,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

BATSO Başkanı Demir: “Irak, İran Ve Suriye’ye Temsilcilik Açacağız”

BATSO Başkanı Demir: “Irak, İran Ve Suriye’ye Temsilcilik Açacağız”
BATSO Başkanı Demir, Batman ve bölge ticaretinin gelişmesi amacıyla Irak, İran ve Suriye’ye temsilcilik açacaklarını kaydetti.

Mavi pusula ile seçime girecek olan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, yeniden seçilmesi durumunda yapacağı hizmet ve projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İki dönem yaklaşık 9 yıldır görev yaptığını ve özellikle iş dünyasının önünü açmak için çok ciddi projelere ve yatırımlara imza attıklarını ve bu hizmete devam edeceklerine dikkat çeken Demir, “Dış gezilerimizde ticari ataşelerin protokol görevlerine odaklandıklarını ve ticarete fazla yoğunlaşmadıklarını gördüm. Bunun yerine TOBB’un bünyesinde ihracat ve ithalat yaptığımız ülkelerde TOBB’un temsilcilik açmasını ve orada iş dünyasından insanlarımızın görev yapmasını teklif etmiştik.” Dedi.

batso-abdulkadir-demir-009.jpg

TOBB’un komşu ülkelerde temsilcilik açması tekliflerinin gerçeklememesi üzerine bölge odaları girişimde bulunduklarını belirten Başkan Demir, “Teklifimiz gerçekleşmeyince İran, Suriye ve Irak’a Batman, Diyarbakır, Bingöl odaları olarak bir girişim başlattık. Diğer odalarında bize katılacağını düşünüyorum. Bununla alakalı ilk ziyaretimizi Kuzey Irak’a; Duhok, Süleymaniye ve Erbil’e gerçekleştirdik. Bölge Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştük. Bize Erbil’e lojistik üssünün kurulması teklifinde bulundular. Çünkü siz buraya lojistiği getirirseniz buradan Basra’ya Bağdat’a, Musul’a biz götürürüz dediler. Orada karşılıklı protokoller imzaladık. Allah izin verirse Suriye’deki savaşta biter bitmez biz bölge odaları ile bunu yapamazsak bile Batman Ticaret ve Sanayi Odası olarak üç ülkeye temsilcilik açacağız.” Dedi.

Üç bölge ülkesinde temsilcilik açmanın faydasına değinen Başkan Demir, “Üç ülkede temsilcilik açmakla ithalatı ve özellikle ihracatımızı artırmayı hedefliyoruz. Bu temsilcilikleri açtığımızda, ticaret hacmimizi ve ihracatımızı yüzde 200-300ler oranında artıracağız. Bu konuda ciddi çalışmamız var. Bu seçimden sonra ilk olarak (Allah izin verirse) en büyük çalışmalarımızdan biri bu olacaktır. Bu projemizin ülkemiz ve bölgemiz için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Ve bu projeyi gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız.” Şeklinde konuştu.kullandı.

batso-abdulkadir-demir-006.jpg

 

 

SAĞLIK TURİZMİNE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ

Iraklı iş adamları ve oda başkanları ile görüşmeleri ve yaptıkları girişimler sonucu Gaziantep ve Diyarbakır-Erbil karşılıklı uçak seferlerinin başlatıldığına işaret eden Başkan Demir, “Çalışma ve girişimlerimiz; ithalat, ihracat, ikili ilişkiler ve sağlık turizmi için çok önem arz ediyor. Kuzey Irak sağlık turizminde en çok pay alan illerden bir tanesi Batman’dır. İnsanlar hem sağlık turizmi için Batman’a geliyorlar, hem burada alışveriş yaparak buraya ciddi ekonomik katkı sunuyorlar. Karayolu ile ülkemize gelen insanların sınır kapısında bazı sorunlarla karşılaştıklarını biliyoruz. Bu sorunu Gümrük Bakanlığı ve TOBB nezdinde yaptığımız girişimler sonucunda kısmen de olsa çözdük. Sağlık turizmi ilimiz ve bölgemiz açısından önemli bir konudur ve bunun üzerinde önemle duruyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

SURİYE’NİN YENİDEN İMARI İÇİN HAZIRLANMALIYIZ

Suriye iç savaşının bitmesi ve yeniden ve imarı konusunda yapacakları ile ilgili açıklama yapan Başkan Demir, “Ben bunu birkaç ulusal ve uluslararası programda da söyledim. Bir ülke yeniden imar edilecek. Hem ülke olarak hem bölge olarak Suriye’nin imarı konusunda kendimizi hazır hale getirmeliyiz. Emin olun biz bölgede hangi üretimi yaparsak yapalım çok yakın mesafede olduğumuz için, kimse bizimle rekabet edemez. En büyük avantajlarımız: Biz aynı dili konuşuyoruz, aynı kültürü ve inancı paylaşıyoruz. Hepimizin orada yakın akrabaları var, pazar kurmakta asla sıkıntı çekmeyiz. Nakliye konusunda da avantajlıyız. Bütün Türkiye yıllarca üretse Suriye’nin inşasında ancak Suriye’yi toparlar. Hem ülke olarak hem bölge olarak kendimizi buna hazır hale getirmeliyiz.” Dedi. 

abdulkadir-demir-erbil-ticaret-ve-sanayi-odasi.jpeg

abdulkadir-demir-erbil-ticaret-ve-sanayi-odasi.jpg

abdulkadir-demir-002.PNG

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55