari parkta hayvanlarla iç içe gezebiliyorsun. Çocukların hayvan sevgisini benimseme adına güzel oluyor. Şu anda Allah’ın sonsuz kudretlerinden birine şahit oluyoruz. Kendimiz de bir can taşıyoruz. Muhakkak onlarda bir can yaşıyor. Bizim bu gözle bakmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Bayram tatili için Hatay’dan Gaziantep’e geldiğini belirten Mehmet Bekler de “Gaziantep'teki akraba ve dostları ziyarete geldik. Burası çok güzeldi. Doyasıya eğlendik. İlk kez geliyoruz, herkesin gelmesini tavsiye ediyorum.” dedi.

Hayvanat bahçesini aileleri ile gezmeye gelen çocuklar da hayvanat bahçesini çok beğendiklerini ve özellikle de yırtıcı hayvanlar ve sürüngenleri ilgiyle izlediklerini ifade ettiler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55