,
  • BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

BATSO Başkanı Demir “Tekstilde Üretici İle Müşteriyi Buluşturacağız”

BATSO Başkanı Demir “Tekstilde Üretici İle Müşteriyi Buluşturacağız”
BATSO Başkanı Demir, Batman ekonomisinin lokomotifi olan tekstil sektörünü geliştirme ve daha verimli hale getirmek için Avrupa firmaları ile üretici firmalar arasındaki aracıları kaldırıp direk çalışma yapmalarını sağlayacaklarını kaydetti.

Mavi pusula ile seçime girecek olan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, yeniden seçilmesi durumunda yapacağı hizmet ve projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

batso-tekstil-002.jpg

Tekstil sektörüne verdikleri öneme değinen Başkan Demir, “BATSO ve paydaşlarımızla ileri teknoloji hazır giyim ve dikiş makineleri fuarı açtık. Fuarda dünyanın en büyük ve en geniş kapsamlı hazır giyim ve dikiş makinesi markaları tanıtıldı. Birçok yeni ve modern tekstil makineleri sergilendi.” Hatırlatmasında bulundu.

batso-tekstil-004.jpg

Batman’ın gelişmesi ve işsizliğin giderilmesi için etkin çalışmalara imza attıklarını belirten Başkan Demir, “Batman’daki işsizliği önlemede tekstil öncü rol oynamaktadır. Bugün tekstilde 300 firma ve 42 bin çalışanımız var. Tekstil sektörü ile ilgili önemli projelerimiz var. Enerji giderlerindeki orantısız artışlar üretimin devam etmesini engelleyen boyutlara ulaşmıştır. Üretimde kullanılan enerjinin üretime engel olmaması için, kurulacak Güneş Enerji Sistemi (GES)’lerin teşvik kapsamına alınması ve hibe desteği sunulması için DİKA, KOSGEB gibi kurumların destek vermesi ve alternatif enerji kurulumu yapan üreticilerimize faizsiz kredi desteği sağlamak için çalışmalar yürüteceğiz.” İfadelerini kullandı.

Avrupa firmaları ile üretici firmalarımız arasında aracıları kaldırıp direk çalışma yapmalarını sağlayacaklarına dikkat çeken Başkan Demir, “Avrupa firmaları ile üretici firmalarımız arasındaki aracıları kaldırıp direk çalışma yapmalarını sağlayacak önemli projeleri hayata geçireceğiz. Avrupa piyasasından aylık 350 milyon TL’nin şehrimiz ekonomisine katkısı olmaktadır. Avrupa piyasasının öneminin farkındayız. Sektörün önünü açma ve istikrarlı kılmaya kararlıyız.” Şeklinde konuştu.

batso-tekstil-003.jpg

Fasonculuğu bitirmeye yönelik çalışma yapacaklarına işaret eden Başkan Demir, “Fasonculuğu bitirmeye yönelik TOBB Aracılığı ve BATSO referansı ile direk üretici ile müşteriyi buluşturacak verimli bağlantılar sağlanacaktır. Bu amaçla Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları ile ortak çalışma yapacağız. Şehrimize yansımayan ihracat rakamlarının, direk üreticiden ihraç edilmesini sağlamakla şehrimizin ihracat hanesine yazılmasını sağlayacağız.  Odamızda yeni kurulacak tekstil grubu ile sektörün önünü açacak her türlü proje desteklenip başarıya ulaşması sağlanacaktır.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55