,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2418.541
  • Dolar 32.5551
  • Euro 34.8228
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Batmanlılar kabirlere akın etti

Batmanlılar kabirlere akın etti
Batman’da, kılınan bayram namazının ardından kentte bulunan Karşıyaka, Asri ve diğer mezarlıklar ziyarete gelenlerle doldu taştı.

Batmanlılar, kılınan Bayram namazının ardından vefat eden yakınlarını ziyaret etmek için mezarlıklara gitti.

Bayram sabahı mezarlık ziyareti yapan vatandaşlar, yakınlarının mezarlarının başında Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Mezarlık ziyaretlerinde duygu dolu anlar yaşayan vatandaşlar, uzun zamandan beri onlarsız geçirdikleri bayramlar için üzüntü içerisinde olduklarını belirttiler.

"Mezarlık ziyaretleri ölümü hatırlatıyor"

Mezarlık ziyaretinin hayatın muhasebesini yapma konusunda çok büyük faydasının olduğunu söyleyen Veysi Turan, "Babamızın mezarı başına geldik. Bizim için bu günler önemli. Mezarlık ziyaretleri ölümü hatırlatıyor. Ölümü hatırlatınca da bundan sonraki hayatımıza yön vermemiz konusunda bize çok yararları dokunuyor. İnsanın hayatla ilgili muhasebesini yapma konusunda çok büyük faydası dokunuyor.  Bugünler çok çok değerli olduğu için çocuklarla beraber geldik. Onlar da hayatın ölümle sonuçlanacağını bilsin. Ölüm gerçekten ibret alınması gereken bir derstir. Tabi mezarlık ziyareti yaptığımız zaman yapılan hizmeti de göz ardı etmemek lazım. Gerçekten eskiye göre kıyasladığımız zaman arada çok büyük bir fark var. Kur’an okunması, mezarlıkların temizliğinin yapılması bizim için önemli. Bu anlamda emeği geçenlerden Allah razı olsun." dedi. 

"Yasinler, Fatihalar okuyup dualar ettik"

Bayram namazının ardından ailesiyle kabir ziyaretine geldiklerini belirten Mehmet Nezir Taş, "Öncelikle İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Kurban Bayramı’nın barışa ve huzura vesile olmasını diliyorum. Bayram namazından sonra mezarlığımızı ziyaret ettik. Dün de gelmiştik bu sabah da geldik. Yasinler, Fatihalar okuyup dualar ettik. Her sene bizim bayramlarımız böyle geçiyor. İnşallah mezarlık ziyaretten sonra yakın akrabalarımızın bayramını kutlayacağız." 

"Ziyaretimiz bayramdan bayrama değil"

Mezarlık ziyaretine gelen Hizbullah Cemaati kurucu lideri merhum Hüseyin Velioğlu’nun ağabeyi Hayrettin Velioğlu ise duygularını şöyle dile getirdi:

"Her bayram mezarlıklarımızın başına geliyor ve ölülerimizi ziyaret ediyoruz. Bütün Müslüman mezarlarını dolaşıyor, Kur’an okuyor ve dua ediyoruz. Bayramdan bayrama değil her perşembe günü de zaten ziyaretimizi yapıyoruz. Mezarlık ziyaretlerine gelenleri karşılıyoruz. Şehit Rehberin sevenleri mezarlığının başına geliyorlar. Kur’an-ı Kerim okuyup dua ediyorlar." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55