,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

Batmanlı vatandaşlardan İl Hıfzısıhha Kurulunun kararlarına destek

Batmanlı vatandaşlardan İl Hıfzısıhha Kurulunun kararlarına destek
Batman'da Coronavirus (Covid-19) vaka sayısının artması üzerine Batman genelinde sokağa çıkan insan azalırken, kentteki birçok park ve caddeye ise giriş ve çıkışlar kapatıldı.

Batman İl Hıfzısıhha Kurulunca Covid-19 salgınının yayılmasını önlemek, vatandaşların sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek ve sosyal mesafeyi sağlamak amacıyla bir dizi yeni önlemler alındı.

Alınan kararların ardından parklar kapatılırken, şehir merkezinde cadde ve sokaklarda insan hareketliliği yok denecek kadar azaldı. Marketler ve fırınlar dışında bir kaç esnafın tek açık olduğu görüldü.

Her gün binlerce vatandaşın uğrak yeri olan parklar ve parklardaki çocuk oyun alanlarının etrafı bantlarla çevrilerek kapatıldı.

"Halkın sağlığı açısından yerinde bir karar"

Park ve oyun alanlarının kapatılmasının yerinde bir karar olduğunu söyleyen vatandaşlardan Azad Gerkin, "Batman Valiliğinin Coronavirus tedbirleri açısından parkların kapatılma kararı gayet iyi ve faydalı bir karar. Halkın sağlığı açısında yerinde bir karardır. Son yapılan açıklamaya göre, vaka sayılarında artışın olduğu bu günlerde herkesin önce aile ferlerini de düşünerek alınan kararlara riayet edip, çok dikkatli olması lazım. İnşallah bu günleri hep birlikte atlatırız." dedi.

"Park ve piknik alanlarından bu süreçte uzak duralım"

Alınan tedbirlerin harekesin faydası için olduğunu, bu kurallara herkesin kendi sağlığı için uyması gerektiğini belirten Bayram Yıldırım, "Bu süreçte alınan kararlar halkın sağlığı içindir. Bu konuda Valiliğimizi ve devletimizin aldığı kararları desteklememiz gerekir.  Coronavirus hastalığı gücünü temastan aldığından temas ne kadar azalırsa inşallah hastalık da o kadar hızlı azalıp ve bitecek. Bu süreçte alınan kararları destekleyerek park, piknik alanları ve kalabalık alanlardan uzak durmamız gerekir." diye konuştu.

"Vatandaşların dikkat etmeleri gerekiyor"

Bir diğer vatandaş Mehmet Veysel Aslan ise şunları söyledi: "Vatandaşların alınan karara uymaları çok önemlidir. Bu süreçte parkların yasaklanması çok yerinde bir karar. Çünkü Coronavirus salgını parklarda bulaşma riski çok yüksek. Parkta oturan birinin iki saate kadar oturduğu yere virüs bulaştırma riski var. Bu nedenle parklarda yayılma oranı yüksek olan bir virüs. Parklara gelen vatandaşların da buna çok dikkat etmeleri gerekir. Parkların kapatılma kararı çok yerinde bir karar ve destekliyorum. Vatandaşın bu süreçte evlerinden çıkmamalarını ve dikkat etmeleri gerekir."(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55