,
  • BIST 9530.47
  • Altın 2472.853
  • Dolar 32.4753
  • Euro 34.7522
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

Batmanlılar: “Ramazana kavuşmanın sevincini Kudüs'ün ise hüznünü yaşıyoruz”

Batmanlılar: “Ramazana kavuşmanın sevincini Kudüs'ün ise hüznünü yaşıyoruz”
Mübarek Ramazan ayına girmenin sevinciyle ilk teravih namazına koşan Batmanlılar, Kudüs’ün esaret altında olması ve Filistinlilerin katliama maruz kalmasının hüznünü yaşadıklarını belirttiler.

2018 yılının Ramazan ayının ilk teravih namazı Batman'da büyük bir sevinç ve hüzün içerisinde kılındı. Batman'da her sene olduğu gibi yine bu sene de teravih namazını kılmak isteyen kadın,-erkek, yaşlı-genç ve çocuklar camilere akın etti.

Şehrin büyük ve en eski camilerinden olan Ulu Camii, teravih namazı için gelen vatandaşlarla doldu. Camiyi dolduran halk Ramazan'a ulaşmanın sevincini omuz omuza saf tutarak beraberce yaşadı.

İlk teravih namazı için camileri dolduran Müslümanlar arasında çocuklar ve kadınların da çokluğu gözlerden kaçmadı. Cami imamları tarafından vatandaşlara, Ramazan orucunun hayrı ve teravihlerin kılınış şekli ile ilgili bilgiler verilirken, ayrıca Ramazan ayında yapılması gereken ibadetler hakkında önemli tavsiyelerde bulunuldu.

Teravih namazı öncesi cemaate vaazlarda bulunan vaiz Sait Altın, Ramazan ayının 12 ayın sultanı, Kur’an ve ibadet ayı olduğunu belirtti.

“İhtilafımızdan dolayı zalimler Müslümanları yok etmeye başladılar”

Allah’ın Ramazan ayını Müslümanların birleşmesine vesile kılmasını dileyen Altın, “Çünkü Müslümanlar Ramazan ayına iyi bir şekilde giremediler. Cenabı Allah tarafından etrafı bereketli kılınan Kudüs’te Müslümanlar, masumlar şiddete, zulme maruz kaldılar ama insanlığın sesi, insanlık orada öldü aslında. Bizlerin ihtilafından, mezhepçiliğinden, birbirine düşman olduğundan faydalanan zalimler ve kâfirler Müslümanları maalesef yok etmeye başladılar. Onun için bu Ramazan ayı bizim birbirimize yakın durmamız, yekvücut olmamız gerekir. Görüşümüz, mezhebimiz, tarikat ve cemaatimiz ne olursa olsun aynı Allah’a, Peygambere, ahirete inanan insanlar olarak bir ve kardeş olmanın zamanıdır.” dedi.

Teravih namazı için camiye gelen Batmanlılar İLKHA mikrofonuna konuşarak, bir taraftan Ramazana kavuşmanın sevinci öbür taraftan Kudüs'ün hüznü içinde olduklarını söylediler.

Bu Ramazan ayının tüm İslam âlemine huzur ve barış getirmesi temennisinde bulunup, Müslümanlar arasında birliğe sebep olmasını dileyen Batman halkı, Kudüs’ün ve Filistin halkının özgürleşmesinin özlemi içinde olduklarını ifade ettiler.

“Ramazan’ın barış ve huzura vesile olmasını istiyoruz”

Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Vahdettin Zeyrek, “Allah’a (celle celaluhu) çok şükür, bu senede bu mübarek aya kavuştuk. Allah’a (celle celaluhe) çok şükür rızkımızdan ve her şeyden memnunuz. Ramazan’ın barış ve huzura vesile olmasını istiyoruz.” dedi.

“Bir yandan sevinçliyken bir yandan da Filistin için gönlümüz kırık”

Kudüs’ün işgali ve siyonist çete tarafından Filistinlilerin yaşadığı zulüm ve katliamlardan dolayı Ramazanı buruk geçirdiklerini söyleyen Halit Yılmaz, “Elhamdülillah hepimiz Müslümanız. Bu ay hayır ve bereket doludur. Elhamdülillah namazlarımızı kılıyoruz. Bir yandan sevinçliyken bir yandan da Filistin için gönlümüz kırık. Siyonistlere lanet olsun. Tüm Müslümanlara Ramazan ayı mübarek olsun. Ramazanın hayır ve güzellik olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanlar birbirlerini tekfir etmeyi bırakıp israile karşı birlik olmalıdırlar”

Ramazanın Müslümanların birliğine vesile olmasını dileyen Ferhan Olgun ise şunları söyledi: “Bugün teravihlerin ilk günü. Onun için teravih namazını kılmaya geldik. Ramazan ve teravihlerden dolayı sevinçliyiz. Biz Müslümanlara acıyorum. Bir avuç israile karşı çıkamıyoruz. Kendi aramızda bombalar patlatıyoruz. Birbirleri içinde bombalar patlatan Müslümanlar İslam dinine kurban olsunlar. israil 60-70 tane Filistinli Müslümanı şehit etti. Müslümanların birlik olması gerekir. Müslümanlar birbirlerini tekfir etmeyi bırakıp israile karşı birlik olmalıdırlar.”

“Allah-u Teâlâ bu ayı bütün Müslümanlara hayırlara vesile kılsın”

Allah-u Teâlâ’nın Ramazan’ı bütün Müslümanlara hayırlara vesile kılmasını dileyen Seyfettin Kilit, “Ramazan’a girdik sevinçliyiz. Bir ay boyunca buraya teravih namazına geleceğiz. Sevinçliyiz, Ramazan ayı güzel bir aydır. Allah-u Teâlâ İslam ümmeti içindeki fitneyi söndürsün. İsraile de lanet gelsin. Müslümanların bir araya gelmesi gerekir. Fertler olarak elimizden bir şey gelmiyor. İslam ülkeleri bir araya gelmelidir. Allah (celle celaluhu) israili kahru perişan etsin. Onların yaptıkları zülümdür.” açıklamasında bulundu.

“israilin Kudüs’e saldırması bizi kahrediyor”

Siyonist işgal çetesinin saldırılarının kendilerini kahrettiğini aktaran Ercan Akgül ise şöyle konuştu: “Ramazan ayına girdik. Mutluyuz sevinçliyiz ama bir yandan israilin Kudüs’e saldırması bizi hüzünlendiriyor ve kahrediyor. İnşallah bu Ramazan Kudüs’ün özgürlüğüne vesile olur.”

“Hakkıyla Müslüman olsaydık Allah-u Teâlâ israilin belasını çoktan vermişti”

Filistinlilere saldıran siyonistlere tepki gösteren Heybet Yılmaz, “Allah-u Teâlâ israilin belasını versin. Tüm Müslümanlar olarak bu Ramazan ayında gece gündüz durmadan israilin yok olması için dua etmeliyiz. Bunlar Müslümanları bitirdiler. Biz Müslümanlar hakkıyla Müslüman olsaydık Allah-u Teâlâ israilin belasını çoktan vermişti. Bugün hakkı desteklemek gerekir ki yarın israilin başına musallat olalım diye.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

'Hüzün ve sevinci bir arada yaşıyoruz'

'Hüzün ve sevinci bir arada yaşıyoruz'

'Hüzün ve sevinci bir arada yaşıyoruz'

'Hüzün ve sevinci bir arada yaşıyoruz'

'Hüzün ve sevinci bir arada yaşıyoruz'

'Hüzün ve sevinci bir arada yaşıyoruz'

'Hüzün ve sevinci bir arada yaşıyoruz'

'Hüzün ve sevinci bir arada yaşıyoruz'

'Hüzün ve sevinci bir arada yaşıyoruz'

'Hüzün ve sevinci bir arada yaşıyoruz'

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55