,
  • BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Bayramda beslenmeye dikkat!

Bayramda beslenmeye dikkat!
Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, Ramazan sonrası aşırı yemek yemenin bazı sağlık sorunlarına neden olacağına dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, Ramazan Bayramı öncesi vatandaşların sağlıklı bir bayram geçirmeleri için uyarılarda bulundu.

Ramazan süresince günlük yaşam ve yemek düzeninde doğal olarak birtakım değişikliklerin olduğunu belirten Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, Ramazan sonrası aşırı yemek yemenin bazı sağlık sorunlarına neden olacağına dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

Ramazan ayının bitmesiyle bir ay boyunca alışılmış olan yemek düzeninin dışına çıkılmasının ve birden, çok fazla yemek tüketiminin insan sağlığına zararının kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Yazı, Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişilerin günlük öğün sayısını azaltmaları ve beslenme düzeninde de meydana gelen değişiklikler nedeniyle, bayramda normal yeme düzenine geçtiklerinde psikolojik olarak daha fazla yemek yeme eğilimine girdiklerini dile getirdi.

Yazı, “Ramazan ayının bitmesi ile bir ay boyunca alışılmış olan yemek düzeninin dışına çıkılması ve birden çok fazla yemek tüketiminin insan sağlığına zararı kaçınılmazdır. Ayrıca geleneklerimiz gereği bayramda tatlı tüketimi de artmaktadır. Bu deyim özellikle yemek kültürünün ve yelpazesinin geniş olduğu Gaziantep için daha çok önem taşımaktadır. Bayramda birdenbire aşırı yemek yemek, şeker, çikolata, ağır hamur işleri ve diğer tatlıları aşırı tüketmek, sindirim sisteminde ve diğer organlarda çeşitli rahatsızlıklara yol açabilmektedir.” dedi.

Vatandaşların bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat etmeleri noktasında da uyaran Yazı, şunları söyledi:

“Ağır ve hamurlu yiyecekler yerine daha hafif yemekler tercih edilmelidir. Ağır şeker ve hamur içeren tatlılar yerine ise sütlü ve meyveli tatlılar tercih edilmelidir. Bayramı sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için yapılan uyarılar muhakkak dikkate alınmalı, kulak ardı edilmemelidir.“

Bayramların, dargınlıkların unutulduğu, kardeşçe kucaklaşılan, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği günler olduğunun unutulmaması gerektiğinin de altını çizen Yazı, tüm İslam aleminin bayramını kutladığını da ifade etti.

Yazı, ayrıca hastanelerin acil servisleri ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekibinin de her zaman olduğu gibi bayramda da vatandaşlara sağlık hizmeti vermeye devam edeceğini de sözlerine ekledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55