,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Batmanlılar: "Yönetimlerin halkın rengini yansıtmamaları ümmeti bu hale getirdi"

Batmanlılar: "Yönetimlerin halkın rengini yansıtmamaları ümmeti bu hale getirdi"
'Kudüs İslam'ındır' adlı HÜDA PAR mitingine katılan Batmanlılar, Müslümanların şu anki kötü durumunda bulunmasının sebebinin İslam ülkelerindeki yönetimlerin, halkın rengini yansıtmamalarından kaynaklandığını kaydettiler.

​HÜDA PAR'ın düzenlediği Kudüs konulu mitinge katılan Batmanlılar, Müslümanların şu anki kötü durumunda bulunmasının sebebinin İslam ülkelerindeki yönetimlerin, halkın rengini yansıtmamalarından kaynaklandığını belirtti.

Emperyalist ABD’nin elçiliğini Filistin'in başkenti Kudüs'e taşıması ve terör şebekesi Siyonistlerin Filistinlilere yaptığı zulüm ve katliamlarını tel’in etmek amacıyla HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı tarafından "Kudüs İslam’ındır" temasıyla düzenlenen mitinge katılan Batmanlılar, duygu ve düşüncelerini İLKHA’yla paylaştı.

Mitinge katılanlardan Seyithan Ekinci, ABD ve siyonist rejimi bir kez daha lanetlemek için mitinge katıldığını söyledi.

Ekinci, Kudüs bütün Müslümanlar için mühim ve kutsaldır. Kudüs’e sahip çıkmalıyız. Bizler Selahaddin-i Eyyübi’nin torunlarıyız. İnşallah onun yolunu sürdürecek ve Kudüs davasını sahipleneceğiz. Bu mitinglerde İnşallah Kudüs’ün fethinin ayak sesleri olacak İnşallah!" dedi.

"Müslümanlar olarak bütün var gücümüzle Kudüs’e sahip çıkmalıyız"

"Böylesi bir zamanda ümmeti bir araya getirebilmek, ümmeti Kudüs etrafında birleştirebilmek için HÜDA PAR’ın meydanlarda düzenlediği bu mitingleri çok güzel bir adım ve gelişme olarak görüyorum." diyen Ayhan Yılmaz ise şunları söyledi: "Hava sıcak olabilir, Ramazan ayı olabilir ama ortada bir Kudüs meselesi var. Kudüs meselesi bugün bizim için her şeyden daha önemlidir. Kudüs ümmetin namusudur. Bunun için Müslümanlar olarak bütün var gücümüzle Kudüs’e sahip çıkmalıyız. Kâfir ve münafıkların zelil, Müslümanların ise izzetli olabilmesi için sağlam kale taşları gibi kilitlenip bu uğurda mücadele etmeliyiz. Bugün de bunun için buraya geldik. Allah Kudüs için mücadele veren herkesten razı olsun. "

"Selahaddin’in torunları olarak size haddinizi bildirmek bizim boynumuzun borcu olsun"

Mitinge katılan Nurullah Yıldız, "Kudüs hakkında alınan karara tepki amacıyla HÜDA PAR’ın çağrısıyla düzenlenen 'Kudüs Bizimdir' mitingine teşrif ettik. Yine işgal rejimini lanetlemek için bizler Selahaddin-i Eyyübi’nin torunları olarak yine meydandayız. Bu meydanda sadece ABD ve işgal rejimini lanetlemiyoruz. Bilsinler ki bu meydandakiler cihada da hazırdır. Buradan sesleniyoruz; Ey israil, Ey Amerika! Siz haddinizi aştınız. Selahaddin-i Eyyubi’nin torunları olarak size haddinizi bildirmek yine bizim boynumuzun borcu olsun. " diyerek tepkisini dile getirdi.

"Kudüs Müslümanların ilk kıblesi ve kutsalıdır"

Kudüs’ün Müslümanların ilk kıblesi ve kutsalı olduğunu vurgulayan Hasan Ayzit ise Müslümanların dünyayı ön plana çıkarıp dünyevileşmelerinden sonra Kudüs’ün unutulduğunu kaydetti.

Ayzit, "Kudüs Müslümanların ilk kıblesi ve kutsalıdır. Ne zamanki Müslümanlar dünyevileşip dünyayı ön plana çıkardılar işte o zaman Kudüs unutuldu, ikinci plana itildi. Dolayısıyla güçlenen Avrupalılar, Amerika ve dostları Yahudileri buraya yerleştirmek suretiyle Kudüs’ü gün be gün ilmek ilmek dokuyarak kendi mahiyetlerine aldılar. Ve bakıyoruz ki 60-70 yıl zarfında Filistin’in hemen hemen yüzde 80-85’ini kontrol altına aldılar. Bugün de dünya sermayesini ellerinde bulunduran Yahudiler Amerikayı da arkalarına alarak Kudüs’ü başkent ilan ettiler. Doğu Kudüs’ü de gün be gün Filistinlilerin kontrolünden çıkarıp kendi kontrollerine alabilmektedirler. Peki burada biz Müslümanlara düşen görev nedir? Onlar bilgiye ulaştılar, o bilgiyi silaha dönüştürdüler, o silahla üzerimize geldiler ve nihayetinde bizi gün be gün yendiler. Bize düşen bizim de ikra ayetiyle okumaya önem vermek, o okumayı geliştirmek, bilgiye ulaşmak ve o bilgiyi her alanda kullanmaktır." dedi.

"Bu meydan siyonizme bir meydan okuyuştur"

Yaşanan duruma Müslümanların en şiddetli şekilde tepki gösterip ses vermesi gerektiğini vurgulayan Ayzit, kitlesel mitinglerin İslam âlemi için bir ümit bir ışık olduğunu söyledi.

Ayzit, şu ifadelere yer verdi: "Siyonistlerin fikir ve ideolojileri beynimizi işgal etmiş durumda. Biz tekrar özümüze döner ve İslam’ın hakikatlerine ulaşırsak o zaman dünyayı Yahudi ve türevlerine dar etme imkânı elimize geçecektir. Fakat bu doğrultuda adımlar atmazsak hep böyle yenilmeye mahkûm kalacağız. Bu meydanda küçük görülmemeli çünkü bilinmeli ki bu karartı Siyonizm’e bir meydan okuyuştur. Bu mitingler İslam âlemi için de aslında bir ümittir. Eğer onlar bu tepkiyi de görmezlerse bir adım dahi geri atmazlar. Dolayısıyla tepkimizi böylesi kitlesel mitinglerle en şiddetli şekilde göstermeliyiz diye düşünüyorum. "

"Yönetimlerin halkın rengini yansıtmamaları ümmeti bu hale getirdi"             

Mitinge katılan İttihadul Ulema üyesi Molla Osman Teyfur, Müslüman ülkelerin üzerinde bulunan yöneticilerin halkın rengini yansıtmamaları sonucu ümmetin bu duruma düştüğünü vurguladı.

Teyfur, "Bugün Kudüs için toplandık. Keşke çok daha büyük şeyler yapabilseydik. Bugün maalesef Kudüs ve Filistinli kardeşlerimiz için sadece toplanıp slogan atabiliyoruz. Ama inşallah günün birinde onlarla omuz omuza verip işgalcilere hesabı soracağız. Bugün içinde bulunduğumuz bu durum biz Müslümanların tükendiğini gösteriyor. Ümmet olarak tükendik. Tefrikalarımız, ihtilaflarımız, halklar ile yönetimler arasındaki ihtilaflar ve yönetimlerin halkın rengini yansıtmamaları bugün Müslümanları, ümmeti bu hale getirdi. Müslümanların artık geleceğimiz, mukaddesatlarımız için neler yapabiliriz diye derin derin düşünmesi gerekir.  Bu iş sloganlarla ve birkaç kelam söyleyip eve dağılmakla olmaz. Amerika daha önce elçiliğini Kudüs’e taşıyacağız diyerek bizi sınadı. Birkaç yerde meydanlara inip birkaç defa ‘kahrolsun Amerika’ dedik ve evlerimize çekildik. Bizim tepkimizi ölçtüler ve bir şey yapamayacağımızı anladılar ve son adımlarını attılar. Özellikle Filistinli Müslümanlara dua edelim çünkü onlar bizim onurumuz ve şerefimizdir. Bugün onurumuzu ayakta tutanlar onlardır. Bütün imkânsızlıklara rağmen çağın en büyük canavarına karşı ayakta direnebiliyor. En azından duamızı onlardan eksik kılmayalım." ifadelerini kullandı. 

"Filistin zulüm altında olduğu sürece ben asla rahat edemem"

Filistinlilere yapılan zulmün meşru bir tarafının olmadığını belirten Arzu Oğurlu, bu zulmün asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

Oğurlu, "Filistinli kardeşlerimizin sesini tüm dünyaya duyurabilmek için buradayız. Onlara yapılan zulüm asla kabul edilemez. Ve bizler Selahaddin-i Eyyübi’nin torunları olarak buradayız. Hani Selahaddin diyordu ya ‘Filistin zulüm altında olduğu sürece ben asla rahat edemem.’ Biz de bu sloganla yola çıktık ve canımız feda olsun bu yola diyoruz. Filistinli kardeşlerimizle beraber olduğumuzu buradan ilan ediyoruz. Gerekirse oraya kadar da gitmeye hazırız. Batmandan Filistin’e selam yolluyoruz. Duamız sizinle inşallah!" diye konuştu. (İLKHA)

Doğu Anadolu'da sağanak yağış etkili olacak!

Doğu Anadolu'da sağanak yağış etkili olacak!

Doğu Anadolu'da sağanak yağış etkili olacak!

Doğu Anadolu'da sağanak yağış etkili olacak!

Doğu Anadolu'da sağanak yağış etkili olacak!

Doğu Anadolu'da sağanak yağış etkili olacak!

Doğu Anadolu'da sağanak yağış etkili olacak!

Doğu Anadolu'da sağanak yağış etkili olacak!

Doğu Anadolu'da sağanak yağış etkili olacak!

Doğu Anadolu'da sağanak yağış etkili olacak!

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55