,
  • BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Batmanlılar ilk defa Cuma namazını kılamamanın hüznünü yaşadı

Batmanlılar ilk defa Cuma namazını kılamamanın hüznünü yaşadı
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da Corona virüsü nedeniyle cuma namazı kılınmazken, ilk defa böylesi bir durumla karşı karşıya kalan vatandaşlar ise adeta hüzne boğuldu.

Türkiye’de 11 Mart’ta ilk Corona virüsü vakasına rastlanmasının ardından tedbirler her geçen gün artırıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, virüsü önlemek amacıyla cemaatle namaza ara verildiği bildirildi.

Bu kapsamda Türkiye’de ilk defa cuma namazında camiler kapandı, sela okunmadı. Cami hoparlöründen virüs nedeniyle cuma namazının kılınmayacağı duyuruldu.

Cuma namazı için geldikleri camilerin kapılarının kapalı olmasını gören vatandaşlar, duygu dolu anlar yaşadı.

Cuma namazını eda edememenin üzüntüsünü yaşayan vatandaşlar, salgına karşı alınan her türlü tedbiri saygıyla karşıladıklarını söylediler.

“Böyle bir şeyi ilk kez görüyorum”

İlk defa böylesi bir durumla karşılaştıklarını söyleyen esnaf Mehmet Ertaş, “15 yıldır burada esnafım, böyle bir şeyi ilk kez görüyorum. Tedbir nedeniyle alınan bu karara saygı duyuyoruz. Bazı vatandaşlar cami kapalı olmasından dolayı kendilerini kızdırıyor, bizde onlara bu uygulamanın tedbir amaçlı olduğunu anlatıyoruz. Corona virüs çok kötü bir hastalık, birçok insanın ölümünü duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“40 yıldır böyle bir şey görmemiştik”

Vatandaşlardan Lokman Şenses de şunları kaydetti: “Camimiz Corona virüsten dolayı önlem, tedbir ve temizlik için kapalıdır. Camiye gelenlere bir metre mesafe bırakarak namaz kılınması gerektiğini söylediler. Eğer cemaatle namaz kılınırsa bu hastalıkta yayılma riski yüksek olur. Bir, kişi bu hastalığı kaparsa hızla yayılır. Çünkü hızla yayılan bir hastalıktır. Allah bu hastalığı en kısa sürede içimizden çıkarır inşallah. Camimiz 5 bin kişiliktir normalde. Cuma günlerinde bu sokaklarımız dolup taşıyordu. 40 yıldır böyle bir şey görmemiştik, çarşı bomboş esnaf perişandır.”

 “Allah’tan bu belayı üzerimizden kaldırmasını diliyoruz”

Temennilerinin bir an önce salgının bitmesi olduğunu dile getiren vatandaşlardan Abdulbari Karabaş, “Allah bu hastalığı tüm Müslümanların üzerinden kaldırsın. Allah’tan bu belayı üzerimizden kaldırmasını diliyoruz. Allah’tan rahmet diliyoruz. İnşallah hayırlı bir kapı açılır. Allah için caminin kapısının önüne geldik ama kapalı olduğu için dönüyoruz. Elimizden bir şey gelmiyor.” dedi.

Cuma namazını kılamamanın büyük bir üzüntüsünü yaşadığını vurgulayan Şehmus Kaynar, “Allah’tan cümlemizi affetsin, bu hastalığı defetsin. Cuma namazına geldik, kapı kapalıdır. Allah tüm hastalara şifa versin.” diye konuştu.

“Kurallara uymalıyız”

Salgına karşı alınan her türlü tedbiri olumlu karşıladıklarını ifade eden vatandaşlardan Arif Saydam ise şunları söyledi: “Tedbir amaçlı cami kapanmış. Dünyaya kötü bir salgın yayılmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı da cemaatle namaz kılınmayacağı fetvasını verdi. Bu karar biz Müslümanların sağlığı için alınmıştır. Bizler bu karara uyuyoruz. Çünkü birimiz yüzünden insanların hasta olması büyük bir vebaldir. Bizler kurallara uymalıyız. Bu kuralları olumlu karşılıyoruz. Sadece vakit namazlarında cami kapılarının açık olmasını istiyoruz.”(İLKHA)



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55