,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C

BATSO Başkanı Demir: “İhracat Ve Eğitime Destek Olduk”

BATSO Başkanı Demir: “İhracat Ve Eğitime Destek Olduk”
BATSO Başkanı Demir, Batman’da ‘Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği İrtibat Bürosu’nu açarak ihracatçıların yükünü hafiflettiklerini ve Türkiye’de bir ilk olarak hizmet binasında Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu açtıklarını belirtti.

 

Mavi pusula ile seçime girecek olan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, görev süresi içerisinde yaptıkları hizmet ve yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

batso-abdulkadir-demir-008.jpg

DAİB İRTİBAT BÜROSU AÇARAK İHRACATI KOLAYLAŞTIRDIK

Ticaret Bakanlığı’na yaptıkları talebin kabul edilmesiyle merkezi Erzurum olan Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği  (DAİB)’in Batman’da irtibat bürosunun açıldığını belirten Başkan Demir, bu irtibat bürosunda üyeleri ihracat noktasında bilgilendirmek, danışmanlık hizmeti vermek,  eğitim seminerleri düzenlemek, üyelerin karşılaşacakları güçlükleri gidermeye yönelik çalışmalar yapıldığını kaydetti.

İhracatçı firmaların belge almak için Erzurum'a kadar gitmek zorunda kaldıklarından sıkıntı yaşadıklarına dikkat çeken Başkan Demir, “Batman Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı firmalarımız belge almak için Erzurum'a kadar gidip günlerce işlemlerinin yapılmasını beklemekteydiler. Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği ile işbirliği protokolü yaparak Batman'da irtibat bürosu açtık. Hizmet binamızda ‘DAİB İrtibat Bürosu’na yer tahsis ederek ihracat yapan üyelerimizin işlemlerinin hızlandırılması ve kolaylaştırılmasını sağladık. Böylece ihracatçılarımız zaman kaybı ve masrafa girmeden kendi illerinde ihracat yapma imkanı buldular.” Şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE'DE BİR İLK OLARAK MESLEKİ EĞİTİM İRTİBAT BÜROSU AÇTIK

BATSO hizmet binasında ülkemizde bir ilk olarak, ‘Batman Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu’ açıldı.

batso-mesleki-egitim.jpg

Batman Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu için hizmet binasında yer verdiklerini belirten Başkan Demir, “Türkiye'de bir ilk olma özelliği olan irtibat büromuzun açılışını Mart ayında gerçekleştirdik. Bu hizmetten dolayı üyelerimiz ve Batman halkı adına sevinçliyim. Bu hizmetimiz Türkiye'de bu bir ilk olma özelliği taşıyor. Diğer illerde sadece organize sanayi bölgelerinde var olan irtibat bürosu ilimizde hem organize sanayi bölgesinde hem de hizmet binamızda hizmet veriyor. Böyle önemli bir konu için yer tahsis etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Şehrimiz için yapılan her hayırlı hizmete sonuna kadar destek olacağız." dedi.

İrtibat bürosunun mesleki eğitimden yararlanmak isteyen vatandaşlarla işletme sahipleri arasında köprü vazifesi göreceğine işaret eden Başkan Demir şöyle konuştu: “İlimizde mesleki eğitimde yeni dönem çalışmalarında paydaş olan kurumlarla " ‘Mesleki Eğitimi Güçlendirme ve Mesleki Eğitim Modelinde Çıraklığı Yaygınlaştırma ve Destekleme Protokolü’ imzaladık. Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezimiz ortaokul, lise ve meslek edinmek isteyen vatandaşlarla büyük ve küçük bütün işletmelere büyük bir katkı sunmaktadır. Öğrenciler hem okul okuyacak hem de meslek sahibi olacak.” Dedi.

batso-mesleki-egitim-001.jpg

PANDEMİDE ÖĞRENCİLERE TABLET YARDIMINDA BULUNDUK

Batman Ticaret ve Sanayi Odası olarak Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle “Eğitime Destek Protokolü” imzaladıklarını hatırlatan Başkan Demir, “Korona salgını nedeniyle eğitim sisteminin olumsuz etkilendiği süreçte uzaktan eğitim sistemi EBA’daki online derslere imkanı olmayan öğrenciler katılamıyordu. TOBB desteği ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile imzaladığımız ‘Eğitime Destek Protokolü’ kapsamında öğrencilere tablet yardımında bulunduk. Öğrenciler geleceğin aydınlık yüzleridir. Onların yüzünü güldürmekte bizlerin görevidir. Eğitime desteğimiz artarak devam edecektir.”

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55