,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.828
  • Dolar 32.333
  • Euro 35.1639
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

BATSO Başkanı Demir: “Esnafa ‘Nefes’ Olduk”

BATSO Başkanı Demir: “Esnafa ‘Nefes’ Olduk”
BATSO Başkanı Demir, üyelerine kredi imkânı sağlamak amacıyla bankalarla anlaşma yaparak “nefes kredisi” temin ettiklerini ve TÜBİTAK işbirliğiyle girişimcilik eğitimleri düzenlediklerini belirtti.

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, görev süresi içerisinde yaptıkları hizmet ve yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

abdulkadir-demir-001.JPG

ÜYELERİMİZE ‘NEFES KREDİSİ’ SAĞLADIK

Başkan Demir, BATSO olarak TOBB öncülüğünde 2016 yılından bu yana her yıl Batman Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine kredi desteği sağlamak için bankalarla “TOBB NEFES KREDİSİ protokolünü” imzalayarak esnafa finansman desteği sağladıklarını ve üyelerin “NEFES KREDİ”sinden yararlandıklarını kaydetti.

2016 yılında “TOBB Nefes Kredisi” adı altında Ziraat Bankası ve Denizbank ile protokol imzaladıklarını belirten Başkan Demir “İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte KOBİ'lerin en büyük sorunlarından biri de finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faizidir. Bu nedenle, ülke ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ’lerin finansman sorularının giderilmesi için TOBB Nefes Kredisi adı altında Ziraat Bankası ve Denizbank ile birliğimiz arasında protokol imzaladık. Bu projemizden çok sayıda esnaf ve KOBİ’lerimiz faydalandı.” dedi.

tobb-nefes-kredisi.png

Pandemi süreci ile birlikte sıkıntılı bir döneme giren iş dünyamıza ve küçük işletmelere destek olmak gayesiyle “Nefes kredisi”nin hayata geçirildiğine dikkat çeken Başkan Demir, “COVİD-19’dan etkilenen ve cirosu 25 milyon liranın altında olan küçük işletmeler için ‘TOBB Nefes Kredisi’ devreye alındı. Salgının başladığı günden itibaren finansmana ulaşmada büyük sıkıntı yaşayan özellikle cirosu küçük işletmelerimiz finans bulmakta zorluk yaşıyordu. Nefes Kredisi ile bu zorluklar bir nebze olsun giderildi.” Şeklinde konuştu.

Nefes Kredisi için TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na teşekkür eden Başkan Demir sözlerine şöyle devam etti: “Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’nun büyük gayretiyle, TOBB ve 365 oda ve borsa olarak tüm kaynaklarımızı üyelerimize sunduk. Bu kararı alan TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’na ve TOBB yönetimine teşekkür ediyorum.” dedi.
batso-nefes-kredisi.jpg

ÜYELERİMİZE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ DÜZENLEDİK

Her yıl hız kesmeden girişimcilik kursları yaparak girişimci ruhunu canlı tutarak gençlerin iş hayatına atılmaları ve istihdama katkı sunduklarına işaret eden Başkan Demir, “Amacımız; İşsizlik oranında Türkiye’de başı çeken ilimizde, kadın ve gençlere kendi işini kurma fırsatı yaratmak, girişimci adaylarına yardımcı olmaktır. Oda olarak, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile vermiş olduğumuz kurslarda binlerce kişinin ‘Girişimcilik Sertifikası’ almasını sağladık.” Dedi.

batso-girisimcilik-egitimi.PNG

Yapılan eğitimlerle istihdama, inovasyona ve sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak, farkındalık yaratmak, bölge ekonomisinin kalkınmasına katkı sağlamak hem de bu tür eğitimlerin yaygınlaşmasını artırmayı amaçladıklarını belirten Başkan Demir, “Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği başlatarak; İşbaşı Eğitim Programları, Mesleki Eğitim Kursları, Firmaların Stajyer (Lise ve Üniversite Öğrencileri) İhtiyaçlarının Karşılanması, Mesleki Yeterlilik Belgesi Olmayanlara Yönelik Kursları düzenledik.” İfadelerini kullandı.

batso-girisimcilik-egitimi.jpg

batso-girisimcilik-egitimi-001.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55