,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Batmanlılardan uçak bilet fiyatlarına tepki

Batmanlılardan uçak bilet fiyatlarına tepki
Batman Havalimanından alınan uçak biletlerinin pahalı olmasından dolayı Diyarbakır Havalimanı'ndan bilet almak zorunda kalan Batmanlılar, duruma tepkili.

Batmanlılar, Batman Havalimanı'ndan çok Diyarbakır Havalimanı'ndan uçuş yapmak zorunda kalıyor. Uçak biletlerinin pahalı olması nedeniyle Diyarbakır Havalimanı'ndan bilet almak zorunda kalan Batman halkı, bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyor.

Özellikle maddi durumu iyi olmayan Batman esnafı ve halkı, uçak biletlerinin pahalı olması sebebiyle havalimanı olmasına rağmen kendi memleketinden başka illere uçakla seyahat edememenin sıkıntısını yaşıyor.

Uçak biletlerindeki yüksek artış yüzünden yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Diyarbakır Havalimanı'ndan bilet keserek uçuşunu sağlayan Batmanlılar, İLKHA’ya konuşarak tepkilerini dile getirdiler.

Batman’a yapılan uçak seferlerin artırılması isteyen esnaf Adnan Baytar, “Esnaf olduğum için işim gereği sık sık il dışına çıkıyorum. İş çıkışlarımın büyük bir kısmını da uçakla yapıyorum. Diyarbakır’a oranla Batman’da uçak biletlerinin fiyatı çok yüksektir. Bu yüzden Diyarbakır’ı tercih ediyoruz. Uçak biletlerinin arasındaki dengesizliğin nedeni nedir? Bu dengesizlik yüzünden mağdur oluyoruz. Buradan Diyarbakır’a 45 dakikalık bir yol var ve niye bu kadar bilet farkı var? Bu bizim için ciddi bir sıkıntıdır. Uçak biletlerindeki fiyat farkının bir an önce çözülmesini istiyoruz.” dedi.

Diyarbakır ile Batman arasındaki uçak biletleri farkının yüksek olmasına anlam veremediklerini söyleyen İslam Başaran, “İşim gereği ayda 3-4 sefer İstanbul ve Ankara’ya gidiyorum. Uçak biletlerindeki fiyat artışı nedeniyle Batman’dan çok Diyarbakır’dan gitmek zorunda kalıyorum. Bizler Batman’dan istediğimiz yere gitmek istiyoruz. Batman ile Diyarbakır uçak biletleri arasındaki fark çok fazladır. Fiyatlar neredeyse yarı yarıya fark ediyor. Bu uçak biletlerin arasındaki farkı öğrenmek istiyoruz. Bu yüzden mağdur oluyoruz ve bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız turizm seyahat acentesi yetkililerinden İsa Koyun, Diyarbakır ile Batman arasındaki uçak biletlerinin fiyat yüksekliğindeki sebebin uçak seferlerinin az olmasından kaynaklandığını belirtti.

3 İstanbul, 1 Ankara olmak üzere günde Batman’dan 4 uçak seferinin yapıldığını söyleyen Koyun, uçak seferlerinin artırılması takdirde bunun fiyatlara da yansıyacağını söyledi.

“Uçak seferlerinin artması fiyatlara da yansıyacaktır”

Koyun, şunları söyledi: “Uçak seferlerinin az olması fiyatlara yansıyor. Dolayısıyla halk Diyarbakır’a daha fazla yoğunluk gösteriyor. Diyarbakır’da uçak seferlerinin fazla olması bilet fiyatlarına da yansıyor. Bu yüzden tercihler Diyarbakır’a yoğunlaşıyor. Tercihler Diyarbakır’a yoğunlaşınca bizlerde burada sıkıntı yaşıyoruz. Vatandaşlar, uçak biletleri fiyatlarındaki artışın bizden kaynaklı olduğunu düşünüyor. Hâlbuki bu seferlerin az olmasından kaynaklanıyor. Uçak seferlerin artması çok iyi olur. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. İzmir ve Antalya için şu an bir çalışmamız var. İnşallah önümüzdeki aylarda bunu gerekli mercilere ulaştıracağız. Ankara için ileriki aylarda 2 sefere çıkması öngörülüyor. Uçak seferleri ne kadar çoğalırsa bu fiyatlara da yansıyacaktır.” (İLKHA) 

batmanlilardan-ucak-bilet-fiyatlarina-tepki.jpg

batmanlilardan-ucak-bilet-fiyatlarina-tepki-001.jpg

batmanlilardan-ucak-bilet-fiyatlarina-tepki-002.jpg

batmanlilardan-ucak-bilet-fiyatlarina-tepki-003.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55