,
  • BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Bayraktutar: ​"28 Şubat mağdurlarını niye içerde çürütüyorsunuz"

Bayraktutar: ​"28 Şubat mağdurlarını niye içerde çürütüyorsunuz"
Batman’da imamlarla bir araya gelen Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, "28 Şubat’ı yapanları mahkûm ettiniz. Bunların mahkûm ettiklerini niye çürütüyorsunuz?" diye tepki gösterdi

Karara bağlanan 28 Şubat dosyasını değerlendiren Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, "28 Şubat’ı yapanları mahkûm ettiniz. Bunların mahkûm ettiklerini niye çürütüyorsunuz?" diye sordu.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Batman’da imamlarla yemekli toplantıda bir araya geldi. Toplantıya; Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar’ın yanı sıra, İl Müftüsü Turgut Erhan, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda imam katıldı.

Yapılan yemekli toplantının ardından Bayraktutar, gazetecilerin gündem ile ilgili sorularını cevapladı.

Karara bağlanan 28 Şubat dosyasını değerlendiren Bayraktutar, 28 Şubat davasında çıkan kararın kendisini tatmin etmediğini söyledi.

“Bu acılar nasıl bertaraf edilecek?”

Bayraktutar, “Adalet bana göre tecelli etmedi. Neden? Bu milletin evladı başörtüsü yüzünden ayağını kaybetti. Bu milletin evladı başörtüsü yüzünden intihar etti. Bu milletin evladı başörtüsü yüzünden güvenlik kuvvetleri tarafından yaka paça sürüklendi. Bu milletin evladı üniversite birincisi oldu, bir çapulcu tarafından kürsüden indirildi. Kim bunların ıstırabını dindirecek? Bu acılar nasıl bertaraf edilecek? Saygılı olmakla beraber karar beni tatmin etmedi. İmza karşılığı serbest bırakılmak değil eğer ömür boyu hapis verildiyse bile nasıl ki farkında olmadan senelerdir irtica diye oralarda bekletilen insanların şeyi ne olacak? Bu kadar yaşlı insanlar var. O halde kesinlikle o imza karşılığı yaşlılık yok kardeşim. Önce bu evlatlarımızın hesabını verecekler. Sırf dini kimlikleri Müslümanlıkları yüzünden bu ıstırabı verdiler. Bir kere bu milletin vicdanlarında mahkûm bu insanlar.” dedi.

​“Bunların mahkûm ettiklerini niye çürütüyorsunuz?”

28 Şubat’ta mağdur edilenlerin hâlen cezaevlerinde olduğunu hatırlatan Bayraktutar, “28 Şubat mağdurları şucu bucu diye alıp içeri tıktıkları insanlar cezaevinde. Bu adalet mekanizmasına bunların tekrar değerlendirmesini istiyoruz. 28 Şubat’ı yapanları mahkûm ettiniz, Allah razı olsun. Bunların mahkûm ettiklerini niye çürütüyorsunuz? Bunu tekrar gündeme getirip adaleti sağlamaları gerekir.” diye konuştu.

“Allah neden Peygamberler vasıtasıyla Kur’an-ı bizlere tebliğ etti?”

Son yıllarda Türkiye'de "Peygambersiz Kur'ân Projesi" üretildiği sorusuna cevap veren Bayraktutar, Peygamber ve O’nun sünneti olmadan Kur’an dini diye yeniden bir din ihdas edilmek istendiğini vurguladı.

Bunun Batı’nın İslam dünyası üzerinde oynadığı bir oyun olduğuna işaret eden Bayraktutar, “Eğer Peygambere ve O’nun sünnetine ihtiyaç olmasaydı Cenabı-ı Hak neden Peygamberler vasıtasıyla bu Kur’an-ı bizlere tebliğ etti. Peygamberimizin de buyurduğu gibi, ‘Size iki emanet bırakıyorum; bunlardan bir tanesi Kur’an ve benim sünnetimdir.’ Bu Türkiye’de bir zamandan beri hem hadisleri hem sünneti hem Peygamberi inkâr ettirmek… Kur’an bir dinin esaslarını oluşturan ilahi bir kitaptır. Bu da Cenabı Hak tarafından bu millete Hazreti Muhammed (sav) vasıtasıyla göndermiş olduğu ilahi kurallardır.” ifadelerini kullandı.

“İslam dini Peygambersiz olmaz”

Konuşmasının devamında Bayraktutar, şunları söyledi: “İslam ve Cenab-ı Hakkın vahdaniyeti olmamış olsaydı, bu din ortaya atılmamış olsaydı Peygamberlere ve Kur’an-a da ihtiyaç olunmazdı. O halde İslam Kur’an-sız, Kur’an İslamsız ve İslam dini de İslami hayatta Peygambersiz, sünnetsiz olmaz. Her kim ki buna itiraz ediyorsa, bunun aksini savunuyorsa bu İslam dünyasının, İslam milletinin aleyhine bir harekettir. Hiçbir zaman lehine değildir. Hem Yahudilikte hem Musevilikte hem de Hıristiyanlıkta hiçbir zaman ne Hazreti Musa tartışılıyor ne de İsa aleyhisselam tartışılıyor. Biz Müslüman olarak hepsine iman ediyoruz ama neden son ahir zaman ümmeti içerisindeki Peygamberi tartışılıyor? Bu yeni bir projedir. Oryantalistlerin özellikle Türkiye üzerinde oynadıkları bir projedir. Buradan bütün Müslüman kardeşlerime sesleniyorum; bu insanlara kesinlikle itibar edilmemelidir. Muhammedsiz, hadissiz bir Kur’an, din anlayışı din olamaz. Herkes Kur’an-dan okuduğu gibi hüküm çıkarırsa aynen Papazların, Yahudilerin Tevrat’ı ve İncil’i bozdukları gibi maksat Kur’an-ın aslını tartışmalı hale getirip bozmaktır.”

“Cami üzerinden kardeş kavgasını Avrupa’da yürütmeye çalışıyorlar”

Avrupa’da cami saldırılarına ilişkin de konuşan Bayraktutar, Batı ülkelerinin bir kardeş kavgası çıkarmak istediklerini kaydetti.

Cami saldırıların bir proje olduğunun altını çizen Bayraktutar, “Artık Türkiye’de bu milletin evladını kandıramadıklarından dolayı Avrupa’da milletten öç alınmak isteniyor. Bana göre bu milletin insanı da orada dış emperyalistler tarafından kullandırılarak bu kardeşliğin bozulması isteniyor. Çünkü Avrupa’da olan insanlar bu ülkenin doğusuyla, batısıyla bu ülkenin insanları cami üzerinden tekrar ayrıştırılmaya çalışılıyor. Batı’nın hepsi İslam düşmanıdır. Özellikle oradaki kardeş kavgasını burada nasıl yürütemediler, Avrupa’da yürütmeye çalışıyorlar. Bana göre bu bir projedir.” açıklamasında bulundu.

mehmet-bayraktutar.jpg“Bu bölgedeki dindarlığın ana kaynakları medreselerdir”

Diyanet İşleri Başkanının medreselerle ilgili açıklamasını da değerlendiren Bayraktutar, medreselerin bu milletin baş tacı olduğunu söyledi.

Medreselerin bölge başta olmak üzere Türkiye’nin dini kaynakları olduğuna dikkat çeken Bayraktutar, “Bunu hiç kimse inkâr edemez. İnkâr etmesi de bu ülkenin, milletin yararına değildir. Bu bölgedeki dindarlığın ana kaynakları medreselerdir. Kürt’lerin, Türk’lerin, Arap’ların dindarlığı da bu kaynaktan neşv-ü nema ediyor. Medreseler üzerinden yine bir operasyon yürütülmeye çalışılıyor. Medresedeki meslektaşlarımın kesinlikle bu söylentiler üzerinden hareket etmemelerini istiyoruz. Çünkü Diyanet İşleri Başkanı da, ülkeyi yönetenler de özellikle medreselerin önem ve ehemmiyetini çok iyi biliyorlar. Medreseler ve medreselerde görev yapanlar bu ülkenin başının tacıdır. Diyanet İşleri Başkanımızın merdiven altı dediği bu eğitim, kastettiği bu meseleler bu medreseler değildir. Burada yeniden bir fitne uyandırılmaya çalışılıyor.” ifadelerini kullandı.

“Suçları yoksa derhal görevlerine iade edilmeleri gerekiyor”

İslami kimliklerinden ötürü 28 Şubat sürecinde gerçek dışı söylem ve iddialarla görevden atılan 28 Şubat mağdurlarına da değinen Bayraktutar, son olarak şunları kaydetti:

“28 Şubat ne için neden yapıldığını biliyorsunuz. 28 Şubat tamamen bu milletin Türk’ün, Kürt’ün, Çerkez’in, Laz’ın ve Arap’ın İslami kimliğine müdahaleydi. Bunu milliyet olarak düşünmeyelim. 28 Şubat bu ülkede yaşayan Müslümanların milli kimliklerine ve dinlerine müdahaleydi. Müslümanlıklarına müdahaleydi. Bu dönemde mağdur edilen arkadaşlarımız var. Kurban edilen arkadaşlarımız var. Mesela Milli Eğitim Bakanlığında birçoğu hemen hemen döndü. Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığında da zaten çok sayıda yok. Bunlarında incelemesi devam ediyor. İşte bu FETÖ olayları biraz erteletti. Biz bundan 3 sene evvelde görüşmüştük. Yarın da idari kurul toplantımız var, inşallah söz veriyorum oraya da götüreceğim. Bunların hızlandırılması gerekir. Bu arkadaşların eğer hakikaten bir suçları yoksa derhal görevlerine aynı kadrolarla iade edilmeleri gerekiyor. Bu konuda gereken desteği de vereceğiz.” (İLKHA)

diyanet-sen.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55